Kilka Pytań:
1) Savage Orcs- Lepiej użyć jako łuczników czy zwykłą piechote? Na armi machinowo-piechotnej.
2)Jak uporać się z kawalerią bretoni? (pytanie ekstra)
3)Zasada Stead Fast- Jak to działa?
4) Czy w nowej wersji można mierzyć strzał z katapulty?
5)Czy z armią: [10 czarnych orków, 80 nocnych goblinow, 10 dzikich orkow, 2 sperar chuccka, 2 katapulty, trol, 20 orków, 10 goblinow na pajakach] pogram sobie na turnieju i czy mam szanse wygrac?
Zasady: Orc&Goblins
Moderator: Kołata
- olowkowa29
- Warzywo
Zasady: Orc&Goblins
Wyglądają jak profesjonaliści, grają jak profesjonaliści, ale to zwykłe nooobki ;]
Jej, nizej masz temat odnośnie zielonych zasad.
1. jak wolisz.
2. unikaj bycia zasarżowanym, w zwarciu klękają, podstawiaj im jakies smiecioszki - tyle rady początkującego, który gra praktycznie tylko z brettonia, kumpel wygral z moimi orkasami raz na ok 15 bitew.
3. w Rulebooku maszto opisane jasno
4. co masz na mysli?
5. pozwole sobie przemilczeć tego typu pytania
1. jak wolisz.
2. unikaj bycia zasarżowanym, w zwarciu klękają, podstawiaj im jakies smiecioszki - tyle rady początkującego, który gra praktycznie tylko z brettonia, kumpel wygral z moimi orkasami raz na ok 15 bitew.
3. w Rulebooku maszto opisane jasno
4. co masz na mysli?
5. pozwole sobie przemilczeć tego typu pytania
- olowkowa29
- Warzywo
Czyli z odpowiedzi nici wszystko wwalilem na figurki i juz mnie nei stac na te 2 ksiazki Wiec prosze was o wytlumaczenie zasady stead fast. Czy trzeba szacowac odleglosc od katapulty do celu czy nie?
Wyglądają jak profesjonaliści, grają jak profesjonaliści, ale to zwykłe nooobki ;]
poczytaj chociaż trochę, rusz głową, zagadaj do kumpla, ewentualnie googlami....
katapa strzela na 60 " i tyle - kładziesz na oddział templatke i wsio
a steadfast masz na stronie gw
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... =12400021a
masz wytłumaczone w myślniku "Combat"
pozdro
katapa strzela na 60 " i tyle - kładziesz na oddział templatke i wsio
a steadfast masz na stronie gw
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... =12400021a
masz wytłumaczone w myślniku "Combat"
pozdro
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain
Tak jak wyżej wspomnieli już koledzy książek to będzie co najmniej 3 Najpierw zainwestuj w książkę od angielskiego potem poczytaj Rulebook potem Army Book i graj, graj, graj najlepiej z kimś dobrze znającym zasady. Podejrzewam, że jedna gra z doświadczonym graczem i znasz 3/4 zasad. W zasadzie aby coś ugrać to przydałoby się jeszcze znać dobrze każdą armię z którą się spotkasz
PS: Na pocieszenie z tego co widziałem to Orkasami w nowej edycji jeszcze nikt nie skończył u nas w Polsce poważnego turnieju na miejscu w pierwszej dyszce? Na zagranicznych masterach np ostatni Winter Incursion to Orkasy były nawet bodajże 2
PS: Na pocieszenie z tego co widziałem to Orkasami w nowej edycji jeszcze nikt nie skończył u nas w Polsce poważnego turnieju na miejscu w pierwszej dyszce? Na zagranicznych masterach np ostatni Winter Incursion to Orkasy były nawet bodajże 2
1,savage raczej do walki niz strzelania
2.nie dać im zaszarżować, wypuścić na nich fanoli,magler i ostrzal z katapulty, doom drivera
3,12 cali darmowego ruchu przed wszystkimi chyba ze przeciwnik także ma fasty
4, nie mierzysz ustawiasz templatke i rzucasz kośćmi od artylerii
5,zależny na ile punktów jest turniej
2.nie dać im zaszarżować, wypuścić na nich fanoli,magler i ostrzal z katapulty, doom drivera
3,12 cali darmowego ruchu przed wszystkimi chyba ze przeciwnik także ma fasty
4, nie mierzysz ustawiasz templatke i rzucasz kośćmi od artylerii
5,zależny na ile punktów jest turniej
podpis był nieregulaminowy
No to mało wiesz o naszej lidze i miejscach zielonych na "poważnych" turniejach.gfc84 pisze:PS: Na pocieszenie z tego co widziałem to Orkasami w nowej edycji jeszcze nikt nie skończył u nas w Polsce poważnego turnieju na miejscu w pierwszej dyszce? Na zagranicznych masterach np ostatni Winter Incursion to Orkasy były nawet bodajże 2
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- Aron_Banalny
- Masakrator
po co nowy temat dla takich bzdetów, kamaaaan?