2400 Skaveny do Naparzanki
-
- Warzywo
Re: 2400 Skaveny do Naparzanki
Nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć że to się nie sprawdzi, przynajmniej nie vs przeciwnik który woli wystawić te dobre jednostki ze swojego booka a nie na siłę te słabe.
Ja rozumiem że można być znudzonym standardami itd. ale bez przesady nie należy wystawiać też jednostek na siłę "bo inni nimi nie grają".
Scena turniejowa>>rozpiski chyba do czegoś zobowiązuje.
Wystarczy porównać oddziały, bohaterów nastawionych do walki z oddziałami, bohaterami nastawionymi do walki w innych armiach.
"Niech każdy gra tym czym chce" - ok, w zaciszu domowym niech gra 20rat ogrów w jednym oddziale bo mu się spłacają, ale skoro wstawia tą rozpiskę tutaj to niech liczy się z tym że użytkownicy będą chcieli poprawić jego rozpiskę zamieniając useless unity na te które mają szansę się spłacić lub pomóc w spłacaniu się innych oddziałów.
Ja rozumiem że można być znudzonym standardami itd. ale bez przesady nie należy wystawiać też jednostek na siłę "bo inni nimi nie grają".
Wystarczy porównać oddziały, bohaterów nastawionych do walki z oddziałami, bohaterami nastawionymi do walki w innych armiach.
"Niech każdy gra tym czym chce" - ok, w zaciszu domowym niech gra 20rat ogrów w jednym oddziale bo mu się spłacają, ale skoro wstawia tą rozpiskę tutaj to niech liczy się z tym że użytkownicy będą chcieli poprawić jego rozpiskę zamieniając useless unity na te które mają szansę się spłacić lub pomóc w spłacaniu się innych oddziałów.
Ja nigdy nie zaczynam, ale jak ktoś wylewa na mnie swoje frustracje, bo mu laska nie chciała dać, to nie pozostaje mu dłużny
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
I w ten sposób toczysz z tym kimś nierówny bój o zaszczytne miano retarda roku. Można pojechać komuś z klasą i można zrobić z siebie debila, wybór należy do Ciebie.Andrzej pisze:Ja nigdy nie zaczynam, ale jak ktoś wylewa na mnie swoje frustracje, bo mu laska nie chciała dać, to nie pozostaje mu dłużny
Primo - nie wiedziałem, że masz Andrzej niespodziewane problemy z zaliczeniem. Dopiero potem się skapłem. Tak to bym nic nie pisał.
Secundo - nie podoba mi się teoretyzowanie, a ty to uskuteczniałeś. Truba i Pacek mówili mając doświadczenie z pola bitwy, więc OK. Niby było tu więcej takich teoretyków, ale ciebie nawięcej widzę piszącego takie posty.
Tercio - na bazyliszku nie będę, ale jak będziesz na BoB to maja armia chętnie zgarnie wpi***ol od twoich elfów.(Choć na pewno nie szczury - raczej bestie lub CHD)
Secundo - nie podoba mi się teoretyzowanie, a ty to uskuteczniałeś. Truba i Pacek mówili mając doświadczenie z pola bitwy, więc OK. Niby było tu więcej takich teoretyków, ale ciebie nawięcej widzę piszącego takie posty.
Tercio - na bazyliszku nie będę, ale jak będziesz na BoB to maja armia chętnie zgarnie wpi***ol od twoich elfów.(Choć na pewno nie szczury - raczej bestie lub CHD)
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
Mi zaś niepodoba się, jak ktoś mówi do mnie wypierdalaj, nie wiem w sumie dlaczego, takie moje dziwactwo. Dodatkowo byłem wkurzony na profesora-debila z uczelni, to mnie trochę poniosło. I tylko o to chodzi, jak chcesz, mozemy razem zagrać why not. I skoro już to sobie wyjaśniliśmy, proponuje zakończyć ten temat.
Sry Kalesoner, nie mam dość polotu i elokwencji, więc mogę tylko sie odszczekiwac
Sry Kalesoner, nie mam dość polotu i elokwencji, więc mogę tylko sie odszczekiwac
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Taa, już lece na drugi koniec Polski Jak bedzie ekipa to pojadę, spoko.
No, miło, że wszystko sobie wyjaśniliśmy.
Choć masz rację w jednym - na szczurach się nie znam. Nowej edycji wogóle nie czuję, zwłaszcza w realiach 8ed.
Niech ktoś obeznany się wypowie, jak znajdę czas może potestuję.
Choć masz rację w jednym - na szczurach się nie znam. Nowej edycji wogóle nie czuję, zwłaszcza w realiach 8ed.
Niech ktoś obeznany się wypowie, jak znajdę czas może potestuję.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
deathstar massacre pisze:na być znudzonym standardami itd. ale bez przesady nie należy wystawiać też jednostek na siłę "bo inni nimi nie grają".
Następny się znalazł. Aby nie bluźnić na forum łapaj z dedykacją, wiem to takie dziecinne trololo:
http://www.youtube.com/watch?v=6rnJosYUAQo
Kim jesteś by mi mówić czym mam grać w zaciszu?
Jedne zdanie tak, drugie nie. Ogarnij się chłopaku i nie skacz do Kruska chłopak jest z Frontu więc będziesz musiał najpierw przebić przez cały klub by dogryzać mu.Taa, już lece na drugi koniec Polski Jak bedzie ekipa to pojadę, spoko.
Kalesonerku flejm musi być, nie uspokajaj nikogo. BTW musimy się zrewanżować za ostatnią bitwę ;]I w ten sposób toczysz z tym kimś nierówny bój o zaszczytne miano retarda roku. Można pojechać komuś z klasą i można zrobić z siebie debila, wybór należy do Ciebie.
ha powiem tak - gralem RatOgrami nawet kilka bitew ^^ I rozpiską podobną tez.
Primo: fellblade na piechote, on i tak ginie a oszczędzasz 40 punktów
secundo - ogr nie ma LoSa nigdzie, jest MC wieć od ogór go nie ma, w ten sposób zniknął z mojej rozpy ; ) No ale ty grałeś na doomku w razorgorach wieć moze tak lubisz ; )
tertio: Ogry nie dość że schodzą z byle strzelania, są drogie, to mają frenzy i banalnie je raz i na stałe odgiąć. O braku reformu (który maja ogry zwykłe czy minoski) nie wspomne
quatro: Ass chce Potion of strenght. Albo chce miec wiećej niz 3 ataki, jedno z dwóch musisz wybrac ; )
natom,iast ciekawwa jest horda nighrunnerów, za to Ogry zamieniłbym na full gutterów, zamaist lordów dał może wiećej assów. i to chyab tyle z moich battlowych doświadczeń
secundo - ogr nie ma LoSa nigdzie, jest MC wieć od ogór go nie ma, w ten sposób zniknął z mojej rozpy ; ) No ale ty grałeś na doomku w razorgorach wieć moze tak lubisz ; )
tertio: Ogry nie dość że schodzą z byle strzelania, są drogie, to mają frenzy i banalnie je raz i na stałe odgiąć. O braku reformu (który maja ogry zwykłe czy minoski) nie wspomne
quatro: Ass chce Potion of strenght. Albo chce miec wiećej niz 3 ataki, jedno z dwóch musisz wybrac ; )
natom,iast ciekawwa jest horda nighrunnerów, za to Ogry zamieniłbym na full gutterów, zamaist lordów dał może wiećej assów. i to chyab tyle z moich battlowych doświadczeń
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Dobrze Andrzej, ze przeprosiles bo Krusk ma nie na darmo ksywe jak ork barbarian.
Wklepales maske Andrzejowi, ze poslugujesz sie takim nickiem? Jesli nie to powinienes zmienic ksywedeathstar massacre
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Primo - w sumie sam nie wiem po co dałem ten palakin, a zawsze biorę warlorda generała z fellbladem - takie moje zboczenie-Qc- pisze:ha powiem tak - gralem RatOgrami nawet kilka bitew ^^ I rozpiską podobną tez.
secundo - za siódmej edycji to tylko warlord na ogrze, i to z fellbladem, teraz ogr poszedł w odstawkę z uwagi na LoS, ale taki pancerniak może się sprawdzić
Tertio - prawda
Quatro - potion byłby OK, myślę, on ma zabijać uciążliwych bohaterów np. Herlaka Khorna
Za ogry wolałbym latarkę i plague monki, może jeden unit gutterów. Dawno nie grałem szczurami, gutterów nigdy w 8-mej nie brałem...
Andrzej pisze:No i Bulli może mieć 9 ld od generała, rat ogr max 7.
W tej rozpie będą mogły mieć nawet 9LD.Necromanter pisze:...i mają max 7 ld więc znów jesteśmy w tyle w stosunku do odpowiadających jednostek w innych armiach