Figurki Ignis & Rakso - 23.08.16
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Figurki Ignis & Rakso - 16.12.11 - Lizaki
hahah a ja zapomnialem im wyslac fot
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
A mnie to wcale nie dziwi - Twoje prace "świecą" .
Brawo Brawo Oby tak dalej widze sporo naszych rodzimych malarzy widac rośniemy w siłe
Widać, że lizaki były szczegółowo malowane. Bardzo podobają mi się wycieniowane piórka.
Gromozaury kontratakują!
Gromozaury kontratakują!
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
a jeszcze tak luknalem ... zeby nie pisac jednego bezsensownego posta
Na tym SM hero NMM moglby miec wiekszy kontrast ... imo zaczynasz od zbyt jasnego koloru (albo dawac ciemniejsza baze ,albo w najciemniejszych punktach pociagnac ciemnym brazem ) .
Lizaki srednio mi sie podobaja tzn. sa git ,ale nie ma wow Ot tak schludnie fajnie pomalowani ... No i modele same w sobie jakies takie ... Tutaj NMM tez imo zbyt maly kontrast ma i troche zbyt zoltym zalatuje
p.s-a tak swoja droga kiedy cos w czystych "metalach" ? aaa i jeszcze sie spytam ... jak od strony odlewu wygladaja figsy od scibora ?
Na tym SM hero NMM moglby miec wiekszy kontrast ... imo zaczynasz od zbyt jasnego koloru (albo dawac ciemniejsza baze ,albo w najciemniejszych punktach pociagnac ciemnym brazem ) .
Lizaki srednio mi sie podobaja tzn. sa git ,ale nie ma wow Ot tak schludnie fajnie pomalowani ... No i modele same w sobie jakies takie ... Tutaj NMM tez imo zbyt maly kontrast ma i troche zbyt zoltym zalatuje
p.s-a tak swoja droga kiedy cos w czystych "metalach" ? aaa i jeszcze sie spytam ... jak od strony odlewu wygladaja figsy od scibora ?
Tak nieśmiale chciałem wtrącić że wiele to już słońc zaszło od ostatniej wstawki. Rozumiem że święta itd. no ale jak ktoś nas (oglądaczy) tak rozpieścił tempem kolejnych wstawek to niech się teraz nie dziwi że się niecierpliwię.
Swoją drogą to Rakso mógł by coś tam pokazać z postępów w lepieniu.
PS.
Gratuluję wyróżnienia na CMON-ie
Swoją drogą to Rakso mógł by coś tam pokazać z postępów w lepieniu.
PS.
Gratuluję wyróżnienia na CMON-ie
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Hmmm... I tak nieźle, ale wydaje mi się, że przez słabe zdjęcia odstaje nieco od Twojego zwykłego (nadmienię, że kosmicznego) poziomu.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla mnie jak najbardziej . Skóra jest mocno ciemna i przez to całość wyszła dosyć ciemno, ale nie wygląda to wcale źle - ciemne tło jeszcze potęguje to wrażenie, myślę, że na żywca figs jest trochę jaśniejszy.. Najmniej można powiedzieć o broni i zbroi. Akurat te elementy niezbyt dobrze są widoczne... Podstawka tez fajna .
Być może figsowi dobrze zrobiłoby zróżnicowanie odcienia skóry w stronę pyska i kończyn (przyciemnienie lub odwrotnie - rozjaśnienie) , wtedy może wyglądałby jeszcze lepiej , niż teraz. Ale powtarzam, dla mnie jest świetny...
Być może figsowi dobrze zrobiłoby zróżnicowanie odcienia skóry w stronę pyska i kończyn (przyciemnienie lub odwrotnie - rozjaśnienie) , wtedy może wyglądałby jeszcze lepiej , niż teraz. Ale powtarzam, dla mnie jest świetny...
+1
Fajny, ale nie najlepszy. Myślę że jak by bardziej przemyśleć koncepcję to wyszło by lepiej. Typ wywodzi się o zwierza zatem mógł by mieć jaśniejszą przednią stronę (brzuch i klatę).
Mam również wrażenie że miejscami widać kolejne warstwy farby –przedostatnia fota, grzbiet.
Może udało by Ci się cyknąć fotkę na jasno szarym tle- było by lepiej widać całą postać. Mimo to
Fajny, ale nie najlepszy. Myślę że jak by bardziej przemyśleć koncepcję to wyszło by lepiej. Typ wywodzi się o zwierza zatem mógł by mieć jaśniejszą przednią stronę (brzuch i klatę).
Mam również wrażenie że miejscami widać kolejne warstwy farby –przedostatnia fota, grzbiet.
Może udało by Ci się cyknąć fotkę na jasno szarym tle- było by lepiej widać całą postać. Mimo to
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!
Też dorzucę coś od siebie
Najpierw skóra - cienie można by było jeszcze ciut pogłębić aż do bardzo ciemnego fioletu z czarnym, na rękach bardzo fajnie to wyszło, midtony są fajne, taki matowy kolorek, a światła? Świateł brak i to myślę, że ożywiło by tą krówkę - zwłaszcza na pysku gdzie trochę się to zlewa w jedną plamę.
Metaliki... i tutaj mam problem, bo niewiele widać tych metalików, ale myślę, że można by było im pociągnąć cienką kreskę srebrnego na krawędziach żeby stały się bardziej czytelne.
Trofea, głowy przypięte do pasa są płaskie, brakuje na nich cienia, z tego co widzę to chyba tylko 1 kolor rozjaśniony białym?
Drewienko (?) na toporze czy co to tam jest kiepsko dla mnie wygląda, kreski są niekonsekwentnie i nierówno położone.
I tyle niedoróbek zobaczyłem na pierwszy rzut oka, teraz pochwały.
Futerko mi się podoba mimo braku światła, czaszki na podstawce (Tak! Im więcej czaszek tym lepiej! ) i oczy krówki.
Ogólnie rzecz biorąc widzę, że biała farbka i silne kontrasty przy tym figsie poszły w odstawkę. Mam nadzieję, że moja mniej lub bardziej konstruktywna krytyka będzie jakkolwiek pomocna
Dorzucę jeszcze obrazek jak to wygląda w czerni i bieli i jak przekłada się to na efekt końcowy
Najpierw skóra - cienie można by było jeszcze ciut pogłębić aż do bardzo ciemnego fioletu z czarnym, na rękach bardzo fajnie to wyszło, midtony są fajne, taki matowy kolorek, a światła? Świateł brak i to myślę, że ożywiło by tą krówkę - zwłaszcza na pysku gdzie trochę się to zlewa w jedną plamę.
Metaliki... i tutaj mam problem, bo niewiele widać tych metalików, ale myślę, że można by było im pociągnąć cienką kreskę srebrnego na krawędziach żeby stały się bardziej czytelne.
Trofea, głowy przypięte do pasa są płaskie, brakuje na nich cienia, z tego co widzę to chyba tylko 1 kolor rozjaśniony białym?
Drewienko (?) na toporze czy co to tam jest kiepsko dla mnie wygląda, kreski są niekonsekwentnie i nierówno położone.
I tyle niedoróbek zobaczyłem na pierwszy rzut oka, teraz pochwały.
Futerko mi się podoba mimo braku światła, czaszki na podstawce (Tak! Im więcej czaszek tym lepiej! ) i oczy krówki.
Ogólnie rzecz biorąc widzę, że biała farbka i silne kontrasty przy tym figsie poszły w odstawkę. Mam nadzieję, że moja mniej lub bardziej konstruktywna krytyka będzie jakkolwiek pomocna
Dorzucę jeszcze obrazek jak to wygląda w czerni i bieli i jak przekłada się to na efekt końcowy
Moim zdaniem to kwestia gustu - dla mnie zaproponowane przez c'tana wyciągnięcie kolorów jest za mocne. Najlepiej byłoby to wypośrodkować. Nieco jeszcze wyciągnąć ale nie za mocno, żeby nie przegiąć.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślę, że propozycje c'tana trafiają w sedno, poza tym dla Ciebie nie powinno to być wielkim problemem i w sumie nie jest to tak dużo roboty, jak ze zmianą kolorystyki na kończynach i pysku krówki.
Nie ma sprawy, to chyba mój pierwszy konstruktywny post od jakiegoś czasuIgnis pisze:Łał, dzięki wielkie, na pewno mi to pomoże, jak znajdę chwilkę czasu to siądę do niego i spróbuje się zastosować do twoich rad. Faktycznie na twoim zdjęciu wygląda to znacznie lepiej.
Necro pisze:Moim zdaniem to kwestia gustu - dla mnie zaproponowane przez c'tana wyciągnięcie kolorów jest za mocne. Najlepiej byłoby to wypośrodkować. Nieco jeszcze wyciągnąć ale nie za mocno, żeby nie przegiąć.
Ja nic nie proponuję, ja tylko pokazałem jak wygląda figurka w skali szarości i jak to się odbija na tym co widzimy na kolorowo.smiejagreg pisze:Myślę, że propozycje c'tana trafiają w sedno, poza tym dla Ciebie nie powinno to być wielkim problemem i w sumie nie jest to tak dużo roboty, jak ze zmianą kolorystyki na kończynach i pysku krówki.
Celowo przeciągnąłem barwy, żeby było widać o co mi chodzi. Często tak robię kiedy maluję figurkę, pstrykam fotkę, zmieniam na b&w i wtedy wiem co i gdzie poprawić.