Rozpiska raczej do gry towarzyskiej, ciekawość krzykacza i mortisa wzięła górę nad chłodną kalkulacją, ale rospa chyba ma jakiś potencjał. Corpse Carta nie daję, bo choć ASF fajny, to jednak 4 move psuje plan. może czasem wyjdzie kombos z przerzucanym fearem 3k6, albo +1A z Kija. ryzyko miscasta boli, no ale może (prawie nigdy, ale jednak) zaboli też przeciwnika.
Strigoi: 260
Terrorgheist 225, Dragonbane Gem 5
Skabscrath 75, Aura of Dark Majesty 25
Nekromanta 2lvl 100, Master of the Dead 20
Staff of Damnation 40
Sztandarowy: 204
Vampire 1 lvl BSB 130
Fear Incarnate 20, Heavy Armour 4, Enchanted Shield 5, Talizman of Preservation 45
Core: 600
40 Szkiele z włóczniami 200, FCG 30, The Screaming Banner 25 = 255
49 Szkiele z włóczniami 245, FCG 30 = 275
10 Szkiele z włóczniami 50, Champion + Muzyk 20 = 70
10 Crypt Horors = 380
5 Hexwraiths + Hellwraith = 160
2 Fell Bats = 32
2 Fell Bats = 32
Mortis Engine, Blaphemous Tome = 240
VC 8 ed 2400
Barb miał podobną kminę na lorda - tyle, że on myślał jeszcze o 2 terrorgheistach w rare.
I taki poczwórny krzyk jest śmieszny - wszystko składa.
I taki poczwórny krzyk jest śmieszny - wszystko składa.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
Obaj macie rację. na turniej 4xDeathshriek chyba bardziej karci
no ale jestem po prostu ciekaw, jak sprawdza się Blasphemous Tome - przy trzech niskolevelowych magach to +2 do casta robi różnicę: chcę mieć pewność, że sygnaturka z 2k6 wejdzie (bez Tomu pewności nie ma, zbyt często na 2k6 wypad suma 2, 3, 4). no i rozdawanie regeny też fajne - boostuje krzykacza (już moja w tym głowa żeby tak się ustawiać, żeby mieć zasięg) i piechotę.
i myślę nad zamianą jednych szkieli na ghule - po prostu za dużo tych modeli do kupienia/malowania. wtedy bsb nie jest potrzebny aż tak, tak samo jak Master of the Dead - i akurat się zwalnia miejsce na drugiego Terrorgeja
no i szkiele w sumie nic nie zabijają - no chyba, że wejdzie jakiś czar boostujący. a mam małą szansę, że taki wylosuję (lord i BSB mają mieć tylko sygnaturki, bo taki jest Da Plan).
no ale jestem po prostu ciekaw, jak sprawdza się Blasphemous Tome - przy trzech niskolevelowych magach to +2 do casta robi różnicę: chcę mieć pewność, że sygnaturka z 2k6 wejdzie (bez Tomu pewności nie ma, zbyt często na 2k6 wypad suma 2, 3, 4). no i rozdawanie regeny też fajne - boostuje krzykacza (już moja w tym głowa żeby tak się ustawiać, żeby mieć zasięg) i piechotę.
i myślę nad zamianą jednych szkieli na ghule - po prostu za dużo tych modeli do kupienia/malowania. wtedy bsb nie jest potrzebny aż tak, tak samo jak Master of the Dead - i akurat się zwalnia miejsce na drugiego Terrorgeja
no i szkiele w sumie nic nie zabijają - no chyba, że wejdzie jakiś czar boostujący. a mam małą szansę, że taki wylosuję (lord i BSB mają mieć tylko sygnaturki, bo taki jest Da Plan).