NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
- Jacek_Azael
- Masakrator
- Jacek_Azael
- Masakrator
W skrócie: już trwają testy armii. ograniczona możliwość wystawiania wraz z bretonią. driady i trikiny jako jednostka mieszana i rankowa. niektóre jednostki mają możliwość reforma gdy szarżują, ulepszone strzelanie i inne bonusy, o których źródło nie może mówić.There is talk of a Bret/Wood Elf armybook, akin to what we have with the Tamurkhan book. Both armies can field unit from the other, with some restrictions.
A Wood Elf playlist is out and being tested.... Dryads are R&F, Dryads and TreeKin in mixed units, WarDancers as support for R&F units, some Wood Elf units will be able to make a complete reform when charged, and the army as a whole is "heavy firepower" as it pertains to shooting, and more which I dont feel comfortable about posting now.
na podobnych zasadach jak w tym booku z FWKefas pisze:ale intryguje mnie ta sentencja:
There is talk of a Bret/Wood Elf armybook, akin to what we have with the Tamurkhan book. Both armies can field unit from the other, with some restrictions.
http://www.forgeworld.co.uk/News/The-Th ... Chaos.html
Jakoś trudno mi w to uwierzyć... Uważam, że jjeszcze pozostalo za duzo czasu zeby spekulowac co zostanie zmienione.
Ale...
Fajnie by było gdyby jakiś unit mógł zrobić reform przed szarżą to byłoby dość syte, i wzmocnienie strzelania tez bylo ty spoko na to zeby byla S4 na daleki, a no i przedewszystkim moglibysmy dostac jakies specjalne bonusy za las bo jak na razie to mamy dokladnie takie same jak wszyscy.
Ja jedynie boje sie ze zabiorą nam strzelanie bez kar za ruch, skirmisz na driadach.
Ale...
Fajnie by było gdyby jakiś unit mógł zrobić reform przed szarżą to byłoby dość syte, i wzmocnienie strzelania tez bylo ty spoko na to zeby byla S4 na daleki, a no i przedewszystkim moglibysmy dostac jakies specjalne bonusy za las bo jak na razie to mamy dokladnie takie same jak wszyscy.
Ja jedynie boje sie ze zabiorą nam strzelanie bez kar za ruch, skirmisz na driadach.
Dobrze że to tylko chodzi o WE do tego booka z FWLenart pisze:Jakoś trudno mi w to uwierzyć... Uważam, że jjeszcze pozostalo za duzo czasu zeby spekulowac co zostanie zmienione.
Ale...
Gdyby zabrali strzelanie bez kar po ruchu to byłoby to totalne nieporozumienie jesli chodzi o WE.
I nie chce widzieć żadnych rydwanów!!!
aha i jeszcze:
To byłoby największe świństwo łaczyć te booki. Głupota totalna. Dlatego sądzę, że jest to tylko jakiś wymysł.2. FW are not doing a we & bret combined book, they are working exclusively for the next 12+ months on monstrous arcana.
strider na całej armii to nie jest to co mają wszyscy, uwierz ze nie rzucanie jak robisz coś w lesie sporo potrafi zmienić, szczególnie na kawalerii.Lenart pisze: a no i przedewszystkim moglibysmy dostac jakies specjalne bonusy za las bo jak na razie to mamy dokladnie takie same jak wszyscy.
Tancerzom by się w podstawie takie ASF przydało .... byłoby genialnieLaik pisze:gram całkiem sporo i w 1 może 2 bitwach miało to znaczenie...
z zasad ogólnych dla armii wolałbym hate albo ASF
Rzeźnicy nie z tej ziemi
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Have to say I'm inclined to this train of though myself. There is no way on earth gw would sell 1 book (a combined we & bret book) when they could sell two (a single book for each). Applying logic (always dangerous when done in conjunction the GW) I'd say that if such a publication is to exist featuring we & brets then it must be part of a supplement (I.e. Another book gw could sell you - which would make a total of 3 books (we, bret, contingent) rather than the sale of one combined book) so it is more likely IMO to form part of this rumoured contingents book.
Wszystko możliwe. Kiedyś słyszałem że Bretonia jest na zachodzie mało popularna, prawda to? Nie wiem jak WE, ale jeżeli jest mało graczy to może coś jest na rzeczy, ale wspólny podręcznik...?
To w sumie niegłupie.Both armies can field unit from the other, with some restrictions.
Wisła Kraków.
O ja pier... mam nadzieję, że nie dojdzie do czegoś takiego! Zmiksować dwie tak różne armie to tak jak odebrać im ich tożsamość i zrobić z nich jakieś pieprzone kontyngenty! Nie ma bata...Sevi pisze:Wszystko możliwe. Kiedyś słyszałem że Bretonia jest na zachodzie mało popularna, prawda to? Nie wiem jak WE, ale jeżeli jest mało graczy to może coś jest na rzeczy, ale wspólny podręcznik...?
To w sumie niegłupie.Both armies can field unit from the other, with some restrictions.