23oo
Dark Elves Army
troche to dziwne ze nie jest generalem, ale coz to nie ja stworzylem ta armie
1 * "Anusia" Druchii Anointed @ 391 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 1; Chaos Armour; Shield
Heart-stone of Darkness [45]
Draich of Dark Power [50]
1 Dark Steed
1 "Alfonsinio" Sorcerer @ 190 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 2; Lore of Slaanesh
Wand of the Kharaidon [40]
1 "Matrona" Sorceress @ 190 Pts
Tome of Furion [15]
Dispel Scroll [25]
1 "Dzifka"Sorceress @ 195 Pts
Darkstar Cloak [20]
Dispel Scroll [25]
10 Devoted of Slaanesh @ 126 Pts
Mark of Slaanesh; 2ndWeapon; Musician
6 Shades @ 84 Pts
Repeating Crossbow
6 Shades @ 84 Pts
Repeating Crossbow
6 Shades @ 84 Pts
Repeating Crossbow
6 Cold One Knights @ 226 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
5 Dark Riders @ 90 Pts
Spear; Light Armour
5 Dark Riders @ 90 Pts
Spear; Light Armour
5 Mounted Daemonettes @ 150 Pts
5 Mount @ [0] Pts
2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts
4 Crew @ [0] Pts
Light Armour
2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts
4 Crew @ [0] Pts
Light Armour
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 66
Total Army Cost: 23oo
plan jest taki:
skupiam sie na kilku jednostkach, reszte szachujac predkoscia oraz sila
chronie wrazliwe jednostki
strzelam do silnie strzelajacych jednostek oraz szybkich.
Heros ma 1LV dla 1DD i zawsze z jednej kostki czar na 4+ moze rzucic
66 panienek
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
No wygląda całkiem całkiem. I na stole też sobie radzi, z tego co dziś widziałem - napisz jaki był końcowy wynik
o ile predkosc widze to juz te sile niedokoncaskupiam sie na kilku jednostkach, reszte szachujac predkoscia oraz sila
moze slownie-> masz 4 bolce,3 fasty,3x scout,6 coldow i 10 kmiotkow z 2ma bronmi;
masz jeszcze pseudodemona na kuniu
3x magus-ale ten musi wylosowac w miare ok czary
czyli czego nie chronisz?chronie wrazliwe jednostki
IMO widzialem lepsze twoje rozpy DE
Seba sie poddalBruenor Battlehammer pisze:No wygląda całkiem całkiem. I na stole też sobie radzi, z tego co dziś widziałem - napisz jaki był końcowy wynik
zostal mu Lord, priest bez scrolli, 3x skinki, 4x kroxy i unieruchomiony stegadon
ja stracilem niebroniony bolec i 2x shade
mialem przewage taktyczna na polu (w nastepnej turze schodzi stegadon - bo rzucilismy kostkami. Nie bylo szas zeby jednostki wroga mi zaszkodzily - powolne wyniszczenie skinkow oraz oflankowanie kroxow przez demonetki
czego nie bronie?
a co tam jest do obrony
dobrze ustawione bolty bronia sie same
magowie potrafia zajac sie jupierliwymi jednostkami
shade ciezko zlapac +fasty i zostaje 1 biedna kawaleria i 10 devotek
z czarow slay jest 1,4,6 i to nie zawsze
btw ten niby demon wczoraj zdjal czystego stedzia jednym strzalem
"Wysmagać po dupsku!"
No ciekawe, ciekawe, bo na pierwszy rzut oka lekkie. Ale jak znam Z. to namiesza tym. Ja bym może tylko Darkstar Cloak dał tej pannie z Tome of Furion, coby miała więcej PD na te 3 czary. Chyba że jest w tym jakiś perfidny plan, którego mój prosty szczurzy umysł nie ogarnia.
Pozdrawiam,
Krzysiek
No ciekawe, ciekawe, bo na pierwszy rzut oka lekkie. Ale jak znam Z. to namiesza tym. Ja bym może tylko Darkstar Cloak dał tej pannie z Tome of Furion, coby miała więcej PD na te 3 czary. Chyba że jest w tym jakiś perfidny plan, którego mój prosty szczurzy umysł nie ogarnia.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Nie bylbym taki pewien
najbardziej niepozorne rozpiski, moga dzialac
przypominam, ze jest to turniej druzynowy i istniejsze szansa ze nie trafie powyzsze armie
zreszta:
bolty zdejmuja thunderersow
ewentualnie jakies maszyny
najbardziej obawaim sie kowadla, ktore to musi kuc duze runy -
inaczej nie mam sie czego bac, a to na 4+
Nie wydam tez walnej bitwy klockom piechoty - poprostu poczekam na dogodna sytuacje - spowolnienie/iluzja czy frenzy
Da sie - choc z krasdiami to taka bitwa na remis ...
Czy to moimi rozpami standardowaymi, czy to tym
Wygrywanie 20:0 jest nieosiagalne dla obu armii, gdy walcza ze soba.
Chaos ze smoczkiem (zadko widuje sie wariant "Brzeziny") ma w plecy z ta armia.
Chyba ze chodzilo Ci o beastemow. Z nimi to co innego
Imperium - mozliwe, ale odkad wyszedl nowy book nie wiem jak ugryzc armie z b. silna magia, 4rema dzialami swietnym rydwanem i 2ma czolgami. Najslabesze sa czolgi - jednak idealanie sie komponuja wraz z dzialami.
Przypominam, ze istnieje wiele armii, ktore nie radza sobie z wybrana armia, sa na wygrnej pozycja walczac z inna itp
najbardziej niepozorne rozpiski, moga dzialac
przypominam, ze jest to turniej druzynowy i istniejsze szansa ze nie trafie powyzsze armie
zreszta:
bolty zdejmuja thunderersow
ewentualnie jakies maszyny
najbardziej obawaim sie kowadla, ktore to musi kuc duze runy -
inaczej nie mam sie czego bac, a to na 4+
Nie wydam tez walnej bitwy klockom piechoty - poprostu poczekam na dogodna sytuacje - spowolnienie/iluzja czy frenzy
Da sie - choc z krasdiami to taka bitwa na remis ...
Czy to moimi rozpami standardowaymi, czy to tym
Wygrywanie 20:0 jest nieosiagalne dla obu armii, gdy walcza ze soba.
Chaos ze smoczkiem (zadko widuje sie wariant "Brzeziny") ma w plecy z ta armia.
Imperium - mozliwe, ale odkad wyszedl nowy book nie wiem jak ugryzc armie z b. silna magia, 4rema dzialami swietnym rydwanem i 2ma czolgami. Najslabesze sa czolgi - jednak idealanie sie komponuja wraz z dzialami.
Przypominam, ze istnieje wiele armii, ktore nie radza sobie z wybrana armia, sa na wygrnej pozycja walczac z inna itp
od dluzszego czasu w naszej okolicy nie ma nikogo kto umialby dobrze zagrac chaosem mortalowymChaos ze smoczkiem (zadko widuje sie wariant "Brzeziny") ma w plecy z ta armia.
a beasty zaleja cie masa
w tej opcji remisujeImperium - mozliwe, ale odkad wyszedl nowy book nie wiem jak ugryzc armie z b. silna magia, 4rema dzialami swietnym rydwanem i 2ma czolgami. Najslabesze sa czolgi - jednak idealanie sie komponuja wraz z dzialami.
gorzej ze jak nie zaczniesz to pozegnasz sie z 2-4RBT...a wtedy nie masz za bardzo co wykombinowac z tankietkami
w druzynowce masz wieksze szanse-o ile team bedzie cie mocno krylprzypominam, ze jest to turniej druzynowy i istniejsze szansa ze nie trafie powyzsze armie
co nie zmienia faktu ze to jedna ze slabszych rozpisek jakie wyprodukowales
zgadzam siequas pisze:od dluzszego czasu w naszej okolicy nie ma nikogo kto umialby dobrze zagrac chaosem mortalowymChaos ze smoczkiem (zadko widuje sie wariant "Brzeziny") ma w plecy z ta armia.
tez sie zgadzama beasty zaleja cie masa
zawsze moge zaslonic je lekka kawaleriagorzej ze jak nie zaczniesz to pozegnasz sie z 2-4RBT...a wtedy nie masz za bardzo co wykombinowac z tankietkamiImperium - mozliwe, ale odkad wyszedl nowy book nie wiem jak ugryzc armie z b. silna magia, 4rema dzialami swietnym rydwanem i 2ma czolgami. Najslabesze sa czolgi - jednak idealanie sie komponuja wraz z dzialami.
musi miec wtedy gorke. no i pozostaje kwestja - zawsze moge zaslonic sie jakims terenem
nie przesadzajmy ta rozpa taka slaba nie znow nie jestw druzynowce masz wieksze szanse-o ile team bedzie cie mocno krylprzypominam, ze jest to turniej druzynowy i istniejsze szansa ze nie trafie powyzsze armie
chce pokombinowacco nie zmienia faktu ze to jedna ze slabszych rozpisek jakie wyprodukowales
nie sadze jednak, zebym byl najslabszym ogniwem w teamie:)