Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Ja ostatnio myslalem ,ze nowy podrecznik (jesli nie zmieni jednostek wg naszych dawnych rozmow : czyli halabarda , cento-heros itd) moze popsuc armie bo zniknie wiele ciekawych magic diwajsow
A co do wygrywania itd , to kazda armia mozna wygrywac trzeba tylko wiedziec jak grac Pamietam czasy kiedy kolegom nie chcialo sie grac dana armia bo uwazali iz jest slaba. Wtedy "lepszy" gracz bral ta armie (rozkmina rozpiski) i nagle wygrywal ta "slaba" z niby lepsza.
Wiadomo ,ze takie cos bardziej realne na domowce jesli wiemy z kim walczymy . Na turnieju jesli sie wylosuje jakies mniej pasujace armie to moze byc lipa pod stala rozpiske i tu moze wada bestii w porownaniu z bardziej "mobilnymi" w rozpiskach armiami.
Dla mnie to jedyna tzw "zła" armia , ktorej klimat mi sie podoba .
Zreszta jak patrze na moja ulubiona armie Imperium to jednak im nowsze AB-ki tym coraz "głupsze" z jakimis mechanicznymi konmi , lataczami itp syfami malo klimatycznymi jak dla mnie . Biale wilki z cavalry hammer to jest to , szczegolnie przy wsparciu artylerii
A co do wygrywania itd , to kazda armia mozna wygrywac trzeba tylko wiedziec jak grac Pamietam czasy kiedy kolegom nie chcialo sie grac dana armia bo uwazali iz jest slaba. Wtedy "lepszy" gracz bral ta armie (rozkmina rozpiski) i nagle wygrywal ta "slaba" z niby lepsza.
Wiadomo ,ze takie cos bardziej realne na domowce jesli wiemy z kim walczymy . Na turnieju jesli sie wylosuje jakies mniej pasujace armie to moze byc lipa pod stala rozpiske i tu moze wada bestii w porownaniu z bardziej "mobilnymi" w rozpiskach armiami.
Dla mnie to jedyna tzw "zła" armia , ktorej klimat mi sie podoba .
Zreszta jak patrze na moja ulubiona armie Imperium to jednak im nowsze AB-ki tym coraz "głupsze" z jakimis mechanicznymi konmi , lataczami itp syfami malo klimatycznymi jak dla mnie . Biale wilki z cavalry hammer to jest to , szczegolnie przy wsparciu artylerii
WFB playing since 1994
- Jacek_Azael
- Masakrator
Błagam...Ja pisałem, że WE są najgorszą armią na 8ed. Jestem PG? No proszę Cię. WE zajebiste były niedługo, a VC jest najlepszą armią na tą chwilę dla mnie. Ostatnie zdanie to chyba właśnie o WE było (patrz Pasiak Laik). Pzdr.Dibo pisze: Każdy kto pisze że WE sa najsłabsza armia w batlu:
- nie wie co mówi,
- jest PG pamiętającym stare czasy gdy WE były samograjemi;
- jest wiecznie narzekającym malkontentem który powie że VC są "średnie"
Na moje oko WE są nawet lepsze niż nowe Orki o Bestiach nie wspominając. O WE to mógłbym tu pisać całą wieczność ale narzekanie to chyba domena elfów każdej maści, każdy z nas zna graczy np HE którzy twierdzą że ich armii jest poniżej średniej
A bestie sa poniżej przeciętnej pomimo nowego podręcznika, turniejowo jest bardzo ciężko i trzeba mieć sporo doświadczenia i duże ogranie żeby wykręcać wyniki (patrz Crusader), bo ta armia nie wybacza błędów.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
treekin VS minotaur = treekin +1T wiecej SV i ma warda o dziwo tyle samo I
bestigory VS wardancer = ward, tańce, 6WS 6I
gor VS diada = ward 4S
treemen VS ghorgona = 5Ws 3+WS szyszki
jeszcze chcesz jakieś porównanie Jacku_Azeal ?
bestigory VS wardancer = ward, tańce, 6WS 6I
gor VS diada = ward 4S
treemen VS ghorgona = 5Ws 3+WS szyszki
jeszcze chcesz jakieś porównanie Jacku_Azeal ?
- Jacek_Azael
- Masakrator
Tak, koszty w punktach. Co za bohatera do treekinów włożysz, a do minotaurów?. Widziałeś kiedyś oddział 15+ wardancerów, a bestigorów? Rary bestie mają tragiczne, fakt. Ale nikt na nich nie gra.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
że co ile treekin kosztuje 60 ? do nie pamiętam po za tym ITP i 8 LD
no herosa włożę bo muszę bo bez niego są o dupę rozjechać z 7LD, a dodatkowo są frenzy który goni na d6" wiesz ile razy nie dogoniłem jakiegoś gówna ( choć raz się udał dogonić grali ) itp., po co im heros jak masz warda i 4SV ? możesz treemena jak zechcesz i co robisz to albo zwykłego elfa ?
nie to nie znaczy że nie możesz ich w takiej liczbie wystawiać
gram na tych rarach, marudzisz jak małe dziecko
no herosa włożę bo muszę bo bez niego są o dupę rozjechać z 7LD, a dodatkowo są frenzy który goni na d6" wiesz ile razy nie dogoniłem jakiegoś gówna ( choć raz się udał dogonić grali ) itp., po co im heros jak masz warda i 4SV ? możesz treemena jak zechcesz i co robisz to albo zwykłego elfa ?
nie to nie znaczy że nie możesz ich w takiej liczbie wystawiać
gram na tych rarach, marudzisz jak małe dziecko
Przywitajcie pogromcę OK Rozpiskę na poznań
Bestlord Puszka
Duży szami DS Szadow
2 i 1 level maga Herdstone + Chalice
BSB Dragon gem, charmed sheld
2x30 Gorów
3x 5 ungorów
2x razorgor
2x 5 harpii scout
30 bestigorów +1 Ld
Przeciwko
kloc ironów
ironblaster
2x pies
5 maneaterów strzelców
gorge
duży mag heven DS
firebely
mag Hellhart
BSB
Do 4 tury zabijaliśmy sobie śmietnik.Ja skutecznie blokowałem tylko helharta Śmieciarka z braku lepszych celów zaszarżowała na bestigory co by zabić Hienka (nie zdał lookauta i został na 1 ranie) reform w kreskę by dorwać meneaterów którzy dają flee żucają 1 i 2 i zostają zagonieni. Faza magii kulnąłem 1 1 + 1 z herdstona pitka w ironów gine BSB i 5 Niezdana Ld i zostali wygnani poza stół ( stali przy krawędzi by muc w końcu coś zaszarżować )
Bestlord Puszka
Duży szami DS Szadow
2 i 1 level maga Herdstone + Chalice
BSB Dragon gem, charmed sheld
2x30 Gorów
3x 5 ungorów
2x razorgor
2x 5 harpii scout
30 bestigorów +1 Ld
Przeciwko
kloc ironów
ironblaster
2x pies
5 maneaterów strzelców
gorge
duży mag heven DS
firebely
mag Hellhart
BSB
Do 4 tury zabijaliśmy sobie śmietnik.Ja skutecznie blokowałem tylko helharta Śmieciarka z braku lepszych celów zaszarżowała na bestigory co by zabić Hienka (nie zdał lookauta i został na 1 ranie) reform w kreskę by dorwać meneaterów którzy dają flee żucają 1 i 2 i zostają zagonieni. Faza magii kulnąłem 1 1 + 1 z herdstona pitka w ironów gine BSB i 5 Niezdana Ld i zostali wygnani poza stół ( stali przy krawędzi by muc w końcu coś zaszarżować )
- Khuman
- Ciśnieniowiec
nie wiem z kim grałeś ale beznadziejna rozpa Łogrów
tym bardziej że używał heaven, jak można zrezygnować z ichniego lora który jest genialny ( regenka na 12+ ), nie wspominając o innych rarytasach
tym bardziej że używał heaven, jak można zrezygnować z ichniego lora który jest genialny ( regenka na 12+ ), nie wspominając o innych rarytasach
- Infernal Puppet
- Masakrator
Zabawne, niedalej jak dziś jakiś gracz ogrów twierdził po jakimś turnieju że lore of maw jest beznadziejny i wraca do hevena .tym bardziej że używał heaven, jak można zrezygnować z ichniego lora który jest genialny
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Cóż, co do rozmowy WE < Bestie. Nie chce mi się udowadniać, że czarne jest czarne, a białe - białe. Dalsza rozmowa na ten temat naprawdę będzie wyglądać jak rodem z piaskownicy. Zostańmy każdy przy swoim.
@Klops, grałeś z Szeregowcem?
@Klops, grałeś z Szeregowcem?
Nie gram bestiami, anie nawet za nimi specjalnie nie przepadam (podoba mi się tylko stary klimat i kilka figsów). Dla mnie to tylko część chaosu. Ale z WE dobry gracz może bardzo sporo wycisnąć. Z bestii jest sporo trudniej. Przede wszystkim podręcznik nie spełnia założeń autora. Ten chciał, żeby była to armia oparta na dużych oddziałach taniej piechoty wsparte potworami. Imo potworów raczej się nie wystawia (w ich wypadku stosunek cen-jakość jest "lekko" zachwiany), a piechota nie jest znowu taka tania (patrz: maruderzy, state troops). Na papierze bestie jeszcze nawet nie wyglądają tak źle, ale w praktyce armia zwyczajnie mocno kuleje. Więc proszę nie polemizuj, tylko porównaj sobie rozpiskę bestii (standard) i WE (trzy drzewa) na ten sam format i powiedz mi co jest mocniejsze.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
- Jacek_Azael
- Masakrator
Polemizować zawsze warto i nie mów mi co mam robić. Nie każdy gra na 3 drzewach. Turniejowo, jak się domyślasz, nie jest to najlepsza rozpiska WE.
Moja wina, że WE mają lepszych graczy niż bestie?Ale z WE dobry gracz może bardzo sporo wycisnąć.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2011, o 21:17 przez Jacek_Azael, łącznie zmieniany 1 raz.
Na ostatnim turze mój minobusik przejechał w 1 turę gwardie a potem został skanapkowany 2 oddzialami marud i jednym unitem ghuli i ryckami khorna... gdy po 2 fazach combatu rozwiał się dym ubyły mi 4 minoski a u przeciwnika nie zostało nic:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
- Khuman
- Ciśnieniowiec
szczególnie lepszych od CrusaJacek_Azael pisze:Polemizować zawsze warto i nie mów mi co mam robić. Nie każdy gra na 3 drzewach. Turniejowo, jak się domyślasz, nie jest to najlepsza rozpiska WE.Moja wina, że WE mają lepszych graczy niż bestie?Ale z WE dobry gracz może bardzo sporo wycisnąć.
co do 3 drzewek to strasznie mocna rozpiska która to nie musi wygrywać CC bo szyszki są przejebane, na dodatek na mistfire się nic nie dzieje
a jaka jest mocniejsza rozpiska? gejowizna? czy inne drewniakaki a może smokozord?
miałeś na sobie brionęPrzemcio pisze:Na ostatnim turze mój minobusik przejechał w 1 turę gwardie a potem został skanapkowany 2 oddzialami marud i jednym unitem ghuli i ryckami khorna... gdy po 2 fazach combatu rozwiał się dym ubyły mi 4 minoski a u przeciwnika nie zostało nic:)
czy najgorsze rzuty dnia vs najlepsze rzuty dnia
- Jacek_Azael
- Masakrator
Jeden Crus . Zapytaj najlepszych WE na czym grają, to się dowiesz. Zaraz się dowiem, że 3x drzewo to jedyna dobra rozpiska WE.Khumanor pisze:szczególnie lepszych od CrusaJacek_Azael pisze:Polemizować zawsze warto i nie mów mi co mam robić. Nie każdy gra na 3 drzewach. Turniejowo, jak się domyślasz, nie jest to najlepsza rozpiska WE.Moja wina, że WE mają lepszych graczy niż bestie?Ale z WE dobry gracz może bardzo sporo wycisnąć.
co do 3 drzewek to strasznie mocna rozpiska która to nie musi wygrywać CC bo szyszki są przejebane, na dodatek na mistfire się nic nie dzieje
a jaka jest mocniejsza rozpiska? gejowizna? czy inne drewniakaki a może smokozord?
Dobra, koniec.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
Laik i Pasiak, a tak po za nimi? po drugie widziałeś ich w reprezentacji polski?Jacek_Azael pisze:Jeden Crus . Zapytaj najlepszych WE na czym grają, to się dowiesz. Zaraz się dowiem, że 3x drzewo to jedyna dobra rozpiska WE.
Dobra, koniec.
ehh.. proszę to nie chodzi o " graczy "
nie mówię że to jedyna słuszna rozpiska po drugie słyszałam coś o smoku jakieś 2 tygodnie temu więc się pytam, a trzy drzewa się spisują, a tu się obrażasz
- Jacek_Azael
- Masakrator
Ja się nie obrażam, spokojnie . Lubię bestie i WE.Khumanor pisze:Laik i Pasiak, a tak po za nimi? po drugie widziałeś ich w reprezentacji polski?Jacek_Azael pisze:Jeden Crus . Zapytaj najlepszych WE na czym grają, to się dowiesz. Zaraz się dowiem, że 3x drzewo to jedyna dobra rozpiska WE.
Dobra, koniec.
ehh.. proszę to nie chodzi o " graczy "
nie mówię że to jedyna słuszna rozpiska po drugie słyszałam coś o smoku jakieś 2 tygodnie temu więc się pytam, a trzy drzewa się spisują, a tu się obrażasz
Pzdr.
Jacek jak pisałem to co pisałem to nie miałem na myśli ciebie - szkoda ze wziąłeś to do siebie .. sorry
WE mają tą dobrą cechę że jak nie chcą oddać punktów to nie oddadzą i mają do tego milion możliwości, pod takim względem mają lepiej. Bestie walczyć muszą bo bez CC nawet punktu nie ugrają, bestiami dużo trudniej "nie przegrać bitwy" (np grać na remis) a to dużo zmienia - tak sądze.
Rozmowa zeszła na dziwny tor i przepychanki są średnie, skończmy dyskusje faktycznie tym bardziej że to dział rozpiskowy
WE mają tą dobrą cechę że jak nie chcą oddać punktów to nie oddadzą i mają do tego milion możliwości, pod takim względem mają lepiej. Bestie walczyć muszą bo bez CC nawet punktu nie ugrają, bestiami dużo trudniej "nie przegrać bitwy" (np grać na remis) a to dużo zmienia - tak sądze.
Rozmowa zeszła na dziwny tor i przepychanki są średnie, skończmy dyskusje faktycznie tym bardziej że to dział rozpiskowy
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !