i słuszniePrzemcio pisze:Jaką Bironę 2 Doombulle z przerzutami trafień
Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
- Jacek_Azael
- Masakrator
Chyba nie na ten format 2000k?Przemcio pisze:zdecydowanie bestigory na te punktasy lepsze... ja myślę nad Wildem i 2 gorgonami
@Klops masz czas w przyszłym tygodniu, to możemy tego jabera przetestować na format ligi.
Pzdr.
Jutro testuję rozpiskę na rydwanach przeciw HE a jabera mogę testować, jakby co to daj znać to się jakoś umówimy.
BSB i Gienek do gorów. GBS za gory do małego oddziału ungorków. 2 małych magów za herdstona.
Beastlord Gen 254
Heavy Armour; Shield
Ram Horn Helm 15 - dodatkowy atak za zdany save
Gnarled Hide 15 - 5+ scaly skin
Dawnstone 25 - reroll save
Biting Blade 10 - armour piercing
Crown of Comandment 35 - Stubborn
GBS Lv4 Shadow 279
AHW 4
Chalice of Dark Rain 40
Wargor BSB 129
Charmed Shield 5
Dragon Gem 5
Warior Bane 5
Heavy Armour 4
Bray-Shaman Lv 2 Shadow 162
AHW 2
Shards of Herdstne 50-Additional PD for each mage in 6”
Bray-Shaman Lv1 Shadow 100
DS 25
3x Razorgor Chariot 3x145
2x Razorgor 2x55
2x5 Harpy 2x70
Scout
40 Gor Herd 345
FCG AHW
2x Tuskgor Chariot 2x80
3x5 Ungor Riders 3x30
BSB i Gienek do gorów. GBS za gory do małego oddziału ungorków. 2 małych magów za herdstona.
Beastlord Gen 254
Heavy Armour; Shield
GBS Lv4 Shadow 279
AHW 4
Chalice of Dark Rain 40
Wargor BSB 129
Charmed Shield 5
Dragon Gem 5
Warior Bane 5
Heavy Armour 4
AHW 2
DS 25
3x Razorgor Chariot 3x145
2x Razorgor 2x55
2x5 Harpy 2x70
Scout
40 Gor Herd 345
FCG AHW
2x Tuskgor Chariot 2x80
3x5 Ungor Riders 3x30
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
poznań to 2000 orio czyli bestie maja 2200 idealnie na 2 ghorgonyJacek_Azael pisze:Chyba nie na ten format 2000k?Przemcio pisze:zdecydowanie bestigory na te punktasy lepsze... ja myślę nad Wildem i 2 gorgonami
@ Klops
zamiast dużych rydwanów dał bym bestigory
w szczególności że mógłbym mieć jeszcze tylko 1 w corach reszta ewentualnie w lordach(wolę mieć 2 lordów), lub w hero( szamani się nie nadają więc zostaje tylko BSB który też nie jest koksem).
Dzisiaj grałem na HE
Arcy High, BsB puszka,mały szadow, 22 10 10 łuków 27 i 10 lionów BoS i SoB oraz 2 orły
Wygrana 20 0 przeciwnikowi nic nie zostało przeciwnik zabił mi 2 duże rydwany 1 harpie razorgora i 1 ungory
Na dużym magu miałem beasta zamiast szadowa
Dzisiaj grałem na HE
Arcy High, BsB puszka,mały szadow, 22 10 10 łuków 27 i 10 lionów BoS i SoB oraz 2 orły
Wygrana 20 0 przeciwnikowi nic nie zostało przeciwnik zabił mi 2 duże rydwany 1 harpie razorgora i 1 ungory
Na dużym magu miałem beasta zamiast szadowa
generalnie nie ma co opisywać ja do niego idę on mi flejmsy w gory (oberwałem 3 razy bo 1 zescrolowałem) jego szczelanie nic mi nie robi.W swojej 3 robi błąd przechodząc arcym do małych lewków i podstawiając orła tak bym miał szarżę pumby na bok i mugł wjechać rydwanem od przodu stykając się z 1 lionem (zostają zjedzeni w 2 fazy) potem szarża na lionów 3 rydwanami pumbom oraz klockiem tylko z gienkiem.W mojej ostatniej szarża 2 rydwanów na ostatniego liona i BSB( BSB ginie od 2 ataków dzików.
Beastlord Gen 254
Heavy Armour; Shield
GBS Lv4 Shadow 275
Chalice of Dark Rain 40
Wargor BSB 129
Charmed Shield 5,Dragon Gem 5,Warior Bane 5,Heavy Armour 4
AHW 2
DS 25
3x Razorgor Chariot 3x145 435
2x Razorgor 2x55 110
2x5 Harpy 2x70 140
Scout
40 Gor Herd 345
FCG AHW
2x Tuskgor Chariot 2x80 160
3x5Ungor Riders 3x30 90
Zajełem 3 miejsce
I bitwa Breta
Lord z heroikiem
BSB z Przeżutami sava
Damzelka 2 Lv Beast
3x 3 pegazy
2x 10 rycerzy
20 łuczników
2 trebki
Zaczynam w mojej pierwszej z dużego speara zabijam trebka- 2 nie ma po szarży harpii w 2 turze.
Wystawiliśmy się po przeciwnych rogach. Nie boję się pegazów bo 3 rydwany ustawiam tak by nie przeleciały mi na tył klocka z BSB Gieniem i Dużym magiem.
Co by nałapać punkty wystawiam się tyłem do jednych pegazów i ich zabijam w 2 fazy dostaję szarżę lancy z damzelką (miałem na nich 0 z Beasta) i składam ją w turę z ciekawszych rzeczy to pumba od boku przepych 3 pegazy a pumba i rydwan już nie (na 4 sajwy nie zdałem żadnego) i brejk na pumbie o -1. Dograliśmy tylko 4 tury a brakło jakiś 15 minut do maski.(inni już pokończyli nie żebym długo grał. 14: 6
II Bitwa Imperium
Arcy lektor z Buta
4 Lv Szadow DS
2 Lv Szadow Niszczarka
BSB
Inżynier
2x 10 Strzelców
20 Swormanów
2x 24 Flagelanci
24 GSwordów
Mortar i Działo
Zaczynam więc wszystkim napór do przodu. (w 2 ściągam harpiami obie maszyny, a w pierwszej chalice i srzela tylko mortar. w 2 szarża pumba rydwanem i klockiem w flagusów i ich anihilacja (nie udaje się rzucić -I bo poszedł scroll). Owerran rydwanem w 2 flagelantów bo i tak by mi w niego wszarżowali a tak chociaż zadał jakieś impakty.potem 2 rydwan zniszczył 2 flagelantów, 3 pozostałe szarża na GSwordó dochodzą tylko 2 i ich lekka żeż zostaje z 5 dostają potem szarżę od boku swordmanów i się składam ale to jedyne punkty które oddaje. Potem dożynka 2 oddziałó z magami i klocka GSwordów z pozostałych 2 rydwanów(znowu 2 Tuskgory zabijają bochatera tym razem Arcylektora w bitwie z He BSB z Savem na 2+ z Rerolem). 20:0
III Bitwa Lizaki Kudła
Slan z Defem
Skink z 3 czarami
Kowboj
3x skirmisz
2x kochorta
30 saurósów
2x 3 terki
3x5 kameleony
3 salki
wiedząc jakie mam perspektywy i że przy 13 7 mam 3 miejsce z perspektywami na 2. zagrałem maga asekuracyjni tracą 2x pumba 2 duże i 1 mały rydwan 3x ungory i połówkę harpii.
Niestety magia mnie niszczyła(Chain lighting) ale na szczęście Kudeł sobie w końcu wysadził małego skinka i skończyło się 13 7 dla niego. Jak widać rozpiska ma potencjał zobaczymy co da się z tego wycisnąć więcej. Do przemyślenia Death na dużym szamim zamiast Beasta i wrzucenie sztandaru +1S na BSB kosztem zamiany dużego rydwanu na mały.
Heavy Armour; Shield
GBS Lv4 Shadow 275
Chalice of Dark Rain 40
Wargor BSB 129
Charmed Shield 5,Dragon Gem 5,Warior Bane 5,Heavy Armour 4
AHW 2
DS 25
3x Razorgor Chariot 3x145 435
2x Razorgor 2x55 110
2x5 Harpy 2x70 140
Scout
40 Gor Herd 345
FCG AHW
2x Tuskgor Chariot 2x80 160
3x5Ungor Riders 3x30 90
Zajełem 3 miejsce
I bitwa Breta
Lord z heroikiem
BSB z Przeżutami sava
Damzelka 2 Lv Beast
3x 3 pegazy
2x 10 rycerzy
20 łuczników
2 trebki
Zaczynam w mojej pierwszej z dużego speara zabijam trebka- 2 nie ma po szarży harpii w 2 turze.
Wystawiliśmy się po przeciwnych rogach. Nie boję się pegazów bo 3 rydwany ustawiam tak by nie przeleciały mi na tył klocka z BSB Gieniem i Dużym magiem.
Co by nałapać punkty wystawiam się tyłem do jednych pegazów i ich zabijam w 2 fazy dostaję szarżę lancy z damzelką (miałem na nich 0 z Beasta) i składam ją w turę z ciekawszych rzeczy to pumba od boku przepych 3 pegazy a pumba i rydwan już nie (na 4 sajwy nie zdałem żadnego) i brejk na pumbie o -1. Dograliśmy tylko 4 tury a brakło jakiś 15 minut do maski.(inni już pokończyli nie żebym długo grał. 14: 6
II Bitwa Imperium
Arcy lektor z Buta
4 Lv Szadow DS
2 Lv Szadow Niszczarka
BSB
Inżynier
2x 10 Strzelców
20 Swormanów
2x 24 Flagelanci
24 GSwordów
Mortar i Działo
Zaczynam więc wszystkim napór do przodu. (w 2 ściągam harpiami obie maszyny, a w pierwszej chalice i srzela tylko mortar. w 2 szarża pumba rydwanem i klockiem w flagusów i ich anihilacja (nie udaje się rzucić -I bo poszedł scroll). Owerran rydwanem w 2 flagelantów bo i tak by mi w niego wszarżowali a tak chociaż zadał jakieś impakty.potem 2 rydwan zniszczył 2 flagelantów, 3 pozostałe szarża na GSwordó dochodzą tylko 2 i ich lekka żeż zostaje z 5 dostają potem szarżę od boku swordmanów i się składam ale to jedyne punkty które oddaje. Potem dożynka 2 oddziałó z magami i klocka GSwordów z pozostałych 2 rydwanów(znowu 2 Tuskgory zabijają bochatera tym razem Arcylektora w bitwie z He BSB z Savem na 2+ z Rerolem). 20:0
III Bitwa Lizaki Kudła
Slan z Defem
Skink z 3 czarami
Kowboj
3x skirmisz
2x kochorta
30 saurósów
2x 3 terki
3x5 kameleony
3 salki
wiedząc jakie mam perspektywy i że przy 13 7 mam 3 miejsce z perspektywami na 2. zagrałem maga asekuracyjni tracą 2x pumba 2 duże i 1 mały rydwan 3x ungory i połówkę harpii.
Niestety magia mnie niszczyła(Chain lighting) ale na szczęście Kudeł sobie w końcu wysadził małego skinka i skończyło się 13 7 dla niego. Jak widać rozpiska ma potencjał zobaczymy co da się z tego wycisnąć więcej. Do przemyślenia Death na dużym szamim zamiast Beasta i wrzucenie sztandaru +1S na BSB kosztem zamiany dużego rydwanu na mały.