Galeria Umarłych
Moderator: misha
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Re: Galeria Umarłych
Ta druga nadaje się na Banshee lepiej niż oryginał.
No liczyłem na ten efekt. Jestem graczem starej daty, w dodatku rozkochanym w starym wzorze banshee:
Starałem się utrzymac w klimacie tych sytych banshee z przed lat, a nie wychudzonej zjawy z obecnej edycji. To jedyny nowy model VC, którego nie nabyłem i z pewnością nie nabędę...
Starałem się utrzymac w klimacie tych sytych banshee z przed lat, a nie wychudzonej zjawy z obecnej edycji. To jedyny nowy model VC, którego nie nabyłem i z pewnością nie nabędę...
Dziś odrestaurowałem stare unity VC, tak by choć trochę przypominały najświeższą twórczość... nie jest to ten sam poziom co Mortis Engine, niemniej jednak wyglądają lepiej niż przedtem i zieleń jest jeszcze bardziej niegodziwa (przede wszystkim ciepła).
Opisałem to w tym temacie, jedną czy dwie strony wcześniej. Orkhide Shade, Dark Angels Green, Skull White i Thrakka Green. W tej kolejności, dwa środkowe mieszam.
Jesli chodzi ci o te nowe ghulo-baty na poprzedniej stronie to tak jest to nowa jednostka... polecamy poczytać info że ta jednostka może nawet lataćKahen pisze:Nazroth takie pytanie. Fell Baty którą są pokazane na pierwszym zdjęciu to oryginalne Gw czy z innej firmy?
Fell Baty to skrzydła Gargoyle Brood z GW 40k Tyranids, dwa skrzydła, sklejone ze sobą (ciało, głowa, ręce zostają jako bitzy), do tego trochę Green Staffu jako futro i łączenie, pędzlem Stippling Brush zrobiłem fakturę, żeby było szybko i sprawnie, dokleiłem głowę ghoula i domodelowałem włosy, na koniec każdemu wbiłem jakiś badziew - kość, łańcuch, pierdołę - w myśl wizualnej tendencji Dire Wolves. Tadam! Nowe fell baty prawie jak GW. Prawie robi wielką różnicę, bo te GW ssą pałciuchę shemale'owi.
Hahaha, w końcu wepchnąłem im na stronę kolejny model. Zajęło to kupę czasu i sporo modeli musiałem wysłać, marudzili na jakość zdjęć, ale jak wrzuciłem uber wielką nowość, w dodatku na dobrym zdjęciu i piałem w niebogłosy o citaled large flat brush, czy citadel medium... hahaha musieli wrzucić:) Ale z nich żydziuchy:) Za to kocham takie motywy - w zasadzie od podstaw zbudowałem wrzucenie tej fotki na bloga GW:)
Dzięki za wy'paczenie'.
Dzięki za wy'paczenie'.
To jeszcze z czasów kiedy nie było Liquid Greenstaff'u, teraz było by szybciej i lepiej. Swoją drogą kminię, czy do 10 podstawek duchów nie dobić w przyszłości, w zasadzie nigdy nimi w tej ilości nie zagram, ale to jest full size i dobrze wy wyglądały:)
Ładne kolory,
Rób brązową podstawkę, szary jest oklepany i mniej bajkowy - a malujesz w żywe barwy i bardziej sprawdzi się brąz.
A tu moja najnowsza zajawka:
Astorath the Grimm z WH40k, armia Blood Agnels. Dziś załapałem wenę, żeby go nabyć i przesadzić starego wampira z Zombie Dragona do kubła na śmieci, a tego oto pana usadowić w jego miejsce na grzbiecie potwora. I tak w godzinkę zdetronizował on byłego jeźdźca... To będzie prawdziwy rzeźnik:)
Rób brązową podstawkę, szary jest oklepany i mniej bajkowy - a malujesz w żywe barwy i bardziej sprawdzi się brąz.
A tu moja najnowsza zajawka:
Astorath the Grimm z WH40k, armia Blood Agnels. Dziś załapałem wenę, żeby go nabyć i przesadzić starego wampira z Zombie Dragona do kubła na śmieci, a tego oto pana usadowić w jego miejsce na grzbiecie potwora. I tak w godzinkę zdetronizował on byłego jeźdźca... To będzie prawdziwy rzeźnik:)
ciekawy pomysł, faktycznie Astorath ma dobrą pozę do trzymania broni oburącz w takiej dynamicznej pozie, chociaż lancy 2 rącz się raczej nie trzyma
smok to z nowego zestawu DE? szkoda tylko że turniejowo podstawki trzeba dorabiać do rozmiaru, swoim smokom też będę musiał nowe wkładki zrobić
@Patryk
możesz same krawędzie delikatnym metalikiem przeciągnąć, będzie większe wrażenie, że to metaliczna zbroja (chociaż czerwona)
podstawkę taką zrób jak pozostała część armii będzie spójnie wyglądać na kropierzu są jakieś nity jeszcze chyba do pomalowania metalikiem, ciało konia też można troszkę rozjasnić ogon szarość lub szaro-niebieski, chrapy konia również, przy kopytach zazwyczaj są podkowy, nie pamiętam jak to przy tych koniach Dragonów jest ale może da się coś tam podmalować.
smok to z nowego zestawu DE? szkoda tylko że turniejowo podstawki trzeba dorabiać do rozmiaru, swoim smokom też będę musiał nowe wkładki zrobić
@Patryk
możesz same krawędzie delikatnym metalikiem przeciągnąć, będzie większe wrażenie, że to metaliczna zbroja (chociaż czerwona)
podstawkę taką zrób jak pozostała część armii będzie spójnie wyglądać na kropierzu są jakieś nity jeszcze chyba do pomalowania metalikiem, ciało konia też można troszkę rozjasnić ogon szarość lub szaro-niebieski, chrapy konia również, przy kopytach zazwyczaj są podkowy, nie pamiętam jak to przy tych koniach Dragonów jest ale może da się coś tam podmalować.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
dobry pomysl z metalikiem na rogach ,czarny malo rozjasniony .malo kontrastu na figurce.teraz widze przy dziennym swietle.jak robie brazowa podstawke to jakas za jasna mi wychodzi.posklejam reszte i za jednym zamachem bede malowal.
pracuję nad takim samym rozwiązaniem - z jakiej figurki wziąłeś głowę jeźdźca?patryk999 pisze:mój blood dragon w tańszej wersji (...)
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".