Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Czyli eliksir np siły, czy ryzyka muszę wypić na początku swojej tury, zanim zadeklaruję szarże, zrobię ruchy itd?
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
- Infernal Puppet
- Masakrator
Zależy którego eliksiru używasz. Np. Potiony z RB ( poza leczącym ) mają zapis pozwalający odpalić je na początku tury dowolnego gracza. Eliksir leczący ma zapis o tyle odmienny, ze musi być to początek tury posiadacza.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
+Infernal Puppet pisze:Zależy którego eliksiru używasz. Np. Potiony z RB ( poza leczącym ) mają zapis pozwalający odpalić je na początku tury dowolnego gracza. Eliksir leczący ma zapis o tyle odmienny, ze musi być to początek tury posiadacza.
tylko potion of sthreng DE można użyć kiedy się podoba
- Infernal Puppet
- Masakrator
Eliksir DE też ma jasny zapis odnośnie momentu aktywacji - na początku dowolnej walki wręcz.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Walczę jednostką z Mark of Nurgle z wrogim unitem z WS4.Rzucam na wrogi unit sygnaturkę z Shadowa i obniżam WS do 1.Czy w tym wypadku MoN obniża WS do 0 i wrogi unit nie moze walczyć i jest trafiany automatycznie?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Nie. WS ściągany jest maksymalnie do 1.Soulferin pisze:Walczę jednostką z Mark of Nurgle z wrogim unitem z WS4.Rzucam na wrogi unit sygnaturkę z Shadowa i obniżam WS do 1.Czy w tym wypadku MoN obniża WS do 0 i wrogi unit nie moze walczyć i jest trafiany automatycznie?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Czarem jest sciągany do 1 a czar liczy się jako pierwszy wiec w combacie mają WS1 ale MoN odejmuje jeszcze 1 wiec wychodzi 0.Nie jest tak?W FAQ nie jest napisane ze MoN odejmuje max do WS1.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Z forge world. Btw wracając do pytania Soulferina, to jak jest? I czy jeśli rzeczywiście WS spada do 0, to czy analogicznie dzieje się przy fearze?
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
otoz o tego wlasnie mamuta chodzi. Jest on sprzedawany bez podstawki, a pierdolniecie ma konkretne za rozsadne punkty (w storm of magic) - a zatem czy ktos zna rozmiar podstawki?
(oczywiscie nie mam modelu produkcji forge world - na szczescie mamuty wystepuja nie tylko w swiecie warhammera )
(oczywiscie nie mam modelu produkcji forge world - na szczescie mamuty wystepuja nie tylko w swiecie warhammera )
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
tak tak się dzieje przy fearze, tylko nie pamiętam czy faktycznie nie ma tego zapisku że do 1WS max obniżaShadar pisze:Z forge world. Btw wracając do pytania Soulferina, to jak jest? I czy jeśli rzeczywiście WS spada do 0, to czy analogicznie dzieje się przy fearze?
wydaje mi się że na podstawie pająkowej spokojnie się zmieści, co do figurki jest nieco niższy od słonia z lotra ale jest bardziej na pakowany, gdzieś na necie jest zdjęcie porównawcze tych dwóch modeligervaz pisze:otoz o tego wlasnie mamuta chodzi. Jest on sprzedawany bez podstawki, a pierdolniecie ma konkretne za rozsadne punkty (w storm of magic) - a zatem czy ktos zna rozmiar podstawki?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Zasady M&H - każdą nieobronioną ranę (przed multiplikacją ) na 5+ wychwytuje krasnal.
Nie ma żadnego rozmiaru podstawki, sam to napisałeś Podstawka pod większość bydlaków z FW jest taka jaką sobie zrobisz. Najlepiej oczywiście żeby była jakąś wielokrotnością 20x20 lub 25x25gervaz pisze:otoz o tego wlasnie mamuta chodzi. Jest on sprzedawany bez podstawki, a pierdolniecie ma konkretne za rozsadne punkty (w storm of magic) - a zatem czy ktos zna rozmiar podstawki?
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5