Zapytania o zielone zasady

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Re: Zapytania o zielone zasady

Post autor: Aron_Banalny »

nie
Obrazek

Awatar użytkownika
zawisza
Chuck Norris

Post autor: zawisza »

Panowie,
czy mógłby mi ktoś podać link do Waszego Armybook'a?
Pozdrawiam gorąco!
MOLON LAVE

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

edit:NvM, zamieszałem.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, o 22:27 przez Król Goblinów, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

no chyba tak to wygląda, chociaż przekonania nie mam :roll:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Król Goblinów pisze:przepnę pytanie z ogólnych : pytanko o CSa Euro - zapis do OnG: "Mushroom dice liczą się jako PD do limitu" - nie bardzo chwytam: jeżeli na wiatrach magi mam np. 10PD, to de facto mogę rzucić tylko 2 czary z NG shamanów( jako ze shroomy są przymusowe) ?
Byłoby tak jak piszesz, gdyby nie:
Zasady Euro pisze:mushroom dice do not count as power dice in regard to the PD limit
w związku z czym nic takiego nie ma miejsca
pozdro

Awatar użytkownika
Ketman
Mudżahedin

Post autor: Ketman »

Witam, mam pytanko odnośnie morks war banner i pojedynkiem.

1. jezeli mam 3 modele orkow (normalny ork, bsb z mork war banner i generała), które sa powiedzmy w 36 osobowym unicie zwyklych orkow. Przyjmujemy ze szarzuja na oddział 30 chaos knightów z generałem. Wyzywam na pojedynek moim generalem i teraz pytanko: rozumiem ze przesuwa swojego bohatera do mojego generala i przez to styka sie z moim bsb. Czy bedac w pojedynku traci wszystkie magiczne przedmioty ?

2. analogiczna sytuacja z ta roznica ze zamiast chaos knightow mamy powiedzmy GG z vampire lordem. Jako że mają mniejszą podstawkę nie do konca kumam jak mam vampira dostawiac do moich bohaterow. Jak to wyglada z technicznego punktu widzenia ?
skoro mam 25mm x3 a on 20mm x 3 to kto decyduje z której strony będzie się stykał vampir ? opcja jest ze zwykłym orkiem albo z bsb (oczywiscie z generałem in front).

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

1. Nie wiem.
2. Przeciwnik dostawia jak chce, ale tak żeby maksymalnie stykał się z podstawką wyzywanego na challenge
Obrazek

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

1. traci
Obrazek

Awatar użytkownika
Dasieq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dasieq »

Każdy model w kontakcie,stykanie się rogami oczywiście obowiązuje,to że jest chalange nic nie zmienia,ten totem ma taką 'aurę'.
"Kobieta powinna być na tyle wykształcona, żeby przyciągnąć głupich mężczyzn i na tyle wulgarna, by kusić inteligentnych"

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Pytanie o fanatyków: załóżmy że mam 3, czy w momencie wychodzenia deklaruję dla wszystkich który, skąd i w jakim kierunku pójdzie, czy po kolei? Robi to pewną różnicę, bo gdy na mnie szarżują puszczam ich z tyłu swojego oddziału: D6 we mnie i 2D6 w przeciwnika. A 3D6 w gobosy może doprowadzić do paniki, więc wolałbym puszczać ich pojedyńczo i patrzeć ile gobo padło. Podejrzewam jednak że powinienem puszczać wszystkich na raz. Nie mogę jednak znaleźć tego w zasadach.

Awatar użytkownika
Ketman
Mudżahedin

Marek15 pisze:Pytanie o fanatyków: załóżmy że mam 3, czy w momencie wychodzenia deklaruję dla wszystkich który, skąd i w jakim kierunku pójdzie, czy po kolei? Robi to pewną różnicę, bo gdy na mnie szarżują puszczam ich z tyłu swojego oddziału: D6 we mnie i 2D6 w przeciwnika. A 3D6 w gobosy może doprowadzić do paniki, więc wolałbym puszczać ich pojedyńczo i patrzeć ile gobo padło. Podejrzewam jednak że powinienem puszczać wszystkich na raz. Nie mogę jednak znaleźć tego w zasadach.
na 85% moim zdaniem musisz zadeklarować dla całej trójki. Może ktoś jeszcze inny się wypowie w temacie.

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

Marek15 pisze:Pytanie o fanatyków: załóżmy że mam 3, czy w momencie wychodzenia deklaruję dla wszystkich który, skąd i w jakim kierunku pójdzie, czy po kolei? Robi to pewną różnicę, bo gdy na mnie szarżują puszczam ich z tyłu swojego oddziału: D6 we mnie i 2D6 w przeciwnika. A 3D6 w gobosy może doprowadzić do paniki, więc wolałbym puszczać ich pojedyńczo i patrzeć ile gobo padło. Podejrzewam jednak że powinienem puszczać wszystkich na raz. Nie mogę jednak znaleźć tego w zasadach.
Odpowiem ci jako ofiara fanoli. Sam nie używam.

Na turniejach powszechne jest puszczanie ich pojedynczo. Nie mówię, ze ludzie tego nadużywają, ale po każdym decydują od nowa. Bardzo czesto okreslaja kierunek nastepnego wzgledem lądowania poprzedniego (żeby sie minęły).

Ja nigdy nie miałem zastrzeżeń, ale sam od dziś zwrócę na to uwagę. Moim zdaniem wylatują na raz i np. nie powinny startowac z tego samego mijesca.

Awatar użytkownika
Ketman
Mudżahedin

Robi pisze:Czy gobliny zdają na animozje?Pytanie z Ab niemam go niestety ale musze znać odpowiedż
zdają

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Jak night goblin shaman zje grzyba i wypadnie mu na kości z niego 1 to rzuca do tabelki miscasta,a czar wychodzi?
Może potem jeszcze czarować?
Obrazek

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

jak na grybowej wypada 1 na 4+ dostaje ranę, czar się nieudaje(chyba że jest niepowstrzymana siła, wtedy dostaje ewewnetulanie ranę( na4+) + efekt miscasta) i nie czaruje(wypluwa resztki grzyba).
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
SiersciucH
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SiersciucH »

szarża na goble fanatycy nie dochodzą, jak zachowuje się jednostka która szarżowała konczy szarżę przez fanatyka dostaje k6 hitów i szarża dochodzi fanatyk zostaje na miejscu, czy jednostka wszarżowuje w fanatyka i dostajae 2xk6 hitów ale fanatyk ginie i jednostka konczy szarżę ?

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

Druga opcja. 2k6, fanol schodzi, szarża dojeżdża do celu.

Pamiętaj o panice za 25% obrażeń.

Awatar użytkownika
tomek-osw
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: tomek-osw »

Czy można dać Lorda na BSB ? Czy tylko herosi mogą pełnić tą zaszczytną funkcję ?;> W RB nie ma wzmianki o tym, że tylko Heros może być beesbekiem a w AB tylko malućki napis na dole...

Pozdro
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Tylko heros, tylko Big Boss. Gdyby nie ten malućki zapis w AB(jak to ty nazwałeś) nikt nie mógłby być BSB.

ODPOWIEDZ