Animozja.

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Re: Animozja.

Post autor: Aron_Banalny »

no ok, no to zgodzisz się ze mną że postawa na zasadzie "małę waaagh jest lepsze, dlatego mam jednego małego goblina" jest dziwna, nie trafiona
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Do czego to doszło, wybór full naporu na goblinach lub defensu na orkach :mrgreen:

Zgadzam się z Wami, ale imo lepiej zrobic rozpę naporową, wpakowac komus kloc goblinów od boku, zboostowac, ponerfic wroga, i przełamać niż szarpac po parę modeli na turę :) Kwestia gustu :) Chociaż tak naprawdę mamy wtedy wiekszą skuteczność czarów (rzucone czary przekłądają sie bezpośrednio na zniszczenie jednostki wroga, nie na zabicie kilku modeli) i nie ma problemów z wrażymi MRami czy elfimi "bannerami-nie-ma-czarowania"
I prawdą jest, że do pełnego wykorzystania małego waagh potrzeba co najmniej 4-6 poziomów magów goblińskich, dla mnie optimum ostatnio jest dwoch n.gobbo szamanów lordów 4 lev (mam cały lore i 2x sygnatura, wszystko zboostowane grzybami na +4 do casta) i świetnie się spisują.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

No, Fluffy faktycznie 2 nocnych szamanów lordów to ciekawa opcja.

Dwóch na pusto 3 lvl to 280 pts czyli w miarę tanio. Ale jak się zaczyna dokupować poziomy i itemki to zaczyna się robić trochę drożej.

Znów, wszystko zależy od kompozycji armii, ale faktycznie taki zestaw ma potencjał w odpowiedniej rozpie, podoba mi się.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Po co im itemki, jednemu scroll, drugiemu jak lubimy sie czuc bezpiecznie staff czy sceptre czy co tam of stability i wystarczy :)
2x 3 lev tez jest ok, wypada wtedy najt szraud i zapewne słoneczko, i spokojnie mozna grac :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

O tych itemkach mówiłem ;] Sam scroll, eventualnie jakiś chanelling staff czy coś tam. No ale nawet 2 lvle + scroll to 95 pts. Czyli mamy 375 pts w magach. Sporo, ale w sumie naprawde silna magia.

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Kołata tak offtopowo: dalej ciśniesz orkami? jak teraz wyglądają? muszę przyznać, że kupiłem w poprzedni weekend AB do 8 ed i zabieram się za kupno od nowa armii. dają rade?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

O&G przegięte nie są, ale dają radę. Taka środkowa półka jeśli chodzi o power armii. Póki co są porównywalne mniej więcej z resztą armii wypuszczonych w 8 edycji. Zobaczymy jak będzie po wypuszczeniu nowych VC w ten weekend.
Ale generalnie armia ciekawa i różnorodna. Jest się czym pobawić, nie ma jedynego słusznego schematu i to jest najfajniejsze.

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Chyba pamiętasz mój schemat w 7 ed :) mam nadzieję, że nie będę zmuszony grać nim spowrotem ale jestem dobrej myśli i niedługo pierwsze testy :D

ODPOWIEDZ