Pniaki 1350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Pniaki 1350

Post autor: PiotrekN »

Tak więc zrobiłem ostatnio taką dość dziwną rospę:

Hero:

Noble (wild rider kindred, Shield, Spear, Elven Steed) 122

Spellsinger (2x Dispel Scroll) 140

Core

2x8 Dryads 192

2x10 Glade Guard 240

Special:

3x Treekin 195

5x Wild Rider (WB, Music) 173

Rare:

1x Treeman 285

1347/1350

Hero bez itemków, niech biega goły i wesoły :P Co ma zrobić to raczej zrobi :wink:

Lord MC
Wałkarz

Post autor: Lord MC »

W treekiny to się można bawić na 3k, ale poza tym rozpa ciekawa

Halun
Mudżahedin

Post autor: Halun »

Pniak pisze: Noble (wild rider kindred, Shield, Spear, Elven Steed) 122
Wild ridersi mają light armour a nie tarcze... Poza tym rozpiska rzeczywiście dosyć niestandardowa (no może prócz typowego doboru jednostek core :wink: ). IMO Treekiny jakoś nie bardzo pasują do tej rozpy. Ciężko im będzie nadążyć za resztą armii :wink: . Twój generał jest bardzo delikatny i zakładając że umieścisz go w oddziale Wildów których jest tylko pięciu będzie to łakomy kąsek dla przeciwnika. Jeśli chcesz koniecznie wystawić tego Noble'a to ja bym wywalił treekiny i dał drugi oddział WR a tą 5 podpakował do co najmniej 6.

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Fakt, jest bardzo mękki ale nie zostało mi pkt na ward 3+. Jakbym wywalił treekiny i zamiast nich wsadził 4 warhawków to akurat by mi trochę pkt zostało (35 dokladniej). Treekiny bardzo lubię bo są bardzo fajnym odciążeniem dla treemka i niechętnie bym się ich pozbył.

Halun
Mudżahedin

Post autor: Halun »

Pisząc "WR" chodziło mi bardziej o Wild Ridersów. Wywalasz Treekiny, wrzucasz drugi oddział Wildów ze sztandarem i zostają Ci punkty na dodatki np. muzycy w łucznikach i jakiś przedmiocik na herosie (Ward albo teleport).

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Wiem że o Wildów ci chodziło bo skrót od warhlaków to chyba WH :D Niestety nie mam dodatkowych wildów i zostanę przy warhawkach

ODPOWIEDZ