TES V: Skyrim
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: TES V: Skyrim
niektórzy spuszczają się nad cyferkami a niektórzy nad światem i przygodami, nic nowego ; ]
T
Po prostu wasz stopien ciekawosci jest bardziej limitowany i ograniczony Skoro juz wymaksowalem postac to teraz moge poznac kazdy "zakamarek i tajemnice" w grze. W Fallout 1 i 2 czy ME 1 i 2 zarowno mialem wymaksowane postacie w ramach PG jak i cala gre na wylot poznana. Wy zajmujecie sie tylko poznaniem gry na wylot najwidoczniej.
podpis nieregulaminowy - administracja
Obie. To zupełnie różne gry.Murmandamus pisze:mam dylemata małego. Skyrim czy Wieśmin 2. Obie na pewno wymiatają a ja kocham rpg i co tu wybrać?
Wiedźmin ma doskonały questline i dialogi, system walki też sprawia sporo frajdy.
Skyrim jest wielki, otwarty, prześliczny i imersyjny.
(w ogóle jak można porównywać jedną grę z drugą, proszę państwa: jestem die-hard fanem całej serii Elder Scrolls, ale Wiedźmina nie porównuję, bo to zupełnie inna kategoria)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Ale grając w wiedźmina przygotuj się czasem na półgodzinne konwersacje ; ] (nie mówie że to wada, bo dialogi są świetne ale poprostu to nie jest typ rozgrywki gdzie akcja jest na pierwszym miejscu i trzeba się z tym liczyć) mimo wszystko wydaje mi się że Skyrim jest bardziej żywotny od Wieśka i na tego drugiego lepiej poczekać na jakieś tańsze wydanie za pół roku z dołączonymi dodatkami i patchami.
T
Zupełnie różne skale i budżety. Oraz elsderscrollsowa społeczność moderska, która od czasu Morrowinda czasem wgniata w ziemię swoimi pomysłami i przeróbkami (nie wspominając o oficjalnych rozszerzeniach: Shivering Isles do Obliviona to najlepsze rozszerzenie gry EVER).Jasiuuu pisze:mimo wszystko wydaje mi się że Skyrim jest bardziej żywotny od Wieśka i na tego drugiego lepiej poczekać na jakieś tańsze wydanie za pół roku z dołączonymi dodatkami i patchami.
Also this: http://morroblivion.com/
Jak zrobią Morrowind i Oblivion na silniku Skyrima to się chyba posikam ze szczęścia
Wiedźmin jest po prostu świetną grą, pozycją obowiązkową dla każdego fana prozy Sapkowskiego.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
26 lvl Dunmer skrytobójco-mag
Jak na razie największym wyzwaniem była siedziba wampira, zauważalne jest też to że lokacje mają swój przypisany level a nie jak w morku i oblivionie, zależny od naszego. Albo wpadniesz na 20stym w początkową lokację albo na 5tym w coś pod 30 nie powiem, ma to sens. No i granie magiem jest takie... łatwe, tańsze czary, zwiększone obrażenia i jak coś podchodzi to na dożynki tylko
Co do wampirów i wilkołaków to gram tym pierwszym, w zasadzie... to jestem rozczarowany. Picie krwi, trochę zalet i wad a poza tym, nic ciekawego jeszcze nie spotkałem z tym związanego (mam nadzieję się mylić i natrafić na jakiś rozbudowany quest u innych wampirów). Dla fanów mrocznego bractwa dobre wieści, ale to już bez spoilerów
Jak na razie największym wyzwaniem była siedziba wampira, zauważalne jest też to że lokacje mają swój przypisany level a nie jak w morku i oblivionie, zależny od naszego. Albo wpadniesz na 20stym w początkową lokację albo na 5tym w coś pod 30 nie powiem, ma to sens. No i granie magiem jest takie... łatwe, tańsze czary, zwiększone obrażenia i jak coś podchodzi to na dożynki tylko
Co do wampirów i wilkołaków to gram tym pierwszym, w zasadzie... to jestem rozczarowany. Picie krwi, trochę zalet i wad a poza tym, nic ciekawego jeszcze nie spotkałem z tym związanego (mam nadzieję się mylić i natrafić na jakiś rozbudowany quest u innych wampirów). Dla fanów mrocznego bractwa dobre wieści, ale to już bez spoilerów
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Tak jeszcze przy okazji wymiany kompa laptopa zamyślam nad sprzętem takim:
tego samsunga
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Sa ... 142.0.html
czy tego asusa
http://allegro.pl/asus-n55sf-i5-2410m-4 ... 56847.html
Który z nich byłby lepszy do Skyrima. Bierze mnie na Asusa ale to i5 - czyli dwa rdzenie. I7 będzie dłużej żywotny bo to będzie komp na lata ale z kolei Asus ma GF555 2gb i deklasuje gf540 2gb samsunga.
tego samsunga
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Sa ... 142.0.html
czy tego asusa
http://allegro.pl/asus-n55sf-i5-2410m-4 ... 56847.html
Który z nich byłby lepszy do Skyrima. Bierze mnie na Asusa ale to i5 - czyli dwa rdzenie. I7 będzie dłużej żywotny bo to będzie komp na lata ale z kolei Asus ma GF555 2gb i deklasuje gf540 2gb samsunga.
Jeśli już masz do wydania taką kasę to poradziłbym Ci poszukania monitora z matową matrycą, uwierz mi przepaść.
Dodatkowo nie brałbym 17", no chyba, że to ma być laptop z którym będziesz chodził z pokoju do pokoju. (jak po domu to warto by było kupić monitor, a że lapki już mają złącze HDMI to można podłączyć np. do telewizora, sam podłączam do 42" i pomykam w PC tytuły).
Nauczyłem się, że do pracy czy też studiów 15" w zupełności wystarcza (ten Asus ma subwoofer, dosyć cenne w lapkach).
To takie moje rady, którymi sam się kierowałem podczas szukania lapka dla siebie.
Dodatkowo nie brałbym 17", no chyba, że to ma być laptop z którym będziesz chodził z pokoju do pokoju. (jak po domu to warto by było kupić monitor, a że lapki już mają złącze HDMI to można podłączyć np. do telewizora, sam podłączam do 42" i pomykam w PC tytuły).
Nauczyłem się, że do pracy czy też studiów 15" w zupełności wystarcza (ten Asus ma subwoofer, dosyć cenne w lapkach).
To takie moje rady, którymi sam się kierowałem podczas szukania lapka dla siebie.
Woot?
A moim zdaniem gra jest za krotka... Grałem 50h i przeszedlem wonteg glowny, mroczne bractwo i gildie zlodzieji... Brakuje mi misji. Niektore sa nieciekawe, malo finezji idz zabij...
Ale zauwazylem fajna rzecz jak nie dajecie awansu to jakos latwiej idzie. Mam dunmera skrytobojce 19 lev + x niewyawansowanych i bretonke 4 lev full ogień ej gdzie mozna pobrac latke z cyckami itp. Bo to bylo fajne w gothicu
Ale zauwazylem fajna rzecz jak nie dajecie awansu to jakos latwiej idzie. Mam dunmera skrytobojce 19 lev + x niewyawansowanych i bretonke 4 lev full ogień ej gdzie mozna pobrac latke z cyckami itp. Bo to bylo fajne w gothicu
slabe wytlumacznie.JarekK pisze:Dyslektyg / idiota dla pokolenia starych ludzi sprzed reform
w ogolniaku sam mialem papierki na desleksje oraz dysgrafie. jednak samo posiadanie papieru nie zwalnia od myslenia.
osobiscie sprawdzam pisownie (wiadomo, ze nie wszystkich slowek) w google. do tego mozna znalezc niezle nakladki na przegladarki ktore zrobia to samo badz tez pisac posty w wordzie a nastepnie wklejac.
troche wiecej czasu to zajmuje jednak: po napisaniu jednego slowa parenascie razy zapamietujesz jego pisownie i pozniej piszesz automatycznie, lepiej takie posty wygladaja oraz ludzie ktorzy sa wzrokowcami nie zapamietaja takiego babola jak 'wonteg'
/eot
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Nie macie wrażenia że Giganci w grze są OP? Podobnie jak mamuty zresztą. Taki gigant jest w stanie bez problemu ścisnąć smoka w walce (akuratnie jak z battlu ).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
sa tak specjalnie zrobieni. Nie wiem czy probowales ale zaatakowanie giganta czesto konczy sie rozwojem programu kosmicznego