Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Piłka nożna
Dużo bardziej odpowiada mi polityka Legii, niż Wisły. W tej pierwszej konsekwentnie daje się grać młodym i co roku któryś nich się wybija, z kolei Wisła - kupowanie bardzo często miernych futbolistów, młodych polskich piłkarzy jak na lekarstwo. Tutaj myślę Legia górą...
Co do MCity - to faktycznie wynik historyczny po wielu latach upokorzeń. Do czołówki zawitała nowa siła - w chwili obecnej nie wiem, czy nie grają lepiej od Realu i Barcelony (mam nadzieję, że nie ). Boisko jak zwykle wszystko zweryfikuje, szkoda, że jeszcze nie teraz. Myślę, że w obecnej formie MCity miałby duże szanse z Realem czy Barcą. W Anglii na razie nie ma na nich bata. W sumie cieszę się, że utarli nosa MU.
Co do MCity - to faktycznie wynik historyczny po wielu latach upokorzeń. Do czołówki zawitała nowa siła - w chwili obecnej nie wiem, czy nie grają lepiej od Realu i Barcelony (mam nadzieję, że nie ). Boisko jak zwykle wszystko zweryfikuje, szkoda, że jeszcze nie teraz. Myślę, że w obecnej formie MCity miałby duże szanse z Realem czy Barcą. W Anglii na razie nie ma na nich bata. W sumie cieszę się, że utarli nosa MU.
ciężko o derby skoro Polonia wycofała się nawet z gry w B-klasie, rzeczywiście głupie pytanie
http://www.90minut.pl/liga/0/liga5098.html
http://www.90minut.pl/liga/0/liga5098.html
- Heinrich K.
- Mudżahedin
Po co wam stadion większy jak swojego nie możecie zapełnić
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, o 18:14 przez Heinrich K., łącznie zmieniany 1 raz.
- Heinrich K.
- Mudżahedin
na kurniku macie średnią ok. 3 tyś a to nawet połowa miejsc nie jest zapełniona !
1. Lechia Gdańsk - 23 236 (4 mecze, łącznie 92 947)
2. Legia Warszawa - 19 938 (4 mecze, łącznie 79 751)
3. Wisła Kraków - 13 852 (5 meczów, łącznie 69 258)
4. Lech Poznań - 11 500 (4 mecze, łącznie 46 000)
5. Cracovia Kraków - 10 001 (5 meczów, łącznie 50 006)
6. Korona Kielce - 8 239 (5 meczów, łącznie 41 196)
7. Śląsk Wrocław - 7 840 (5 meczów, łącznie 39 200)
8. Widzew Łódź - 7 520 (5 meczów, łącznie 37 600)
9. KGHM Zagłębie Lubin - 6 959 (5 meczów, łacznie 34 796)
10. Ruch Chorzów - 5 333 (6 meczów, łącznie 32 000)
11. Jagiellonia Białystok - 3 951 (5 meczów, łącznie 19 758)
12. Górnik Zabrze - 3 500 (4 mecze, łącznie 14 000)
13. Podbeskidzie Bielsko-Biała - 3 492 (6 meczów, łącznie 20 950)
14. Polonia Warszawa - 3 471 (7 meczów, łącznie 24 300)
15. PGE GKS Bełchatów - 2 160 (5 meczów, łącznie 10 800)
16. ŁKS Łódź - 1 375 (4 mecze, łącznie 5 500)
1. Lechia Gdańsk - 23 236 (4 mecze, łącznie 92 947)
2. Legia Warszawa - 19 938 (4 mecze, łącznie 79 751)
3. Wisła Kraków - 13 852 (5 meczów, łącznie 69 258)
4. Lech Poznań - 11 500 (4 mecze, łącznie 46 000)
5. Cracovia Kraków - 10 001 (5 meczów, łącznie 50 006)
6. Korona Kielce - 8 239 (5 meczów, łącznie 41 196)
7. Śląsk Wrocław - 7 840 (5 meczów, łącznie 39 200)
8. Widzew Łódź - 7 520 (5 meczów, łącznie 37 600)
9. KGHM Zagłębie Lubin - 6 959 (5 meczów, łacznie 34 796)
10. Ruch Chorzów - 5 333 (6 meczów, łącznie 32 000)
11. Jagiellonia Białystok - 3 951 (5 meczów, łącznie 19 758)
12. Górnik Zabrze - 3 500 (4 mecze, łącznie 14 000)
13. Podbeskidzie Bielsko-Biała - 3 492 (6 meczów, łącznie 20 950)
14. Polonia Warszawa - 3 471 (7 meczów, łącznie 24 300)
15. PGE GKS Bełchatów - 2 160 (5 meczów, łącznie 10 800)
16. ŁKS Łódź - 1 375 (4 mecze, łącznie 5 500)
- Heinrich K.
- Mudżahedin
szalejesz z "cwelami" w necie napinasz a szalik to w gaciach nosisz.
- Heinrich K.
- Mudżahedin
gratuluje !Lenart pisze:nie stary ja mowie cwel w twarz, Tak się drażnie;D
Bez jaj, ze traktujecie takie sprawy tak powaznie, ze zaraz z piesciami wyskakujecie za byle pojazd z usmiechem na ryju. Klub to nie wasza kobieta, nie broni sie do smierci.
W moim towarzystwie mam paru kibicow i to jezdzacych na mecze, lub naprawde wciagnietych w srodowiska zagranicznych klubow, a jakos moge z fana MU (tak, byl na paru meczach) regularnie sie nabijac i to ostro, on sie rewanzuje tym samym o widzewie i barcy. Tak jest ciagle i to jest normalne, zabawne. W przeciwienstwie do waszych netowych napinek ;d
By nie offtopowac - gratz dla Legii za LE, choc w polskiej lidze bede kibicowal kazdemu, kto gra przeciw nim ;d
W moim towarzystwie mam paru kibicow i to jezdzacych na mecze, lub naprawde wciagnietych w srodowiska zagranicznych klubow, a jakos moge z fana MU (tak, byl na paru meczach) regularnie sie nabijac i to ostro, on sie rewanzuje tym samym o widzewie i barcy. Tak jest ciagle i to jest normalne, zabawne. W przeciwienstwie do waszych netowych napinek ;d
By nie offtopowac - gratz dla Legii za LE, choc w polskiej lidze bede kibicowal kazdemu, kto gra przeciw nim ;d
Jadę na Ł3 03.11. Mam nadzieję, że będzie dobre widowisko. Ostatnio na Hapoelu było emocji na średnich 5 meczów polskiej Ekstraklasy.
Co do gry, wygląda 100 razy lepiej niż w zeszłym sezonie. Teraz widać zespół, może jeszcze cienki, ale już zespół.
Co do gry, wygląda 100 razy lepiej niż w zeszłym sezonie. Teraz widać zespół, może jeszcze cienki, ale już zespół.
Thain pisze:Spoko, spoko. Pewnie pół roku temu sprayowałeś na murach "Legła".Karlito pisze:Legia w tym sezonie po prostu gniecie, jestem pod ogromnym wrażeniem Najfajniejsze jest to że potrafimy wygrywać w LE polskim składem w przeciwieństwie do Wisły. Skorża bardzo urósł w moich oczach w ostatnim czasie, wprowadza do pierwszego zespołu Młode Wilki, obrona wreszcie gra dobrze, potrafimy grać w ataku pozycyjnym, coraz lepiej nam idzie granie na jeden/dwa kontakty w ofensywie i to nawet pod polem karnym rywali Jak widzę Legię w akcji to mi się morda uśmiecha od ucha do ucha, aż chce się to oglądać Borysiuk, Rybus, Wolski, Żyro, Kucharczyk, Górski... można tak jeszcze wymieniać, to jest wynik świetnej pracy z młodzieżą i naprawdę profesjonalnego podejścia do szkolenia małolatów, jeżdżenia po Polsce i wyłapywania talentów. Wreszcie legijna machina działa jak należy i idzie ostro do przodu Żeby tylko było tak dalej a będziemy mieli w Polsce klub potrafiący rywalizować regularnie w europejskich pucharach
Przypomnijmy na którym miejscu jest Polonia... hmmm, czyżby gdzieś daleeeeeeko za czołówką
... a co do tekstów typu "cwele" to widać Lenart że bardzo płytki i ograniczony z Ciebie człeczyna, są żarty i są żarty, a Ty jesteś po prostu prostakiem. Można się pośmiać i sobie poużywać ale są pewne granice, widać że u Ciebie już się zatarły albo nikt Cię nie nauczył że takowe istnieją, kwestia wychowania.
Co do stadionu na Polonii to najpierw trzeba zapełniać to co jest, a dopiero potem domagać się nowego
Kibice Legii nie chodzą na derby, na Konwiktorską bo Polonia boi się że będzie ich więcej niż miejscowych i daje zaledwie 300 biletów na to całe barakowo z płotami jak na budowie i Toytoyami... buahahahahaha
Wczoraj nawet z ostatnią w tabeli Cracovią nie potrafili wygrać, patałachy jedne
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Nie żeby coś, ale dla mnie te bojkoty derbów są strasznie głupie. Polonia daje każdemu tak mało biletów bo po prostu tak mały mają staion i tak małą klatke. Legia narzeka, że chciałaby wbić się w dużej liczbie na derby, a przecież Polonia nie może sobie pozwolic na oddanie jeden ze swoich trybun dla gości. Tu wracamy do tematu nowego, większego stadionu dla Polonii z dużo większą klatką, którego budowe kibice (L) starają się blokować jak mogą....
1. Prostakami to są w większości kibice (L), dobrym przykladem jest demolowanie wlasnego miasta powygranym meczu i narazanie budrzetu na szwankKarlito pisze:Przypomnijmy na którym miejscu jest Polonia... hmmm, czyżby gdzieś daleeeeeeko za czołówką
... a co do tekstów typu "cwele" to widać Lenart że bardzo płytki i ograniczony z Ciebie człeczyna, są żarty i są żarty, a Ty jesteś po prostu prostakiem. Można się pośmiać i sobie poużywać ale są pewne granice, widać że u Ciebie już się zatarły albo nikt Cię nie nauczył że takowe istnieją, kwestia wychowania.
Co do stadionu na Polonii to najpierw trzeba zapełniać to co jest, a dopiero potem domagać się nowego
Kibice Legii nie chodzą na derby, na Konwiktorską bo Polonia boi się że będzie ich więcej niż miejscowych i daje zaledwie 300 biletów na to całe barakowo z płotami jak na budowie i Toytoyami... buahahahahaha
Wczoraj nawet z ostatnią w tabeli Cracovią nie potrafili wygrać, patałachy jedne
2. Jeżeli Karlito masz zamiar nazywac prostakiem kogoś kogo nie znasz i z nim nigdy nie rozmawiales, to oznaczy tylko jedno... że sam nim jesteś.
3. Teksty typu "cwele to przepychanki slowne, a jak ktos bierze takie rzeczy do siebie to jak dla mnie ma troszke ograniczone horyzonty.
4. Szanuje kibiców, ale nie kiboli, których nie powinno się wpuszczać na mecze.
5. I wreszcie zorganizowane grupy kibicow (L), (mam na myśli grupy ultras) tak boją się konfrontacji na derbach w "pieśniach", że terroryzują gniazdowego PW, wysyłając mu anonimy i robiąc schadzki pod jego blokiem. Do czego to doszło!?
EDIT: A poza tym, jak idę ulicami mojego kochanego miasta to trudno mi znaleźć napisy w stylu "Lka cwelka" raczej wszędzie się roi od namalowanych godeł (L) napisy w stylu "polonia to K***" itd.
ad 1. Nie pamiętam kiedy ostatnio takie sytuacje miały miejsce, więc to co piszesz to zwykła bzdura i nie robili tego normalni kibice, tylko jakieś gnoje z patologią w głowach pewnie.1. Prostakami to są w większości kibice (L), dobrym przykladem jest demolowanie wlasnego miasta powygranym meczu i narazanie budrzetu na szwank
2. Jeżeli Karlito masz zamiar nazywac prostakiem kogoś kogo nie znasz i z nim nigdy nie rozmawiales, to oznaczy tylko jedno... że sam nim jesteś.
3. Teksty typu "cwele to przepychanki slowne, a jak ktos bierze takie rzeczy do siebie to jak dla mnie ma troszke ograniczone horyzonty.
4. Szanuje kibiców, ale nie kiboli, których nie powinno się wpuszczać na mecze.
5. I wreszcie zorganizowane grupy kibicow (L), (mam na myśli grupy ultras) tak boją się konfrontacji na derbach w "pieśniach", że terroryzują gniazdowego PW, wysyłając mu anonimy i robiąc schadzki pod jego blokiem. Do czego to doszło!?
EDIT: A poza tym, jak idę ulicami mojego kochanego miasta to trudno mi znaleźć napisy w stylu "Lka cwelka" raczej wszędzie się roi od namalowanych godeł (L) napisy w stylu "polonia to K***" itd.
ad 2. Bzdura, nawet mi się niechce tego komentować bo to Ty sprawiasz wrażenie nieobytego.
ad 3. "Cwel" nie ma nic wspólnego z kibicami więc się ogarnij, takie "przepychanki" to zwykłe chamsto i nie ma nic wspólnego z tzw "gierkami słownymi".
ad 4. Tu akurat się z Tobą zgodzę. Sam na stadionie nie śpiewam jeśli jakaś piosenka/tekst jest wulgarna.
ad 5. Kibice Legii boją się konfrontacji w pieśniach... tu mnie rozbawiłeś, prawie spadłem z krzesła. Co do terroryzowania to nic o tym nie wiem ale jeśli takie sytuacje mają miejsce to absolutnie tego nie popieram.
ad EDIT. Ja na takie bzdury nie zwracam uwagi i w ogóle nie popieram mazania po blokach i nie przeznaczonych do takich rzeczy miejscach. Moim zdaniem takie bazgroły psują wygląd mojego miasta.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Bodaj że w 2008 roku.Nie pamiętam kiedy ostatnio takie sytuacje miały miejsce, więc to co piszesz to zwykła bzdura i nie robili tego normalni kibice, tylko jakieś gnoje z patologią w głowach pewnie.
Nawet ostatnio to co się stało podczas w wlasciwie tu po finale PP. Jak dla mnie wystarczy.