Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Scimitar »

Pegaz to pegaz :)

Myślę, że nie powinien źle się prezentować. Tylko posadź na niego Elfa :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Nie omieszkam :) Dzięki :)
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Scimitar pisze:Pegaz to pegaz :)
No nie do końca. Mroczny pegaz ma błoniaste skrzydła i moim zdaniem nie powinien mieć tych wszystkich szmat i tarczy na sobie. Ja robię właśnie sztandarowego na pegazie z modelu z gamezone dark elves sorceress on pegasus, z tym, że te rachityczne skrzydełka wymieniłem mu na te z Games Workshop, a jako jeźdźca użyłem Cok-a z szóstej edycji. Do tego robię go na przeźroczystym patyczku, coby się lepiej prezentował. Co prawda bez pinowania i mocowania skrzydeł na GS się nie obyło, ale efekt moim zdaniem lepszy.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Skrzydła można ulepić lub kupić właściwe :)

BTW no offence, ale zawsze mnie śmieszyły pewne sformułowania:
- DE Pegaz ma błoniaste skrzydła; moje pytanie - widziałeś go na żywo ? bo ja nie ? to, że taki model jest, albo ktoś na grafice dał, nie znaczy, że musi taki być
- albo, że pegazy bretońskie są białe czy jakieś tam (kiedyś tak ludzie pewnie twierdzili w jakimś temacie); notabene ciekawe jakby ktoś Bretonnię zrobił na czarnych koniach i w czarnych zbrojach :D

Smoki, pegazy, jednorożce itd. to "baśniowe" stwory i kurcze już od "twórcy" tylko i jego wyobraźni zależy jak sobie je widzi. Tyle w kwestii "poprawności" pegazów :D
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Nie chodzi mi o "polityczną poprawność" pegazów, tylko o wygląd figurek i w miarę możliwości jednorodnie wyglądającą armię. Jak już masz Morathi na pegazie, to fajnie byłoby, gdyby pozostałe pegazy wyglądały podobnie. Może mam lekkiego bzika na tym punkcie, zbieram ciemniaki wyłącznie z szóstej edycji i zależy mi na tym, aby figurki w mojej armii trzymały ten klimat.
A patrząc na to z zupełnie przeciwnego punktu widzenia, to można by ulepić sobie żabę ze skrzydłami i wystawić jako pegaza. Niby ok, ale kto chciałby mieć coś takiego w armii?
Lidder pisze:

Malkaw
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Malkaw »

Ja zrobiłem takiego pegaza Bretoński Pegaz jeździec z dark steda z GW i sztandar od dark steda. Za siodłem wywierciłem dziurkę i wetknąłem sztandar. Fajnie to wygląda, chociaż trzeba pomalować mrocznie żeby wyglądał jak pegaz DE

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Duderson pisze:Nie chodzi mi o "polityczną poprawność" pegazów, tylko o wygląd figurek i w miarę możliwości jednorodnie wyglądającą armię. Jak już masz Morathi na pegazie, to fajnie byłoby, gdyby pozostałe pegazy wyglądały podobnie. Może mam lekkiego bzika na tym punkcie, zbieram ciemniaki wyłącznie z szóstej edycji i zależy mi na tym, aby figurki w mojej armii trzymały ten klimat.
A patrząc na to z zupełnie przeciwnego punktu widzenia, to można by ulepić sobie żabę ze skrzydłami i wystawić jako pegaza. Niby ok, ale kto chciałby mieć coś takiego w armii?
Były widziane juz Demony jako kutasy albo driady jako zapałki i żołędzie, wiec... może nie ciągnij tego dłużej ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

GarG pisze:
Duderson pisze:Nie chodzi mi o "polityczną poprawność" pegazów, tylko o wygląd figurek i w miarę możliwości jednorodnie wyglądającą armię. Jak już masz Morathi na pegazie, to fajnie byłoby, gdyby pozostałe pegazy wyglądały podobnie. Może mam lekkiego bzika na tym punkcie, zbieram ciemniaki wyłącznie z szóstej edycji i zależy mi na tym, aby figurki w mojej armii trzymały ten klimat.
Były widziane juz Demony jako kutasy albo driady jako zapałki i żołędzie, wiec... może nie ciągnij tego dłużej ;)
Zapałkowe WE - pamiętam :D :D :D Nie mogę sobie przypomnieć tylko, kto takie coś miał.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

a ja widziałem ziemniaka z nasadzonymi do niego liśćmi sałaty - udawał...Gryfa 8)

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Na którymś masterze były spawny z pasty do zębów które przebijają wszystko :P
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Rzeczywiście... Robią wrażenie :)
EDIT: Czy właściciel tych cudeniek pomalował je na trzy kolory czy po prostu kupił pastę Colgate?
Lidder pisze:

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Były wyciskane na bieżąco w miarę tworzenia spawnów przez Morghura (czy jak się tam ten specjal beastmeński nazywał).

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Scimitar pisze:Skrzydła można ulepić lub kupić właściwe :)- DE Pegaz ma błoniaste skrzydła; moje pytanie - widziałeś go na żywo ? bo ja nie ? to, że taki model jest, albo ktoś na grafice dał, nie znaczy, że musi taki być
Nie trzeba widzieć go na żywo wystarczyc poczytać troche booka i w fluffie jest dokladnie opisane jak wygląda D.Pegaz moze własnie dlatego tez obok jest jego rysunek i wlasnie dlatego fajnie by było gdyby taki był?

Ja osobiscie ulepiłem skrzydła wystarczy troche pracy, checi i GS'a. Ale w sumie po co skoro można kupic gotowego super klimatycznego bretonskiego pegaza( Dark Pegaza :roll: ) ktory bedzie totalnie "inny" od tych uzywanych przez brete i imperium?

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Ja je&ię, sami puryści się kurna znaleźli. Rozumiem że jak jesteście takimi klimaciarzami to oczywiście każdy magiczny przedmiot też macie na bohaterach przedstawiony? :evil:

Pegaz to pegaz-koń ze skrzydłami. Dopóki wygląda jak koń ze skrzydłami to nie obchodzi mnie to czy ma skrzydła błoniaste, pierzaste czy unosi się na takich wstążkach jak archanioł Tyrael z Diablo. Przeciwnik ma wiedzieć że to jest pegaz, to jest gwardia, to jest kocioł a to BSB. I tyle. Więc skończcie to marudzenie bo jest zupełnie bez sensu :evil:

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Pegaz moze własnie dlatego tez obok jest jego rysunek i wlasnie dlatego fajnie by było gdyby taki był?

Ale dla kogo fajnie? Jak chcesz to sobie używaj takiego i pozwól ludziom używać takich jakich chcą używać.
Każda armia to jest indywidualna wizja każdego gracza i dopóki nie ma przegięć typu właśnie te spawny z pasty do zębów albo kartofel udający gryfa to nic nikomu do tego IMO.

Edit : niedługo dojdzie do tego, że trzeba będzie sobie pięścią w nos dać przy malowaniu Cauldron of Blood żeby poszła prawdziwa jucha bo tamto to tylko farba przecież jest :roll:

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Wyraziłem tylko swoją opinię na temat tego, jak z fluffowego punktu widzenia powinien wyglądać pegaz. Jak już wcześniej wspomniałem, chodzi mi wyłącznie o wrażenia estetyczne. Pegaz z Bretonii spokojnie przejdzie na turniejach, ale niekoniecznie będzie pasował wyglądem do armii DE. EOT z mojej strony.
Lidder pisze:

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Duderson pisze:Wyraziłem tylko swoją opinię na temat tego, jak z fluffowego punktu widzenia powinien wyglądać pegaz. Jak już wcześniej wspomniałem, chodzi mi wyłącznie o wrażenia estetyczne. Pegaz z Bretonii spokojnie przejdzie na turniejach, ale niekoniecznie będzie pasował wyglądem do armii DE. EOT z mojej strony.
+1.

Wlasnie o to chodzi jesli traktuje się battla jak szachy to nie widze problemu...

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Jeśli jesteście kolekcjonerami i każdy model musi być dopieszczony fluffowo to ok ale ja nie jestem a lubię sobie pograć także dla mnie piórka są ok :)
Pytanie: znacie jakiś sklep który sprzedaje osobno błoniaste skrzydła np. pegazów, smoków itp.?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Soulferin pisze:Jeśli jesteście kolekcjonerami i każdy model musi być dopieszczony fluffowo to ok ale ja nie jestem a lubię sobie pograć także dla mnie piórka są ok :)
Pytanie: znacie jakiś sklep który sprzedaje osobno błoniaste skrzydła np. pegazów, smoków itp.?
Greenstuff, drut and co.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Ale ja widziałem taki fajny sklep z róznymi bitsami ale nie pamietam jak sie nazywa, w necie tez go nie moge znaleźć :)

Zablokowany