2100 DE

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

2100 DE

Post autor: Jankiel »

Highborn na smoku
killingblow, ward na 4+

bsb ze sword of might i sealem

sorceress 2x DS

2x10 kuszników
2x5 DR

6 COK z warbannerem i champonem
5 harpii
2 rydwany

3 RBT

Strasznie mało tego wyszło - ale przynajmniej jest dużo strzelania i smok. COK z bitwy na bitwę coraz bardziej mnie przekonują i niestety spisują się dużo lepij niż klocki warriorów. To samo tyczy się kuszników. Od przyjmowania szarż mam smoka.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

faktycznie malutko

ten bsb ma jakies przeslanie wieksze? bo w takiej formie jak napisales ani nie powalczy ani nie popomaga - chyba ze on na coldonie i z rycerzami pelza?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Jest na CO
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

And so we come back full circle...

Jakniel wystawie się jak JJ 3 lata temu, JJ jak Jankiel 3 lata temu... :lol: :lol:
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Jedy Knight pisze:And so we come back full circle...

Jakniel wystawie się jak JJ 3 lata temu, JJ jak Jankiel 3 lata temu... :lol: :lol:
hehehe
byles Jacku wizjonerem...teraz masz nasladowcow :lol:

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

nuda wieje
znaczy rozpa fajna ale nudna.
mimo to grales ost innymi, wiec taki come back jest zrozumialy

CoK jest lepszy od warriorow to fakt

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Bo mi się kombinowanie znudziło. Trzeba zacząć wygrywać.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Jankiel pisze:Bo mi się kombinowanie znudziło. Trzeba zacząć wygrywać.
a ja wlasnie kombinuje SoC, bo mi sie wygrywanie znudzilo :twisted:

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Mocna.

Mam tylko jedno "ale".

Skoro BSB jest w rycerzach, to masz już + 2 za sztandary.

Może więc zamiast wojennej szmaty dać Banner of Murder?

Wiadomo, jak to strasznie szachuje przeciwnika.

Just my 2 cents.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

ty Grzesiu wygrywasz.
w bierki chyba : P

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

TruePunk pisze:ty Grzesiu wygrywasz.
w bierki chyba : P
nie trafiles - nigdy nie gralem w bierki

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Hmmm...(jak zwykle) ja tego nie widze.

Smok - ok, sam takim gram. Chyba pierwszy raz od kilku lat w tym się zgadzamy.

BSB - nie widzę go na polu bitwy bez kostek piechoty. W 6 COK? Trochę ich mało, żeby tam wsadzać kolesia, który kosztuje tylke co 4/5 oddziału.
Już chyba lepiej na COC, jako samodzielny unit. Dobry CR, niezły save i moc przebicia.

1 Caddy - na 2100 mało. Magię zmienili. Miscasty bardziej bolą i trzeba rozdysponować PD. Ale jak czar wejdzie, to też bardziej boli. A z TK to już miazga. Multum ofensywnych rozpisek, jakie oglądam, ma 2x2lev magów i jakieś Bound Spelle. Nie mówie o defensach...

2x10 Xbows - dyskusyjne...jakoś mi nie pasują do armii na Smoku. Generalnie ich nie lubię. Jedną z zalet jest to, że naaaprawdę częst stoją do końca bitwy. Nie wiem dlaczego, ale tak właśnie jest.

2x5 DR - taaa...po kilku zmianach w zasadach więcej się nie opłaca. A ja mam 40stu do pomalowania :/

6 COK+WB - Fajne...cieszę się, że się do nich zaczynasz przekonywać. Niemniej jednak ja daję 10. Akurat 6 dojeżdża :) A jak dojedzie 10 (bo ktoś wali po Smoku) to przejeżdża naprawdę sporo.

2 COC - znów mi średnio pasuje na armii bez piechoty. Klocki Warriorów to Twój autorski pomysł, a tu niespodzianka. Kombo Warriors + Rydwan i BSB w okolicy wygrało Ci bardzo dużo bitew.

5 Harpiątek - bezcenne. Kiedyś znalazłem twój post odnośnie Exeków i zasłaniania ich Harpiami. Napisałeś, że to poroniony pomysł zasłaniać modele po 11 ptk modelami za 13 ptk. Popatrz z innej strony. Oddziałem za 65 ptk zasłaniasz oddział za 250...nvm anyway...bezdyskusyjnie bezcenne.

3 RTB - Długo grałem też na 3ech...lub 2 i Cannonku. Jednakże zaczynam dochodzić znów do 4. One po prostu miażdżą. Są dobre zawsze i na wszystko. Nie tanie ale diabelnie funkcjonalne. Przy 2 oddziałach Xbow dałbym 4 Bolce. Kosztem 1 rydwanu.

Generalnie rozpiska mogłaby być mocniejsza (imo ofc) ale znając Twoje Lucky Rolls to kto wie...

Ja ostatnio testuję:
Smok
2Caddys
2x20Warriors
5DR
10COK+WB
4RBT
Na 2000...za stówkę Harpie i coś tam jeszcze może wcisnę.
Dwie ostatnie bitwy poszły do przodu. TK zmasakrowane i Szczury na Dzwonku "minor" dla mnie. Z Kartoflami się nie widzę, ale z Kartoflami to niewiele widzę niezależnie od tego, co wystawię.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

noto moze wpadnij do nas i skop jankielowi tylek? (; co sie bedzie wozil i turnieje wygral!
szczegolnie ze z krakowa pare osob chyba planuje na sw przyjechac

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

BSB pełni podobną rolę co heros, ale jest trochę pewnejszy. Daje +1 CR zawsze oraz przerzut dla smoka i COK. Dzięki temu smok spokjnie przyjmuje większość oddziałów przeciwnika, a i COK potrafią sporo wystać. To właśnie COK radzą sobie świetnie z Khemri, bo poza TG z kingiem nie ma oddziału, który potrafiłby ich złamać. Można spokojnie przyjmować na klatę rydwany czy kawalerię i kroić ich systematycznie w hth.
Ale wrzucę sobie jeden klocuszek piechoty do rozpiski. Taki bardziej for fun - 20 kuszników z FCG zamiast 2x10.
Nad rydwanami pomyślę - prawda jest taka, że ostatnio w ogóle nie chcą mi działać.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Jankol nie tylko tobie rydwany nie dzialaja
w zielonych tez jakos slabiej :cry: szczegolnie jak jest 1/slot

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

IMO nasze charioty sa za wolne...pomijam glupote ktora w ropzpie ktora ja testuje prwie zawsze wypada (5Cok +2x COC) -znakomita obrona dla warriarsow ale chyba nic poza tym

Co do brania 3 RBT nie jest to niepotrzebne tracenie slota?
Zreszta nie wiem...od dluzszego czasu mysle nad wcisnięciem w armiach na Khemri/VC Black Guardow 15 + Dread Banner (tak, tak wiem ile to wychodzi, ale jest to konieczne kombo zeby chlopaki ustali do momentu az ktos im pomoze)Patrzac obiektywnie i tak w przypadku Khemri Bolce najczesciej sa stracone...a wiec jest to oddanie 100 pkt przeciwnikowi...

ODPOWIEDZ