Gobliński niszczyciel^^

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Gobliński niszczyciel^^

Post autor: Kołata »

Witam!

Dziś dzień wrzucania fotek :)

Poniżej zdjęcia herosa goblińskiego na giant squigu. Użyłem pary wskazówek z poradnika Troyana. Wielkie dzięki dla tego pana, choć do doskonałości jeszcze daleka droga.

Squiga ulepiłem z modeliny ze 2 lata temu. Wyrzeźbienie, ugotowanie i malowanie zajęło mi jakieś 3 godziny. Także jakość malowania pozostawia sporo do życzenia. Jest dość mocno sfatygowany, zwłaszcza po tym jak kot blessa zrucił go ze stołu i odpadła podstawka :lol: Jednak nie chciało mi się poprawiać :) Prędzej zrobię nowego, niż przemaluję tego.

Za herosa robi IMO najfajniejsza figurka goblina z mojej kolekcji :D Jest maciupeńki - ciężko go pomalować jak cholera :? , tzn mordę. Ale ta morda własnie jest najlepsza - skrzyżowanie obcego z mongołem pomalowane na zielono :) W rzeczywistości wygląda dużo, dużo fajniej :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wiem, że malowanie nie powala, ale całość mi się podoba :) Komentarze mile widziane.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Łaaa, ale supr :D Naprawde gratuluje, bardzo mi sie podoba ten squig. Goblin faktycznie wredny ma ryj, tylko szkoda, ze ma kite...

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Jak sie dokladnie przyjrzec - to niezle.
Ale ierwsze wrazenie: nie zachwyca. A na stole figurk maja to do siebie ze albo wywoluja wrazenie pozytywne, albo zostana zakodowane jako tlo akcji.. i tu obawiam sie ze bylaby opcja nr2.

Gdyby przemalowac squigowskiego to calosc by znacznie in plus wyszla - no ale skoro ci sie nie chce.. ; p

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

fajne te rzezbione squigi, macie zaciecie chlopaki!!
w malowaniu oczy bym poprawil, jakies takie bardziej wyraziste i zadziorne zeby byly:))

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Ogólnie koksowate, tylko pomalowanie squiga niezabardzo :wink:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

fear outnumber autobreak

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Sory, ale pomalowany to on jest tragicznie ;). Taki fajny figs zasługuje na coś lepszego. Ale poza pomalowaniem to jest świetny - prawdziwy wredny gobal na prawdziwym wrednym wielkim squigu :)

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

Kołata z tym Squigem przeszedles samego siebie i to jeszcze z modeliny :lol:

Awatar użytkownika
Troyan
Mudżahedin

Post autor: Troyan »

Niszczyciel ? Raczek Gruba Berta :lol: Super pomysł, sam się czasem zastanawiam czy jakbym się zdecydował na zielonych to czy ludziska skumaliby co to za potwory i konwersje popełniłem. Fajne rzeźbienie, z malowaniem trochę gorzej. Może mimo lenistwa postaraj się pomalować to coś jeszcze raz ?

Thx za podziękowania za foto-porady. Mogę z zczystym sumieniem pisać ciąg dalszy :)

ps. @Gaara:

Jeszcze jeden post dzisiaj na Galerii to Ci je wszystkie potraktuję Deletem

Brontozaur
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Brontozaur »

Sam model pięęęękny. Tylko wygląda jakby zamiast punktów na stole łapał kurz na półce. Długo. :roll:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

mi sie podoba ten wielki goblin. malowanie sam wiesz ze trzeba poprawic wiec nie ma sensu sie nad tym rozwodzic. potworek bardzo fajny. uwielbiam ogladac figsy mocno konwertowane lub robione praktycznie od poczatku :D
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Paszczak jest świetny jako konwersja/scratchbuilt, choc na pewno nowe malowanie mogłoby mu bardzo pomóc. Niemniej praca bardzo inspirująca. Aż sam miałbym ochotę złapać troche modeliny w rekę i cos pokombinować...

Kołata pisze:Jest dość mocno sfatygowany, zwłaszcza po tym jak kot blessa zrucił go ze stołu i odpadła podstawka :lol:
:oops:
Przepraszam. Sam już wiesz, jakie to wredne bydle... W ramach rewanżu możesz go nastepnym razem też zrzucić ze stołu (choc nie wiem, czy moja żona wybaczy Ci, jeśli skubańcowi odpadnie podstawka, czy coś innego... hehehe...)
Obrazek

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

Kot to nie jest w żadnym wypadku wredne bydle! Wszystkie koty są wspaniałe.

Bardzo śmiechowy model. Nawet nie śmiechowy, klimatyczny :D wymiatasz
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

fakt co za wredota:p

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

bez obrazy:p

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Mógłbyś nie nabijać postów wykopując tematy z przed pół roku i pisząc kompletne bzdety ??

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

aż się zląkłem jak zobaczyłem te wszystkie tematy wyssane "do góry"

Awatar użytkownika
Troyan
Mudżahedin

Post autor: Troyan »

Sytauacja myślę opanowana. Mozecie skończyć komentować i nabijać kolejne niepotrzebne posty ;)
Obrazek

Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

niezly taki szyderczy ]:->

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »