Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
mamuta nie bedzie na bank bo FW juz go wypuscilo...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
- Infernal Puppet
- Masakrator
Niby tak, ale całkiem mozliwe że GW wypuściło by coś podobnego w bardziej kompaktowej wersji z zasadami podobnym do tych z storm of magic.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
-
- Plewa
OK wszystko jasne dzieki. Jak bede miał jeszcze jakies pytanie to pozwole sobie Was znowu niepokoic
Czołem.
Potrzebuję się dowiedzieć gdzie znajdę aktualne zasady Euro. Planujemy małą odmianę z kumplem od tłuczenia się wielkich klocków mięcha armatniego Zapytałem się tutaj ponieważ opcja "szukaj" wypluła mi ponad 50 stron spamu bez ładu i składu :U
Potrzebuję się dowiedzieć gdzie znajdę aktualne zasady Euro. Planujemy małą odmianę z kumplem od tłuczenia się wielkich klocków mięcha armatniego Zapytałem się tutaj ponieważ opcja "szukaj" wypluła mi ponad 50 stron spamu bez ładu i składu :U
Nie istnieje coś takiego.... aktualne zasady euro znajdziesz dopiero za 2 miesiące pewnie.
Najpewniej będzie to 2500 pkt.
Stare euro... wejdź w turnieje i znajdź temat DMP i będziesz miał w pierwszym poście
Najpewniej będzie to 2500 pkt.
Stare euro... wejdź w turnieje i znajdź temat DMP i będziesz miał w pierwszym poście
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Tu są stare ograniczenia:
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 18&t=88755
Na tym samym forum wrzucą też nowe, więc zajrzyj tam sobie jeszcze za jakiś miesiąc-dwa.
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 18&t=88755
Na tym samym forum wrzucą też nowe, więc zajrzyj tam sobie jeszcze za jakiś miesiąc-dwa.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
-
- Plewa
takie pytanie z innej beczki tym razem. Chcialbym zrobic kox lorda walczacego wrecz w klocku Rycerzy Chaosu. Zastanawiam sie jakie przedmioty najbardziej sie oplacaja dla takiego lorda. Sammyslalem aby mu dac mieczywo niwelujaca ochrone pancerza i zbroje 4+ ws na n iemagiczne ataki. Nie jestem do konca przekonany co do tego pomyslu ale na razie tylko to mi przychodzi do glowy.
odrazu chcialbym zaznaczyc np. Jest to turniej i nie znam przeciwnika.
odrazu chcialbym zaznaczyc np. Jest to turniej i nie znam przeciwnika.
Jeżeli wystawiam lorda klepacza to w jednej z tych dwóch kombinacji:
1 Chaos Lord of Tzeentch @ 370.0 Pts
Mark of Tzeentch; General; Chaos Armour; Shield
Talisman of Preservation [45.0]
Chaos Runesword [50.0]
Favour of the Gods [5.0]
Word of Agony [40.0]
2 Chaos Lord of Tzeentch @ 370.0 Pts
Helm of Many Eyes [25.0]
Rending Sword [30.0]
Word of Agony [40.0]
1 Chaos Lord of Tzeentch @ 370.0 Pts
Chaos Runesword [50.0]
Favour of the Gods [5.0]
Word of Agony [40.0]
2 Chaos Lord of Tzeentch @ 370.0 Pts
Helm of Many Eyes [25.0]
Rending Sword [30.0]
Word of Agony [40.0]
- Infernal Puppet
- Masakrator
I z buta idą ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Kolega po prostu zapomniał. Na koniku ja bym proponował takie coś:
Chaos Lord of Tzeentch @ 368 Pts
General; Mark of Tzeentch; Shield
Stream of Corruption [20]
Armour of Destiny [50]
sword of Swift Slaying [25]
Dawnstone [25]
Barted Chaos Steed [18]
Chaos Lord of Tzeentch @ 368 Pts
General; Mark of Tzeentch; Shield
Stream of Corruption [20]
Armour of Destiny [50]
sword of Swift Slaying [25]
Dawnstone [25]
Barted Chaos Steed [18]
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Jak by można było tak bez niczego buffnoć se wszystko ołtarzem. Ja proponuje coś takiego:
1 Chaos Lord of Khorne @ 420.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Shield
Armour of Destiny [50.0]
Dawnstone [25.0]
Sword of Might [20.0]
Word of Agony [40.0]
1 Juggernaut of Khorne @ [0.0] Pts
Niby brak Look outa go skreśla ale ja i tak go lubie wystawiać (i zawsze mi sie spłaca)
1 Chaos Lord of Khorne @ 420.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Shield
Armour of Destiny [50.0]
Dawnstone [25.0]
Sword of Might [20.0]
Word of Agony [40.0]
1 Juggernaut of Khorne @ [0.0] Pts
Niby brak Look outa go skreśla ale ja i tak go lubie wystawiać (i zawsze mi sie spłaca)
WoCH W.19/R.9/P.7
Razem:35
Razem:35
Oczywiście wiesz, że KB mają tylko na krótkim zasięgu i tylko waywatcherzy? Z tego co wiem ich nie spotyka się dużo: max dwie szóstki. Ja ich sczyszczam ryckami. Pamiętaj też, że zgodnie z faqiem wystawiają się jak normalni scouci.
Ew metoda klimatyczna: zrób całą armię w Khorna, w twojej turze przed szarżami zachlap sobie oczy krwią i deklaruj szarże na oślep ryczac opentańczo i zbyt mocno rzucając kośćmi. Po chwili magicznie cała armia jest w combacie z elfami. Pure win!
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
Jak gracie z Ogrami, dzisiaj ledwo co wyciągnąłem remis przez te ich cholerne impacty
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454