Warsztat Sieny (29.06.14 Generał / Kapitan Imperium )
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Warsztat Sieny (15.12.11 Warrior Priest of Ulric)
Warrior Priest of Ulric. Jak na razie na piechotę. Konny jeszcze trochę poczeka, bo następny Teutogen stoi w kolejce
Komentarze jak zwykle mile widziane.
Komentarze jak zwykle mile widziane.
Jest to wina zdjęcia, wrzucam nowe, z innym oświetleniem. Szaty są malowane wolfs grey, mieszanką wolfs grey z dead white, krawędzie samą dead withe. Po nałozeniu wolfs greay użyłem kilku rozwodnionych washy asmure blue. Na żywo szata nie wygląda płasko.Rasti pisze:Ogółem jest fajnie. Jednak na tych zdjęciach szata wygląda na płaską, nie wiem jak jest w rzeczywistości.
Biały ogólnie jest trudnym kolorem do malowania. Spróbuj go może lekko zwashować jakimś szarym.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fajne malowanie , tylko księgę pomalowałbym trochę ciemniej - teraz imho jest zbyt oczojebna i za bardzo dominuje.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Ogólnie fajnie, ale na zdjęciu skóra wilka, zęby i pazury, rzemienie na rękojeści topora, a także pergaminy, pieczęcie, strony księgi i broda kapłana wyglądają, jakby były namalowane jednym kolorem.
Tradycyjnie zrzucę winę na złe zdjęcie. Na żywo nie jest aż tak płasko. Niemniej przejścia między kolejnymi kolorami też nie są ostre np. pergaminy i strony księgi to: snakebit lether, dead bone, dead bone zmieszane z dead white na to gryphon sepia, pazury to charred brown, bestial brown, sneakbit leather, dead bone, a na to washe z gryphon sepia.quidamcorvus pisze:Ogólnie fajnie, ale na zdjęciu skóra wilka, zęby i pazury, rzemienie na rękojeści topora, a także pergaminy, pieczęcie, strony księgi i broda kapłana wyglądają, jakby były namalowane jednym kolorem.
Dzięki za komentarze. Wasze sugestie postaram się uwzględnić przy kolejnych pracach Popracuję też nad warsztatem fotograficznym
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Tyle, że mi nie chodziło o to, iż wymienione przeze mnie elementy namalowano jednym (1 farbą) kolorem, tylko, że na zdjęciach wyglądają tak samo (jak namalowane takim samym kolorem)
- The WariaX
- Falubaz
Po prostu ten kapłan jest stylowcem, ubiera się pod kolor brody
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jakoś ten turkus na oczach nie przemawia do mnie zbytnio - trochę za bardzo gryzący w porównaniu do całości figsa...
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Oczy zbyt demoniczne, ale model bardzo fajny. Co to za figurka?
Czyżby make up Barbie się nie widział Bo zrobię różowy
Odnośnie pacyny, to zakupiłem dawno temu pudło z magami. Była w nim i ta dark elficka sorcerka. Jako, że szykuję się na Bazyla, to wygrzebałem ją z szafy. Z tego co sie orientuję, to jest model z Warhammer Questa.
Odnośnie pacyny, to zakupiłem dawno temu pudło z magami. Była w nim i ta dark elficka sorcerka. Jako, że szykuję się na Bazyla, to wygrzebałem ją z szafy. Z tego co sie orientuję, to jest model z Warhammer Questa.