Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Rince »

E tam, rownie dobrze moznaby podciagnac "attacks" z pierwszego cytatu pod zianie z placka. Jezeli uscislac to w ktorakolwiek strone, to wlasnie w ta, bo 1wsze zdanie z 1wszego cytatu jest tu wyraznie najwazniejsze.
Qc-Rat pisze:Naciąganie ze breath weapon ale wywalany w combacie przestaje być breath weaponem jest takie sobie imo. Cos jak KB z czaru działające na eteryki - niby mozna, tylko to chyba nie o to chodzi nie? choc de facto byłoby ważne ułatwienie gdyby ktos to uściślił wedle tego co mówi Rince
W ktorym momencie KB z czaru pasuje do tego opisu?

"All attacks made by spells and magic items are considered
to be magical attacks?"

Poza tym w RB jest wyraznie napisane, ze breath w walce = hity. Chyba, ze slowo "hity" =/= "attaki".
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Wg mojego rozumienia w drugim cytacie nie ma nic o tym że zionięcie z magicznego przedmioty nie jest magiczne. Tam napisali, że na zionięcie nie wpływają inne zdolności i magiczne przedmioty/czary/augmenty jakie mogą być na zionącym bohaterze/potworze. Tzn. jeśli ma dajmy na to magiczny miecz dający KB, augment dający poisson, cokolwiek to wykonując zianie "naturalne" albo z jajka to zianie to nie dostaje KB, poissona itd.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Kończę temat, Rince ma rację.
Q: What are ‘magical attacks’? (p68)
A: All attacks made by spells and magic items are considered to
be magical attacks, as are all attacks that are specifically noted
as being magical attacks. Shots fired from magical items are
also considered to be magical attacks, unless their description
specifically states otherwise. Hits inflicted by rolls on the
Miscast table are treated as magical attacks
Jeśli nie ma wprost napisane, że ataki są niemagiczne to są magiczne. EoT

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Jankiel pisze: Nic dziwnego. Barb tak grał, bo było mu to potrzebne do kasowania eteryków
A tak juz na marginesie, slaby tekst.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Mr.Jack
Wałkarz

Post autor: Mr.Jack »

Jak jest przy snajperce z deatha na dzwonek , rany są rozdzielane w jaki sposób ? .

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Nie sa rozdzielane. Nawalasz w co chcesz.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Mógłbyś napisać, dlaczego tak jest? Abstrahując od faktu, że rzucanie snajperki w dzwon to poroniony pomysł, uważam, że rozdizela się je jak od strzelania.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Przegłosujcie to w LL i będzie po kłopocie a nie tak że połowa ludzi gra tak a druga połowa tak.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Tak, a jak nawalasz w lorda na smoku to tez rozdzielasz? Bzdura. I zadne uscislenia na LS nie sa tu potrzebne, a juz na pewno polowy Polski nie gra tak, jak Andrzej :)

Jedyna sytuacja, w ktorej nie do konca mozesz wybrac cel, to M&H, ktore na 5+ zaslaniaja sie obsluga.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

zFaQowane to nic nie mówie. Za to zwiększyąl się grywalność smoka
Ostatnio zmieniony 20 sty 2012, o 22:24 przez QQrydza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Lidder pisze:Kończę temat, Rince ma rację.
A: All attacks made by spells and magic items are considered to
be magical attacks, as are all attacks that are specifically noted
as being magical attacks. Shots fired from magical items are
also considered to be magical attacks, unless their description
specifically states otherwise. Hits inflicted by rolls on the
Miscast table are treated as magical attacks
Jeśli nie ma wprost napisane, że ataki są niemagiczne to są magiczne. EoT
Wpiszcie to wreszcie do uściśleń. Jak już forsujecie jakiś słabo uzasadniony pomysł, to niech przynajmniej będzie to jasno napisane - co mam później tłumaczyć na turze - że Lidder tak wymyślił? W przeciwnym razie wytłumacz, dlaczego item dający zdolność specjalną sprawia, że ataki wykonywane tą zdolnością robią się magiczne. Albo przeczytaj kodeks DE - kiedyś musisz zacząć czytać armybooki :P
I dlaczego nie dasz moim witchkom z flamingiem magicznych ataków. Przecież ich dodatkowa zdolność pochodzi z magicznego bannera :P
Tak, a jak nawalasz w lorda na smoku to tez rozdzielasz? Bzdura. I zadne uscislenia na LS nie sa tu potrzebne,
Nie jest, bo wyszło w FAQ GW. Zgodnie z rulebookiem powinieneś losować, sorry.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Haha Rince, jak już chcesz sobie ze mnie żartować, to lepiej sprawdź najpierw co piszesz :D Taki trochę fail z Twojej strony :P
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Znaczy fail, bo mam racje, a ty nie? Ok, spoko, wchodze w to.

Jankiel, ale wszyscy tak grali/graja, bo jasno to wynika z faqa, a ty sie upierasz przy swoim podajac jakies dziwne argumenty... Dajze spokoj.
Jankiel pisze: Nie jest, bo wyszło w FAQ GW. Zgodnie z rulebookiem powinieneś losować, sorry.
Chyba cie nie rozumiem... Co"sorry"? Czy gdzies napisalem, ze to jest napisane w RB?

Jankiel pisze: Wpiszcie to wreszcie do uściśleń. Jak już forsujecie jakiś słabo uzasadniony pomysł, to niech przynajmniej będzie to jasno napisane - co mam później tłumaczyć na turze - że Lidder tak wymyślił? W przeciwnym razie wytłumacz, dlaczego item dający zdolność specjalną sprawia, że ataki wykonywane tą zdolnością robią się magiczne..
A: All attacks made by spells and magic items are considered
to be magical attacks
, as are all attacks that are specifically
noted as being magical attacks. Shots fired from magical items
are also considered to be magical attacks, unless their
description specifically states otherwise. Hits inflicted by rolls
on the Miscast table are treated as magical attacks.

Ja nie wiem co tu jest dla ciebie slabo uzasadnione.

Rince naucz sie uzywać EDIT. ( plz ;) )GarG
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jankiel, ale wszyscy tak grali/graja, bo jasno to wynika z faqa, a ty sie upierasz przy swoim podajac jakies dziwne argumenty... Dajze spokoj.
Chyba nie, skoro skoro kwestia wraca. Chyba że wszyscy to to samo co ja i moi koledzy
Ja nie wiem co tu jest dla ciebie slabo uzasadnione.
Bo to nie jajo zadaje 2d6 hitów w hth, tylko daje posiadaczowi zdolność noxious breath. Zdolność specjalną, taką jak dziesiątki innych zdolności specjalnych, też dawanych przez magiczne przedmioty.
Chyba cie nie rozumiem... Co"sorry"? Czy gdzies napisalem, ze to jest napisane w RB?
Napisałeś, że to oczywiste i wszyscy tak graja. Ale to wcale nie było oczywiste.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dla mnie zionięcie z jajka NIE jest magiczne. Wyraźnie jest napisane, że dostajesz zasadę specjalną "zionięcie" i tyle.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ja też nie grałem tak że Egg daje MA :? Więc uściślijcie to bo takie gadanie nic nie da.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

W 8 edycji wszystkie obrażenia pochodzące z magicznych przedmiotów są magiczne. Hit to attack który trafia automatycznie, możemy to głosować aczkolwiek nie ma ani jednego głosu sprzeciwu na LS. Dopiszę to do pakietu głosowań jak bardzo potrzebujecie ale wątpię by nagle ktoś wpadł na pomysł że jest inaczej.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ale przeciez bylo juz to glosowanie.

Item daje ci noxious breath. to tak samo jak z czarem, ktory ci daje +1atak (tylko ten daje +2d6). Ostatnoi bylo glosowanie i byliscie za tym, ze nie daje to magicznych atakow

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

no tak, wszystko jak zwykle jasne xD

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Dziwne rzeczy :) 3ech LSow twierdzi jedno, 1 co innego, a do tego podobno bylo to juz przeglosowane :shock:
Obrazek

Zablokowany