Polskie Księgi Armii

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Polskie Księgi Armii

Post autor: Duinhir »

Hej.

Po tym jak zrezygnowano w Polsce z tłumaczeń na nasz język ksiąg armii, temat naturalnie ucichł. Jednakże przypadkiem ostatnio na stronie games workshop widzę do kupienia nowe księgi Tomb Kings i Orków po polsku. Czy wiecie kto to przetłumaczył i na jakim poziomie? Ktoś ma jakiekolwiek informacje na ten temat?

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Duinhir pisze:Hej.

Po tym jak zrezygnowano w Polsce z tłumaczeń na nasz język ksiąg armii, temat naturalnie ucichł. Jednakże przypadkiem ostatnio na stronie games workshop widzę do kupienia nowe księgi Tomb Kings i Orków po polsku. Czy wiecie kto to przetłumaczył i na jakim poziomie? Ktoś ma jakiekolwiek informacje na ten temat?
Co pamiętam to dalej tłumaczy ta sama ekipa co dla Faberów tylko teraz wydawcą jest GW

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

O premierze PL AB Wampirów nie wiadomo nic jak narazie?

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Pół roku po premierze TK wyszedł AB PL ...
O OK nawet jeszcze nic nie słychać, a na Vampirach to można poczekać - może po wakacjach będzie?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Daw poprawka ;D

Ogry już dostały booka :D akurat na fejsie newsa wyczytałem i na stronie GW już jest PL

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Po prostu nastąpiła zmiana wydawcy, GW przejęło wydawanie polskich podręczników. Faberowie nadrabiają zaległości, moim zdaniem idzie im to ładnie.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Do VC nie będzie trzeba czekać tyle co na TK bo wtedy było opóźnienie związane ze zmianami, np do OK polski book wyszedł dosyć szybko w końcu :) Szkoda tylko że nadal zdarzają się błędy w tłumaczeniu jak np w O&G przy Manglerach odnośnie ilości kostek do hitów #-o Jednak ja zawsze będę zwolennikiem polskich booków.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

A mnie zastanawia, czy wydadzą teraz duży RB po polsku?

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Nie. Było to powtarzane miliardy razy przez Szamana i Faberów - 'pełnego' podręcznika podstawowego nie ma i nie będzie, tak samo jak suplementów w rodzaju Storm of Magic, Mighty Empires, Blood on the Badlands etc.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Co ty? przecież jak tylko wychodzila nowa edycja to byla mowa że Polski podręcznik będzie tylko w malej wersji i dostępny tylko w "podstawce".
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ