Początek
Moderator: Kołata
- Aron_Banalny
- Masakrator
mogę
william "narrra" wallace (black orc warboss) 265
SoM, amulet of preservation, e. shield, korona
savage great shaman 300
4 lv, głowa peklowana, fencers blade, potion of speed, dragonbane
n goblin shaman 110
2 lv, dispell scroll
savage Orc BSB 202
Morks War banner, 2 x choppa
33 savagy big un 398
FCG, 2 x choppa
20 x n gobbo łuki 120
2 x fanol, muzyk
20 x n gobbo łuki 120
2 x fanol, muzyk
5 x wolf riders 60
spears, shields
1 + 1 troll 70
3 x orc chariot 255
1 + 1 + 1 goblin chariot 150
2 x lobba 190
bully
2 x doom diver 160
2400
william "narrra" wallace (black orc warboss) 265
SoM, amulet of preservation, e. shield, korona
savage great shaman 300
4 lv, głowa peklowana, fencers blade, potion of speed, dragonbane
n goblin shaman 110
2 lv, dispell scroll
savage Orc BSB 202
Morks War banner, 2 x choppa
33 savagy big un 398
FCG, 2 x choppa
20 x n gobbo łuki 120
2 x fanol, muzyk
20 x n gobbo łuki 120
2 x fanol, muzyk
5 x wolf riders 60
spears, shields
1 + 1 troll 70
3 x orc chariot 255
1 + 1 + 1 goblin chariot 150
2 x lobba 190
bully
2 x doom diver 160
2400
-
- Kretozord
william "beksa" wallace zmienił ksywe?
BTW nie znalazł ktoś ostatnio skaterki - 2 zgubilem.
BTW nie znalazł ktoś ostatnio skaterki - 2 zgubilem.
dopiero co zqaczołem zbireć wfb i padło na orki.Ale do rzeczy : co by mi się przydało do armi, bo mam
60 włuczników
warbosa w wersi na dziku i bez( czy to prawda że nie moge go wystawić przy armi poniżej 2000 punktów , chodzi o limit lordów na daną ilośc punktów w podręczniku coś tego stylu było)
sper chuke
30 łuczników
2 trole( i moge wystawić 1 w armi do 2 tysiaków, według agraniczeń jako jednosta rzadka
40 jezdców na pająkach
19 orków
noi dużego szfa i szamana z bopc
PS: mam jeszcze 2 pytania
1.Czy w jednym batalionie mogą być jednostki z innym wyposarzeniem np. w jednym batalinie są orkowie z włucznią i tarczami,z mieczami,i z samimi włucznimi
i 2 pytanie czy w batalionie morze nie być grupy dowodzenie, albo naprzykład częsciowa czyli sztandar i kapit bez muzyka.
Armia goblinów tak mi się spodoła że swój styl pisania opodobuje do nich, co wyjaśnia dużo błendów w moich zdaniach.
60 włuczników
warbosa w wersi na dziku i bez( czy to prawda że nie moge go wystawić przy armi poniżej 2000 punktów , chodzi o limit lordów na daną ilośc punktów w podręczniku coś tego stylu było)
sper chuke
30 łuczników
2 trole( i moge wystawić 1 w armi do 2 tysiaków, według agraniczeń jako jednosta rzadka
40 jezdców na pająkach
19 orków
noi dużego szfa i szamana z bopc
PS: mam jeszcze 2 pytania
1.Czy w jednym batalionie mogą być jednostki z innym wyposarzeniem np. w jednym batalinie są orkowie z włucznią i tarczami,z mieczami,i z samimi włucznimi
i 2 pytanie czy w batalionie morze nie być grupy dowodzenie, albo naprzykład częsciowa czyli sztandar i kapit bez muzyka.
Armia goblinów tak mi się spodoła że swój styl pisania opodobuje do nich, co wyjaśnia dużo błendów w moich zdaniach.
odp:
1-oddzial musi miec ta sama bron
2-moze byc to co chcesz tylko sztandar, tylko muzyk, tylko champion wszystko zalezy od potrzeb.
na temat generala:mozesz go wlozyc w kazda ilosc punktowa.
na ile punktow grasz masz >25% na bohaterow.
podstawa armii to:
savage orki
rydwan goblinow
rydwan orkow
mangler squik
doom driver
rock lobber
reszta jak to lubi
1-oddzial musi miec ta sama bron
2-moze byc to co chcesz tylko sztandar, tylko muzyk, tylko champion wszystko zalezy od potrzeb.
na temat generala:mozesz go wlozyc w kazda ilosc punktowa.
na ile punktow grasz masz >25% na bohaterow.
podstawa armii to:
savage orki
rydwan goblinow
rydwan orkow
mangler squik
doom driver
rock lobber
reszta jak to lubi
podpis był nieregulaminowy
@draff - W batalionie jaki i boxach masz pełen wybór złożenia ludków. Grupę dowodzenia (boss, sztandar muzyk) możesz złożyć całą, niektórych z nich lub w ogóle jej nie robić - gdy nie tworzysz całej grupy dowodzenia masz więcej "zwykłych" modeli.
Co do oddziału i tej samej broni wystarczy że pierwsze szeregi będą miały bronie takie jakie ma dana jednostka - tak by nie wprowadzać przeciwnika w błąd co do tego w co jest dany oddział wyposażony, najlepiej go jeszcze poinformować przy wystawianiu w co jest wyposażona jednostka.
Kupiłeś stary AB do OnG do 7ed w których są limity na bohaterów/ lordów. Teraz gra się na 8ed zasadach (+ nowym booku do zielonych).
Poszukaj rozpisek: Fluffy 'ego - on gra na goblinach.
Co do oddziału i tej samej broni wystarczy że pierwsze szeregi będą miały bronie takie jakie ma dana jednostka - tak by nie wprowadzać przeciwnika w błąd co do tego w co jest dany oddział wyposażony, najlepiej go jeszcze poinformować przy wystawianiu w co jest wyposażona jednostka.
Kupiłeś stary AB do OnG do 7ed w których są limity na bohaterów/ lordów. Teraz gra się na 8ed zasadach (+ nowym booku do zielonych).
Poszukaj rozpisek: Fluffy 'ego - on gra na goblinach.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
po jakims czasie mysle o powrocie do bitewniakow, czy orki maja czego szukac w patrolach i co warto w nich wystawiac ? (magia czy kowboje, goblinska masa z fanolami czy moze orkasy?) Chcialbym najlepiej uslyszec odpowiedz z porowna niem 7 i 8 ed. bo nie wiem w ktora bede gral(tak wiem ze oficjalnie aktualna jest osma)
- Aron_Banalny
- Masakrator
w patrolach?
w sensie na jakies chujowe punkty?
Jaka finezja słowa dokładnie kolega miał na myśli do 1500p. Wszystkiego najlepszego Aron (Macku )Aron_Banalny pisze:w patrolach?
A wracając do pytania to jest ono trochę z dupy. Zależy jaki styl gry ci odpowiada. Nie ma standardu.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis
- RobiChaos666
- "Nie jestem powergamerem"
Mam pytanie sorry za spam bo to nie ten temat.Jaką sile ma wasza katapa?Dzięki za udzielenie odpowiedzi
Pytania o zasady zielonych:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... start=2640
Polepsza o 1 Warpaint. Savage mają warda na 5+ (Wurzag 4+) z warpaint - gdy SO shaman z głową jest w oddziale. Nie zwiększa warda wynikającego z innych zasad /magicznych przedmiotów. Talizman dalej daje warda 4+.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... start=2640
Polepsza o 1 Warpaint. Savage mają warda na 5+ (Wurzag 4+) z warpaint - gdy SO shaman z głową jest w oddziale. Nie zwiększa warda wynikającego z innych zasad /magicznych przedmiotów. Talizman dalej daje warda 4+.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.