Na początku jako nowy użytkownik witam wszystkich uzytkowników forum.
Mam pytanie, jeśli używacie magi to jakiej? Ja zaczynam imperium i jak dotąd testowałem dwóch drugo levelowych magow: jeden celestial drugi bright. A jak to wygląda w waszych armiach? Są stale kolegia czy zalezy to od konkretnego dnia/przeciwnika?
Jakie kolegia magi?
Moderator: #helion#
Ja jak gram na magi to albo biorę ich 3 z 1st power stone & dispel scroll i 2ndhanson pisze:Na początku jako nowy użytkownik witam wszystkich uzytkowników forum.
Mam pytanie, jeśli używacie magi to jakiej? Ja zaczynam imperium i jak dotąd testowałem dwóch drugo levelowych magow: jeden celestial drugi bright. A jak to wygląda w waszych armiach? Są stale kolegia czy zalezy to od konkretnego dnia/przeciwnika?
rod of power & ring of volans 3th power stone & doomfire Ring
i biorę Fire, light, 2no fire bądz heavens a jak gram na 2 magach (2no &3th) to fire i light
Ja ostatnio bawie sie na 2 kafle archmagiem 4 lvl i zwyklym magiem 2 lvl. W sumie 8 PD + 1/2 BS (zaleznie od rozpiski).
Co do lorow to zazwyczaj uzywam jednak heavens, chociaz ostatnio zaczynam sie przekonywac do death. Shadow tez wydaje sie ciekawy, a szczegolnie popychaczka.
Co do lorow to zazwyczaj uzywam jednak heavens, chociaz ostatnio zaczynam sie przekonywac do death. Shadow tez wydaje sie ciekawy, a szczegolnie popychaczka.
Dobór szkoły magii zależy w ~75% od armii przeciwnika, a w pozostałych ~25% od Twojej, chyba, że jesteś mega-klimaciarzem i jak pomalujesz maga tak go wystawiasz...
Wg mnie najlepszą szkołą, pod warunkiem, że i Ty i (przede wszystkim) przeciwnik posiadacie kawalerię, jest Beast (Amber College, jak kto woli takie nazewnictwo). Kupa przydatnych czarów + wygrywająca bitwy przytrzymywaczka.
Na krasnale i inne imperium bardzo przydatny jest Metal (Gold). Nie ma tu co się rozpisywać - każdy czar się przydaje.
Heaven (Celestial) jest sensowny w większości sytuacji - można brać w ciemno jak się nie ma innych pomysłów.
Light to podstawowa szkoła na wszelkie zdechlaki i demony. W tych sytuacjach jest tak wypasiona, że nie ma co się zastanawiać.
Reszta też jest ok - w 7ed nie ma kiepskich szkół.
Maciek
PS. karl1299, Twoje listy są nieczytelne. Postaraj się bardziej, proszę.
Wg mnie najlepszą szkołą, pod warunkiem, że i Ty i (przede wszystkim) przeciwnik posiadacie kawalerię, jest Beast (Amber College, jak kto woli takie nazewnictwo). Kupa przydatnych czarów + wygrywająca bitwy przytrzymywaczka.
Na krasnale i inne imperium bardzo przydatny jest Metal (Gold). Nie ma tu co się rozpisywać - każdy czar się przydaje.
Heaven (Celestial) jest sensowny w większości sytuacji - można brać w ciemno jak się nie ma innych pomysłów.
Light to podstawowa szkoła na wszelkie zdechlaki i demony. W tych sytuacjach jest tak wypasiona, że nie ma co się zastanawiać.
Reszta też jest ok - w 7ed nie ma kiepskich szkół.
Maciek
PS. karl1299, Twoje listy są nieczytelne. Postaraj się bardziej, proszę.
dokladnie tak.hanson pisze:Co do wyboru pod kątem przeciwnika: Rozumiem, że w rozpisce (grając np. na turnieju) nie zaznaczam z jakiej magi korzystają poszczególni magowie i mogę co bitwe zmieniać kolegia?
jak chcesz byc klimaciarzem, to masz dwie opcje: albo grac za kazdym razem tym samym lorem, albo wozic ze soba 8 opcji kazdego maga
"I fart in your general direction"