elitarne VC, smok, kawaleria 2400

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

elitarne VC, smok, kawaleria 2400

Post autor: Kosa »

jeszcze na stare euro, ale chodzi tutaj głównie o zamysł i próę ułożenia sobie konstrukcji VC na nowym booku.
nie ma to być rozpiska najsilniejsza, chociaż jakby build smok+kawa taki się stał to byłoby fajnie :D ale wiadomo jak jest. Mi zależy na takiej armi wampirzej, smok i BK musza być, szkoda, że blood knighty nie wchodzą, no ale trudno, niestety chyba nie zmienili się na tyle aby być fajni.

Vampire Lord 599
-dragon, heavy armour, shield, I lvl
-dread knight, beguile
-sword of striking (trafianie na 2+ za 15 pkt, lepsze niż asf za 30)
-nightshroud
-talisman of preservation

*nie ma red fury, ogromna szkoda, na 2600 już wchodzi.
Chyba klepacz w porządku, ma odpowiednią przeżywalność, dobrze trafia

Vampire 212
-heavy armour, shield, barded nightmare, 2 lvl
-dispel scrol
-dawnstone

*ma zając się dispelowaniem i próbą na współe z lordem choć troche przywracać konnice

Wight King 185
-BSB
-skeletal koń z bardingiem, great weapon
-armour of destiny

*siła 6 i dobra przeżywalność, trafia na 3+ więc jest fajny, ale zastanawiam się nad usunięciem i albo dania kolejnego wampira z 2lvl albo w oddziały, ale Wight King musi poprowadzić swoje zastępy upiornej jazdy więc trochę smutno się z nim rozstać

Cory:

1).
40 szkieletów 230
-fcg

40 szkieletów 240
-ogniste ataki

5 wilczków (czempion) 50
5 wilczków 40
5 wilczków 40

2).
30 ghouli 310
-ghast

23 gouli 240
-ghast

5 wilczków (czempion) 50

pierwszy zestaw bardziej mi się podoba bo nie ma śmierdzacych ghouli, któzry mi tu nie pasują ale za to te gule są chyba silniejsze no i taniej wyjdzie ich kupno niż 80 szkieletorów. 5 wilczków musi być bo mam te figurki ;)

Speciale:

3x 2 fell baty 3x32

11x Black Knights 366
-fcg
-barrows

11x Black Knights 341
-fcg
-screaming banner

Czy taka rozpa ma sens? Mi się podoba wizualnie dlatego prosiłbym o jakieś wstępne rady. I tak najlepiej poczekać na nowe euro ale już bym chciał pokminić.

Smok musi być, dwa kloce jazdy też, ogólnie miłoby było jakby dało się coś zrobić z blood knightów ale chyba cięzko ich wstawić :(
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

robienie rozpisek na starym i nieaktualnym booku jest słabym planem:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Infernus
Wałkarz

Post autor: Infernus »

Przecież ta rozpiska jest na nowym.

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

imo ten lord na smoku troche slabo sie bije i tak - mala sila a reszta spoko.

Z reszta zobaczymy w praniu jak te wszystkie unity sie spisuja. sam bede musial niedlugo cos zlozyc :D

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

tyle fajnych rzeczy słyszałem ze jest w nowej ksiązce - a tu ich nie ma:/ myślałem że stary, my bad!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Dmtrij pisze:tyle fajnych rzeczy słyszałem ze jest w nowej ksiązce - a tu ich nie ma:/ myślałem że stary, my bad!
dla mnie i tak każda rzecz bedzie nowa :)

z tych nowości to podobaja mi się tylko hexy, ale nie ma jak wcisnąć.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Po co Ci piechota w corach? Wystaw wilków za 600 pts. 2 wagony do łamania steadfasta i 1-2 odginaczki.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

a mi sie zmiecił duży nekromanta, 2 hordy Crypt horrorów, Engine 3x40 zombich 20 szkieletów 2x1 host i 2x5 wilków. co Wy na to? Engine oczywiscie z tomem

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Jak już pisałem takie sobie na privie do Dymitra. Czy naprawdę tylko ja uważam, że wystawianie modelu, który owszem daje ci +2 do casta, ale przy okazji wysadza ci maga na miscascie z dosyć sporą częstotliwością, jest takie sobie?
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Ale kto Ci każe stać tym generałem w tych 12" calach od tego ustrojstwa - a 2 małych 2 levelowych nekrosów z castem +4 to już fajny bonus - szczególnie przy wskrzeszaniu. Akurat engine ma w dupie maszerowanie. Pytanie czy to plus losowe bonusy jest opłacalne za te 240 punktów...

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

IMO nie, ale zobaczymy w praniu jak to wyjdzie... a przy okazji w tych 12" musisz stać bo jak inaczej chcesz dawać marsz 2 oddziałom crypt horrorów?

Tak na prawdę to standard pewnie bedzie Gwardia z barowsem + 1 crypt horrory , a w corach ghule i zombie (bo wontpię czy ktoś ma na tyle duży portfel by kupować 10 szkieletów za 70zł gdzie potrzeba ich koło 80)
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

No wiesz, wydaje mi się że jest to możliwe żeby stać w 12" od crypt horrorów a poza 12" od engine'a, ale popraw mnie jeśli się mylę 8)

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Serio jego posty powinny być oznaczone znakiem Ignore :D
Co do tego co podałeś Jarku to jakas kompletna bzdura, siedź cicho.
Co do Mortisa, jak dla mnie te 240 punktów zbyt łatwo stracić. I kosztuje 240 punktów, to tyle co BSB i Mały mag. Więc słabo raczej.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

JarekK pisze:Tak na prawdę to standard pewnie bedzie Gwardia z barowsem + 1 crypt horrory , a w corach ghule i zombie (bo wontpię czy ktoś ma na tyle duży portfel by kupować 10 szkieletów za 70zł gdzie potrzeba ich koło 80)
Phiii to nie będzie kwestia portfela.
Duża część graczy ma szkiele z 6 edycji. Można też kupić mantikowe lub przez ebay.
To nie będzie kwestia pieniędzy tylko użyteczności. Sam wszystkie szkielety w moich TK konwertowałem ze szkieli VCtoskich. 70 modeli zdobyłem w przeciągu dwóch tygodni i mówię tu o modelach nie o główkach czy samych rączkach wystających z ziemi. .
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

ok dobra utawiłem sobie podstawki da się ale to jest troche kombinowania, a mortis nie daje regenki na 2D6"? bo jeśli tak to musisz go trzymać blisko obu klocków

dobra nie chce mi się pisać wywodu może macie racje, jak dla mnie troche za dużo kombinowania z tym jest, żeby cała armia stała 12" od gienia...
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Qrwa ja pier papier.

Nie kapuje czego sie tak boicie tego podwójnego miscasta. Kto wam kaze starac sie o IF/Mis

Jaka narazie z tego co widze te wszystkie czary mają dosć niski CS i majac necrosa 2 levelu + silnik mozesz swobodnie turlac czary z 2 kostek w porywach do 3.

Szansa na 66 jest duzo mniejsza, a co do samego Engina.

Przeciwnik musi sie starac go zabic w pierwszysch 2 turach, bo inaczej pozniej jest anal.

Ma regene, wiec nie zlazi tak szybciutko, poza tym sa mega syte patenty na to by jednak nie zchodził w tych pierwszych turach - nie podam ich ze wzgledu iz kazdy musi sam je odkryc/podpatrzec na turnieju.

ODPOWIEDZ