Witam!
Oto rozpiska, z którą mam zamiar wystąpić w Płocku :
(komentarze poniżej)
-----------------------------------------------------------------
1) Noble Tancerz - Generał, Brooch - 140.
2) Noble BSB - strzela nogami z HoDA - 130.
3) 10 GG - 120.
4) 10 GG- 120.
5) 8 driad - 96.
6) 8 driad - 96.
7) 25 Eternali - F/C, Warbanner - 355.
8: 8 Tancerzy - Bladesinger, Muzyk - 165.
9) 5 Wild Ridersów - Standard - 148.
10) Drzewo - 285.
Modeli : 77.
-----------------------------------------------------------------
1) Nie jestem pewien co do jego wyposażenia.
Teleport/Brooch/Kryształ/Miecze?
Ktoś ma jakiś pomysł?
5, 6 i 7) Eternale, moim zdaniem, są worth it.
Nie jestem natomiast pewien jak ich wystawić.
Widzę dwie możliwości:
A) 5 X 5.
B) 7 X 3.
Są wówczas tańsi i wypłacają naprawdę dużo ataków z WS5.
Głównie chciałbym znaleźć gdzieś punkty na trzeci oddział driad i mógłby to być pierwszy krok w tym celu.
Armia generalnie jest zdolna i do obrony (2 super mocne anvile + dobre strzelanie), i do szybkiego oraz mocnego ataku.
Coś mam nadzieję ugrać, chociaż to mój pierwszy turniej będzie:)
Jakieś opinie?
Interesuje mnie zwłaszcza generał, EG i propozycje skąd wytrzasnąć punkty na trzecie driady, bo ja nie wiem.
Pozdrawiam,
Tomek.
WE 1666.
W Płocku będzie mało magów. Przeczytaj regulamin tego turnieju
Grałem z tą rozpą, mocna. Tak jak mówiłem tylko - jak dla mnie Eternali dać 7x3 i wypłacają 6 ataków więcej. Są tańsi, masz 6 ataków więcej, a jedyne co tracisz to +1 do CR.
No i jak dla mnie to za mało driad, tak jak Ci powiedziałem. Potnij Eternali, z wywaleniem warbannera miałbyś wolne 73 punkty, a reszte postaraj się z oszczędności - może daj np. jednego mniej tancerza i pozbądź się u nich muzyka.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Grałem z tą rozpą, mocna. Tak jak mówiłem tylko - jak dla mnie Eternali dać 7x3 i wypłacają 6 ataków więcej. Są tańsi, masz 6 ataków więcej, a jedyne co tracisz to +1 do CR.
No i jak dla mnie to za mało driad, tak jak Ci powiedziałem. Potnij Eternali, z wywaleniem warbannera miałbyś wolne 73 punkty, a reszte postaraj się z oszczędności - może daj np. jednego mniej tancerza i pozbądź się u nich muzyka.
imo przydałyby się ejszcze ze 2 oddziały driad:) no 3 też ładnie byłoby:D powinieneś zainwestować i przypakować wildów do 6 i dać im war banner:)
mi chodzi wywalając eternali ale w sumie może to fajny myk jest ale nigdy z takim czymś nie grałem;p wiem że driadki robią swoje:D
mi chodzi wywalając eternali ale w sumie może to fajny myk jest ale nigdy z takim czymś nie grałem;p wiem że driadki robią swoje:D
Ostatnio zmieniony 14 lip 2007, o 20:26 przez Górken, łącznie zmieniany 1 raz.
Oh Górken, wspaniale pomysly! Tylko skad wziac na to pkt? Nie powiedzialbym, ze 2x8 driad to malo. Tak naprawde nie wiem co moglbys zmienic w tej rozpisce bo mi sie podoba. General troche slabiutki, ale przynajmniej jakos tam przezywajacy.
Jesli jednak sie upierasz przy trzecich driadach to:
Zmiany takie jak proponuje Patryk.
Jesli jednak sie upierasz przy trzecich driadach to:
Zmiany takie jak proponuje Patryk.