He na 1350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

He na 1350

Post autor: Kosa »

Mage II 180
-seer
-channaller
-silver wand

Mage I 145
-Ring of Fury
-Dispel Scroll
-Pure

5x Silverki 115
-save 2+
5x Silverki 115
-save 2+

18x Spearelfves 236
-musican
-standard
-war banner

5x Dragon Princes 198
-standard
-banner of sorcery

5x Shadow Warriors 75

1x Tiranoc Chariot 85

2x Bolts 200

razem 1349.

Dosć innowacyjny pomysł. Ten drugi mag ma tylko 1 level z przyczyny cięcia punktów, ale tak zastanawiajać sie dłużej po co płącić 35pkt za dodatkową ksotke i czar?? W zasadzie w większości bitew ten mag rzucał fire bala, gdyż ksotki pożerał ten z seerem, a tak on mi jest konieczny aby mieć scrolla, daje mi czwartą kosć rozproszenia co jest ważne, ogólnie zapewnia ochrone magiczną i od tego tutaj jest, niesie też RoF co uwydatnia "dużego" maga. Kostek dalej mam sporo bo 6-8 plus bound.

Kolejnym nowym rozwiązaniem jest jeden rydwan, zamaist drugiego są shadow warriosi, których ostatnio testuje, w razie dalszych pytań prosze zajrzeć czemu tak do działu HE i poczytać topic o shadowaach i manewrach wysokich elfów. Jeden rydwan wystarczy, aby chronić bolce, kontrszarżować, bądz rozpędzać fasty.
Spearelfy służą jako przechowywalnia magów oraz coś co potrafi dać dobry CR, niestety, brakuje mi 21 pkt aby dobić do 20, jednak 18 ustawionych 3x6 daje rade z war bannerem.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Myśle że to dobry pomysł z tymi magami :) ,Imo Bos na DP to kiepski pomysł, Shadow Warriorsi drodzy... trudno jest im sie spłacić ,co do włuczników to nie lepiej wywalić warbaner??i dokupić tych 2typków??Silwerki nie mają muzyków?? :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

o dziwo SW mi się zawsze spłacają i to bardzo wysoko, sam jestem zaskoczony wieć zostaną. Co do rachunku co jest lepsze dwóch spearelfów czy WB zdecydowanbie biore sztandar, z resztą nawet tanszy o 2pkt. Zauważ, że przy oddziale 3x6 z WB mam taki sam CR jak przy pełnej 20 i mam go dłuzej oraz 3 ataki wiecej. A silverki nie potrzebują aż tak muzyków, chetnie bym ich dał ale to jest 14pkt, widzisz nie mam przy czym ciać, ściołem nawet level u maga :P
F.N.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Kurde fajna ta rozpa... Podoba mi sie bo jest uniwersalna i ma spoko jednsotki... Napewno kiedys wyprobuje...

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

uważam że zamiast sw lepiej dać chariot

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

no to się mylisz, ta jendostka jest wysmienita, pcozytaj o niej w odpowiednim topicu, dziś zabili shadów i dobili kuszników DE, spisują się już 3 bitwe z rzędu i to z dobrymi graczami z kilkuletnim stażem :)
F.N.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Hmmm poza spirami wszystko jak najbardziej spox.I jak napisałem na podforum o he 1 rydwan to mało.Chociaż jak ci się to sprawdza to gratuluje zdolności.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

sprawdza sie dobrze. A ten rydwan, on nie ma stanowic jakiejś siły, jak w przypdaku dwóch, któych i tak jest za mało. Typowe leciutkie wsparcie :)
F.N.

ODPOWIEDZ