8 edycja- pytania 2

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Re: 8 edycja- pytania 2

Post autor: zembol »

Slayer pisze:aha, bo chodziło mi o to ze jak jestem 1" przed kuszami orzełkiem który szarżuje na nich to nie może wykonać reakcji stać i strzelać bo jest w odległości mniejszej niż ruch orła ale większej niż ruch WL którzy tez szarżują i w WL moze strzelac tylko nie w orła?
A ja myślałem, że chodzi o reakcję "Stój i krzycz!" - taką zawsze możesz zrobić :)
Co do "Stój i strzelaj" ("Stand and Shoot") to przedmówcy już wszystko wytłuścili.

Ot, taki żarcik ;)
Pozdr,
z.
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Z tym, że trzeba pamiętać, że nie wszyscy będą mogli strzelić z racji zasłonięcia przez orła losa
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Night Goblin Netters.
"A unit that has been entangled (regardles of how many times) suffers a -1 penalty to their Strength until the end of the combat round".

Czy to zabija automatycznie unity z siłą 1?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

jako, że nie mają to min. of 1 IMO zabijają:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Tak jak pisze Dymitr. Nie ma minimalnej wartości do której obniżają (przynajmniej w AB). Fajne combo na parówki.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

No właśnie chciałbym mieć pewność pod kątem tego o czym pisze Maryś ;) Też mi się wydaje że zabija, ale zwykle lepiej spytać kogoś bardziej biegłego w zasadach.

Andrzej
Pan Spamu

Czyli co, obiżysz siłę do 1 i 10 nocników zabija 20 chosenów? :mrgreen:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

LuciusII pisze:Te kusze mają zasadę quick to fire więc można zawsze wykonać stand and shout.
Repeater crossbow nie ma zasady quick to fire. Repeater handbow ma. Slayer pisze, że strzelają kusznicy, a zasięgi podaje dla korsarzy.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Andrzej pisze:Czyli co, obiżysz siłę do 1 i 10 nocników zabija 20 chosenów? :mrgreen:
Wystarczy 1 nocnik :mrgreen:
Szkoda, że sezon parówkowy się właśnie skończył :cry: ;)

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

W życiu bym na to nie wpadł :shock:
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Dobre kombo :D

Natomiast ja mam pytanie czy rzeczy typu Glitering scales ( la, -1 to hit w cc ) i wood elfickie itemy: Fimbulwinter shard ( bearer and mount are at -1 to hit in cc ) i Dawnspear ( Models wounded are at -1 to hit for rest of phase) kumulują się ?
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Andrzej
Pan Spamu

Tak

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Dzięki :D

Natomiast działania włóczni nie jestem pewien. Models - czyli konkretny model który dostanie ranę ma -1 to hit czy karę tą ma cały oddział jeśli zadam ranę.? #-o
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

Lidder pisze:szarża orła, reakcja S&S, wykonanie S&S;
szarża WL, reakcja flee, wykonanie flee;
przesunięcie orła i WL.
Na orła nie może zrobić S&S bo jestem cal przed nim,a kusznicy (NIE korsarze z Rptr Handbow) nie maja zasady quick to fire. WL są 7" cali od kuszników i najpierw deklaruje szarże orłem, a następnie WL, rozpatruje najpierw szarże orła i dopiero WL

Lidder: nie wiesz, nie pisz. dziękuję.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Słyszałem, że zaklęciem Zniszczenie Vaula z domeny High Magic można również celować w runiczne przedmioty Dwarfów i można w ten sposób zniszczyć nawet więcej niż 1 runę za pomocą jednego zaklęcia. Czy to faktycznie jest prawda, a jeśli tak, to gdzie mogę znaleźć zapis o tym?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Niszczysz przedmiot na którym są runy.Przeczytaj sobie sobie o runach w Booku do Dwarfów.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

A jeśli runy znajdują się na machinie wojennej, np. Klopa z Rune of Penetrating dająca +1 do siły, to można użyć Zniszczenie Vaula przeciwko niej?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Runy machin wojennych są opisane w akapicie magiczne itemy więc imo tak.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Sugerujesz, że po położeniu nań runy, warmachine przestaje być warmachine i staje się magic itemem? Genialne! #-o
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Andrzej sugeruje, ze mozna zniszczyć rune na klopie, nic wiecej nic mniej

Zablokowany