Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
wiertarka ma 2 końcówki trzymające. powinieneś rozkręcić ją (to pokrętło od dokręcania ) wyjąć element mocujący i obrócić o 180 stopni i zmontować wiertarkę(jeżeli średnica otworu będzie mniejsza to powinno dać radę zamocować wiertło, jeśli nie to masz coś nie tak).
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
Pomocy
Płaty wirnika w żyrokopterze jak to razem do kupy złożyć ?? jakieś fachowe rady od kokoś kto z tym działał? mała powierzchnia jak tam piny wmontować ?
Płaty wirnika w żyrokopterze jak to razem do kupy złożyć ?? jakieś fachowe rady od kokoś kto z tym działał? mała powierzchnia jak tam piny wmontować ?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Najlepsza będzie piłka włosowa. Tnie się szybko i precyzyjnie a ubytki materiału są tak małe jak to tylko możliwe.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Powiem więcej (mam starą wiertarkę, ale chyba nic się nie zmieniło): odkręć rączkę (tą, którą dociskasz w trakcie wiercenia) a znajdziesz jeszcze jedną końcówkę mocującą (z innymi rozmiarami "trzymałek").Klops pisze:wiertarka ma 2 końcówki trzymające. powinieneś rozkręcić ją (to pokrętło od dokręcania) wyjąć element mocujący i obrócić o 180 stopni i zmontować wiertarkę(jeżeli średnica otworu będzie mniejsza to powinno dać radę zamocować wiertło, jeśli nie to masz coś nie tak).
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
- The WariaX
- Falubaz
eee, ja nic ukrytego, żadnych skarbów tam nie mamDuderson pisze:Powiem więcej (mam starą wiertarkę, ale chyba nic się nie zmieniło): odkręć rączkę (tą, którą dociskasz w trakcie wiercenia) a znajdziesz jeszcze jedną końcówkę mocującą (z innymi rozmiarami "trzymałek").Klops pisze:wiertarka ma 2 końcówki trzymające. powinieneś rozkręcić ją (to pokrętło od dokręcania) wyjąć element mocujący i obrócić o 180 stopni i zmontować wiertarkę(jeżeli średnica otworu będzie mniejsza to powinno dać radę zamocować wiertło, jeśli nie to masz coś nie tak).
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Stary, tego nwet najstarsi górale nie wiedzą. To się trzyma jak chce, mnie żadna mieszanka GSu, Kropelki, wikolu i poxiliny nie pomogła. Za każdym razem jak go transportowałem i otwierałem skrzętnie zawiniętego Żyrosa z moich ust dobiegał znany dźwięk. Jedno skrzydło tylko się trzyma, nie mam pojęcia na jakiej zasadzie.SiersciucH pisze:Pomocy
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Witam, stoję przed nowym wyzwaniem modelarskim - mam własnoręcznie zrobiony kartonowy model drzewa i teraz myślę co zrobić żeby to wyglądało, jak, hmmm, drzewo Kształt już mam, wygląda tak jak chcę, ale czym to pokryć żeby fakturka na pniu sprawiała wrażenie solidnego, zdrowego drzewka? Myślałem przez chwilę o wosku, i potem modelowaniu, ale raczej rozpuści karton :/ Ktoś ma jakiś pomysł?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Ja użyłem szpachli do drewna. I drzewo wygląda TAK.Malkolm pisze:Witam, stoję przed nowym wyzwaniem modelarskim - mam własnoręcznie zrobiony kartonowy model drzewa i teraz myślę co zrobić żeby to wyglądało, jak, hmmm, drzewo Kształt już mam, wygląda tak jak chcę, ale czym to pokryć żeby fakturka na pniu sprawiała wrażenie solidnego, zdrowego drzewka? Myślałem przez chwilę o wosku, i potem modelowaniu, ale raczej rozpuści karton :/ Ktoś ma jakiś pomysł?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie wiem, czy Ci się to na coś przyda: Niedawno robiłem filler ze slayerem - link do galerii w stopce posta, przedostatnia stronka. Slayer w założeniu miał stać na pniu ściętego drzewa. Ja akurat pniak zrobiłem z korka. Korę zrobiłem z GS-u. Pokryłem pniaczek cienką w-wą GS-u i wyżłobiłem rowki wykałaczką. Efekt jaki jest, można sprawdzić. Nie wiem, czy Ci się spodoba - kwestia gustu. Gdybym robił całe drzeko, to im wyżej, tym mniej i cieńsze wyżłobienia...Malkolm pisze:Witam, stoję przed nowym wyzwaniem modelarskim - mam własnoręcznie zrobiony kartonowy model drzewa i teraz myślę co zrobić żeby to wyglądało, jak, hmmm, drzewo Kształt już mam, wygląda tak jak chcę, ale czym to pokryć żeby fakturka na pniu sprawiała wrażenie solidnego, zdrowego drzewka? Myślałem przez chwilę o wosku, i potem modelowaniu, ale raczej rozpuści karton :/ Ktoś ma jakiś pomysł?
Widocznie w nowej wiertarce już tego nie ma. Sorry dudeThe WariaX pisze:eee, ja nic ukrytego, żadnych skarbów tam nie mamDuderson pisze:Powiem więcej (mam starą wiertarkę, ale chyba nic się nie zmieniło): odkręć rączkę (tą, którą dociskasz w trakcie wiercenia) a znajdziesz jeszcze jedną końcówkę mocującą (z innymi rozmiarami "trzymałek").Klops pisze:wiertarka ma 2 końcówki trzymające. powinieneś rozkręcić ją (to pokrętło od dokręcania) wyjąć element mocujący i obrócić o 180 stopni i zmontować wiertarkę(jeżeli średnica otworu będzie mniejsza to powinno dać radę zamocować wiertło, jeśli nie to masz coś nie tak).
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Witajcie Nie wiem czy to dobry temat na takie coś ale co tam... Już dosyć długo dłubie sobie w zielonym i myślę że czas kupić odpowiednie do tego narzędzia Do tej pory miałem narzędzia z wyprasek (jak zaczynałem się bawić to w necie znalazłem poradnik Kerima jak wykonać takie "plastikowe dłuta") ale są jak się pewnie domyślacie są mało precyzyjne, nie da się ich dobrze naostrzyć i ogólnie są takie średnie i często się łamią... Dlatego mam pytanie: gdzie można w miarę tanio kupić clay sharpery w różnych kształtach i jakieś dentystyczno podobne dłuta? Macie jakiś sprawdzony sklep wysyłkowy i jakie te dłuta i twardości sharperów polecacie? Proszę o w miarę szybką odpowiedź, żeby zdążyły dotrzeć na święta
może znajdz w googlu sklepy dentystyczne w Twojej okolicy - IMO będzie najprościejBoB miniatures pisze:Witajcie Nie wiem czy to dobry temat na takie coś ale co tam... Już dosyć długo dłubie sobie w zielonym i myślę że czas kupić odpowiednie do tego narzędzia Do tej pory miałem narzędzia z wyprasek (jak zaczynałem się bawić to w necie znalazłem poradnik Kerima jak wykonać takie "plastikowe dłuta") ale są jak się pewnie domyślacie są mało precyzyjne, nie da się ich dobrze naostrzyć i ogólnie są takie średnie i często się łamią... Dlatego mam pytanie: gdzie można w miarę tanio kupić clay sharpery w różnych kształtach i jakieś dentystyczno podobne dłuta? Macie jakiś sprawdzony sklep wysyłkowy i jakie te dłuta i twardości sharperów polecacie? Proszę o w miarę szybką odpowiedź, żeby zdążyły dotrzeć na święta
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
I w sklepie dentystycznym będą shapery?
EDIT: dobra shapery znalazłem, tylko która twardość będzie lepsza?:
http://www.art-equipment.pl/p165,zestaw ... szare.html - średnio twarde
http://www.art-equipment.pl/p166,zestaw ... zarne.html - twarde
EDIT: dobra shapery znalazłem, tylko która twardość będzie lepsza?:
http://www.art-equipment.pl/p165,zestaw ... szare.html - średnio twarde
http://www.art-equipment.pl/p166,zestaw ... zarne.html - twarde
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
a do procreate?
chciałbym się nieśmiało przypomnieć z moim pytaniem, bo zaginęło bez echa pod lawiną postów
Dugi pisze:Witam, czy static grass przykleić do podstawki dopiero po psiknięciu lakierem na pomalowany model? bo jeśli przykleję przed lakierowaniem, to lakier chyba poskleja źdźbła? Dzięki!