Dobry polski sklep internetowy z figurkami

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Re: Dobry polski sklep internetowy z figurkami

Post autor: Szaman »

Loizok pisze:Ja mam inne zdanie. Imho największą zakałą są właśnie takie małe internetowe sklepy. Sam osobiście znam taki, który zarabia dosłownie kilka złotych na sprzedaży jednego pudełka. Jak mu się to opłaca? Zazwyczaj taki sklep prowadzi jedna osoba, a magazyn to pokój, garaż itp. Taki ktoś na pewno nie utrzyma się ze sprzedaży lalek, ale zarobi trochę i skutecznie wytnie sklepy stacjonarne, które muszą mieć wyższe ceny z wielu czynników- pensje dla pracowników, czynsz za lokal (a nawet takie pierdoły jak ogrzewanie) itp.
Ja zawsze stałem i będę stał murem za sklepami stacjonarnymi - do w nich tworzyło się środowisko bitewniakowe. Niestety jest ich coraz mniej.
=D>
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

W ogóle internet powinno się zlikwidować, bo przez niego sklepy stacjonarne nie mają się z czego utrzymać. A wszyscy ludzie sprzedający tanio figurki to zakały i niszczyciele tego hobby.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Taa, najlepiej opodatkujmy jeszcze figurki na jakieś dodatkowe 20%...

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

A kto wam zabrania kupować w sklepach stacjonarnych? Chcecie dopłacać to wasza wola, ale dajcie innym kupować taniej. Na tym polega rynek, zarabia ten co potrafi ciąć koszty.

IMHO Jakby sklepy stacjonarne obciążyły kosztami ludzi grających, a nie kupujących mogli by pozwolić sobie na walkę cenową ze sklepami internetowymi. Ale to nie mój problem.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Myślę, że po prostu sklepy stacjonarne i internetowe mają inne zastosowanie. Korzystam ze stacjonarnych, gdy chcę kupić coś na szybko - najczęściej farbkę czy coś innego do modelowania, albo jakąś pojedyńczą figurkę. Ewentualnie, gdy zależy mi na czasie, i chcę coś mieć już w dniu premiery.
Zaś w sklepach internetowych kupuję zazwyczaj większe ilości figurek - albo rzeczy droższe - przy których można więcej zaoszczędzić.

Wracając do tematu - czy ktoś z was korzystał ze sklepu hobbystore.pl ? Ceny mają bardzo atrakcyjne, ale nie wiem, jak z ich rzetelnością i czasem wysyłki?

Awatar użytkownika
Malkolm
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malkolm »

Wracając do tematu - czy ktoś z was korzystał ze sklepu hobbystore.pl ? Ceny mają bardzo atrakcyjne, ale nie wiem, jak z ich rzetelnością i czasem wysyłki?

Przekierowanie z cytadeli i ten sam numer telefonu w kontakcie.

A ja poproszę o opinie na temat:
http://www.sklepfenix.pl/

Strona dość licha, do tego istnieje jeszcze sklep "feniks" o tej samej działalności, no i przy rejestracji chce obowiązkowo dużo danych (obowiązkowy tel + data urodzenia).

Miałem już sytuację że wydzwaniali do mnie z zastrzeżonego "wygranym milionem" i "okazją życia" bo, jak się okazało, regulamin jednego ze sklepów branżowych pozwalał na wykorzystanie danych klienta przez zaprzyjaźnione firmy :o Krótko: jeden sklep dorabiał sobie sprzedając dane firmom wciskającym kit. [-X

Ale to tak na boku, ogólnie chodzi mi o opinie na temat w/w sklepu.
Obrazek

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Malkolm pisze:

Przekierowanie z cytadeli i ten sam numer telefonu w kontakcie.

A ja poproszę o opinie na temat:
http://www.sklepfenix.pl/

Strona dość licha, do tego istnieje jeszcze sklep "feniks" o tej samej działalności, no i przy rejestracji chce obowiązkowo dużo danych (obowiązkowy tel + data urodzenia).

Miałem już sytuację że wydzwaniali do mnie z zastrzeżonego "wygranym milionem" i "okazją życia" bo, jak się okazało, regulamin jednego ze sklepów branżowych pozwalał na wykorzystanie danych klienta przez zaprzyjaźnione firmy :o Krótko: jeden sklep dorabiał sobie sprzedając dane firmom wciskającym kit. [-X

Ale to tak na boku, ogólnie chodzi mi o opinie na temat w/w sklepu.

Kurde wiedziałem,że to jakiś sklep bo 2 tyg temu prawie codziennie dzwonił ktoś z zastrzeżonego i wciskał mi różne kity.Wiesz może co to s......y sklep?!!
Co do sklepfeniks to kupowałem tam i zastrzeżeń nie mam.Ale cenowo to ten lepiej wychodzi:
http://www.arena-sklep.pl/

Co do sklepów stacjonarnych to w zg jest jeden ,ale 3 boxy na krzyż w dodatku 2 dychy drożej niż na necie,i kupuję tam tylko coś co potrzebuję w danym momencie,farbkę czy inną pierdołę.Dlatego głównie kupuję na necie,a to że ceny w stacjonarnych są droższe by utrzymać sklep to gówno prawda i tyle,bo przebitka jest czasem niesamowita i stoją te pudełka kilka lat ,bo nikt nie kupi boxa militi za 120zeta.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Dla mnie oszczędzanie 5zł na pudełku przy hobby które polega na przestawianiu plastikowych lalek za kupę kasy jest dość idiotyczne. No ale to już mocno indywidualna sprawa.
to że ceny w stacjonarnych są droższe by utrzymać sklep to gówno prawda i tyle,bo przebitka jest czasem niesamowita i stoją te pudełka kilka lat ,bo nikt nie kupi boxa militi za 120zeta.
#-o Zanim zaczniesz pisać takie głupoty to poszukaj u źródeł i sprawdź ile hurtowo kosztuje jakikolwiek boks piechoty i ile na tym zarabia sklep.

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

#-o Zanim zaczniesz pisać takie głupoty to poszukaj u źródeł i sprawdź ile hurtowo kosztuje jakikolwiek boks piechoty i ile na tym zarabia sklep.
210zeta za battleforca do de w stacjonarnym 280...GOŚCIU

Awatar użytkownika
Malkolm

Ogólnie coś z cenami batalionów chyba nie halo... na stronie jednego z tańszych sklepów wszystkie pojedyncze boxy w miłych cenach, a bataliony tak wycenione, że może 8-10 zł oszczędności na takim zakupie...
Obrazek

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Mówię o stacjonarnych sklepach...kurde.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Sklep stacjonarny potrzebuje co najmniej 2-3 pracowników (albo jednego nolife'a). Do tego czynsz (im lepsza lokalizacja, tym wyższy). Do tego prąd, woda, ogrzewanie. Narzekanie że nie ma tam cen jak w garażowym sklepie internetowym jest nieco nieprzemyślane ;).

Wiem że fajnie jest kupować taniochę w necie a do sklepu przychodzić tylko na turniej albo pograć ze znajomymi, ale myślę że to trochę nie fair.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Ja w sklepie stacjonarnym robię mniejsze zakupy, a dopiero jak chcę zamówić kilka zestawów to robię to w necie. Wilk syty i owca cała :)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Rapsodia
Plewa

Post autor: Rapsodia »

Czy ktoś może zamawiał z jakiegoś sklepu niedawno Wyspę Krwi? Szukam w miarę dostępnej cenowo, ale formularze kontaktowe do wszystkich tańszych sklepów pozostały bez odpowiedzi i nie wiem czy to jakiś błąd (bo wszystkie jakby były robione przez tego samego informatyka) czy może ludzie na urlopach... Większość ma "na zamówienie" po zapłacie a nie chcę zamrozić funduszy , skoro kontakty milczą... Pozdrawiam Rapsodia

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Kupował ktoś w Morionie?
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Nie wiecie, czy jakiś polski sklep internetowy prowadzi sprzedaż figurek z firmy Grendel?
Na monolith icon są jakieś resztki w ofercie, ale i tak nic bym u nich nie zamówił.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Kurde sklep Arena przestawił się na rozliczenie w dolarach i płatność tylko za pomocą PayPal... ale jaja, w GW mogę płacić w PLN, a sklep w moim kraju każe mi się rozliczać w USD ](*,)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Duderson pisze:Kupował ktoś w Morionie?
Raz, ale w stacjonarnym. Pan obsługant miły, ale nieruchaśny, musiałem kilka razy chrząknąć, żeby zauważył, że nad nim stoję i odłożył malowanie Grej Najtów. :P Nie mniej jednak Morion to w Warszawie jeden z większych sklepów w branży growej (o ile się nie mylę mają dwa sklepy stacjonarne, więc to już sieć i jako taka marka), osobiście bym się nie obawiał od nich zamawiać :)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Karlito pisze:Kurde sklep Arena przestawił się na rozliczenie w dolarach i płatność tylko za pomocą PayPal... ale jaja, w GW mogę płacić w PLN, a sklep w moim kraju każe mi się rozliczać w USD ](*,)
Też mnie to zaskoczyło ... ciekawe co tym razem Bucky wykminił

Awatar użytkownika
Malkolm

Kupował ktoś w Morionie?
Sklep stary jak świat, z 10-15 lat na rynku? Baaardzo dawno temu zamawiałem tam sporo figsów, aż do pewnego momentu.

brałem u nich regularnie przez parę lat, a byłem szkrab bez konta bankowego , więc każdy zakup to była wycieczka do banku, szkoła często trwała do czasu zamknięcia mojego ówczesnego wiejskomiejskiego oddziału PKO, więc przelew w ten sposób zlecony trochę szedł. Przez parę lat było ok, aż raz któryś z braci prowadzących dostał cioty i mnie zjebał jak burą sukę przez tel , jak dwa dni po złożeniu zamówienia nie mieli kasy na koncie - pojawiła się po 30 min od tel, jak się okazało potem. A było to któreś z rzędu tak realizowane zamówienie! Byłem tym wielce oburzony i po wewnętrznym stwierdzeniu , że "jak dorosnę to ch*jowi wpierdolę", przesiadłem się bodaj na cytadelę. Myśl o vendetcie porzuciłem z biegiem lat, ale niesmak pozostał.

... z cyklu "wzruszyła mnie moja historia".

Edit: ale zawsze wszystko doszło, a było tego trochę.
Obrazek

ODPOWIEDZ