2400 Skaveny do Naparzanki

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
deathstar massacre
Warzywo

Re: 2400 Skaveny do Naparzanki

Post autor: deathstar massacre »

Nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć że to się nie sprawdzi, przynajmniej nie vs przeciwnik który woli wystawić te dobre jednostki ze swojego booka a nie na siłę te słabe.
Ja rozumiem że można być znudzonym standardami itd. ale bez przesady nie należy wystawiać też jednostek na siłę "bo inni nimi nie grają".
Scena turniejowa>>rozpiski chyba do czegoś zobowiązuje.
Wystarczy porównać oddziały, bohaterów nastawionych do walki z oddziałami, bohaterami nastawionymi do walki w innych armiach.

"Niech każdy gra tym czym chce" - ok, w zaciszu domowym niech gra 20rat ogrów w jednym oddziale bo mu się spłacają, ale skoro wstawia tą rozpiskę tutaj to niech liczy się z tym że użytkownicy będą chcieli poprawić jego rozpiskę zamieniając useless unity na te które mają szansę się spłacić lub pomóc w spłacaniu się innych oddziałów.

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Wiadomo, ale można to zrobić bez wyzwisk i przerzucania się mięsem.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ja nigdy nie zaczynam, ale jak ktoś wylewa na mnie swoje frustracje, bo mu laska nie chciała dać, to nie pozostaje mu dłużny :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Andrzej pisze:Ja nigdy nie zaczynam, ale jak ktoś wylewa na mnie swoje frustracje, bo mu laska nie chciała dać, to nie pozostaje mu dłużny :D
I w ten sposób toczysz z tym kimś nierówny bój o zaszczytne miano retarda roku. Można pojechać komuś z klasą i można zrobić z siebie debila, wybór należy do Ciebie. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Primo - nie wiedziałem, że masz Andrzej niespodziewane problemy z zaliczeniem. Dopiero potem się skapłem. Tak to bym nic nie pisał.
Secundo - nie podoba mi się teoretyzowanie, a ty to uskuteczniałeś. Truba i Pacek mówili mając doświadczenie z pola bitwy, więc OK. Niby było tu więcej takich teoretyków, ale ciebie nawięcej widzę piszącego takie posty.
Tercio - na bazyliszku nie będę, ale jak będziesz na BoB to maja armia chętnie zgarnie wpi***ol od twoich elfów.(Choć na pewno nie szczury - raczej bestie lub CHD)
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Andrzej
Pan Spamu

Mi zaś niepodoba się, jak ktoś mówi do mnie wypierdalaj, nie wiem w sumie dlaczego, takie moje dziwactwo. Dodatkowo byłem wkurzony na profesora-debila z uczelni, to mnie trochę poniosło. I tylko o to chodzi, jak chcesz, mozemy razem zagrać why not. I skoro już to sobie wyjaśniliśmy, proponuje zakończyć ten temat.

Sry Kalesoner, nie mam dość polotu i elokwencji, więc mogę tylko sie odszczekiwac :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Tłumaczenie się jest dla słabych. :wink:
Wpadaj Endrju do Białego na łomot od Kruska. Będzie fun. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Andrzej
Pan Spamu

Taa, już lece na drugi koniec Polski :) Jak bedzie ekipa to pojadę, spoko.

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

No, miło, że wszystko sobie wyjaśniliśmy.

Choć masz rację w jednym - na szczurach się nie znam. Nowej edycji wogóle nie czuję, zwłaszcza w realiach 8ed.
Niech ktoś obeznany się wypowie, jak znajdę czas może potestuję.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

deathstar massacre pisze:na być znudzonym standardami itd. ale bez przesady nie należy wystawiać też jednostek na siłę "bo inni nimi nie grają".
Scena turniejowa>>rozpiski chyba do czegoś zobowiązuje.
Wystarczy porównać oddziały, bohaterów nastawionych do walki z oddziałami, bohaterami nastawionymi do walki w innych armiach.

Następny się znalazł. Aby nie bluźnić na forum łapaj z dedykacją, wiem to takie dziecinne trololo:
http://www.youtube.com/watch?v=6rnJosYUAQo
Kim jesteś by mi mówić czym mam grać w zaciszu?

Taa, już lece na drugi koniec Polski :) Jak bedzie ekipa to pojadę, spoko.
Jedne zdanie tak, drugie nie. Ogarnij się chłopaku i nie skacz do Kruska chłopak jest z Frontu więc będziesz musiał najpierw przebić przez cały klub by dogryzać mu.

I w ten sposób toczysz z tym kimś nierówny bój o zaszczytne miano retarda roku. Można pojechać komuś z klasą i można zrobić z siebie debila, wybór należy do Ciebie. :)
Kalesonerku flejm musi być, nie uspokajaj nikogo. BTW musimy się zrewanżować za ostatnią bitwę ;]

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

ha powiem tak - gralem RatOgrami nawet kilka bitew ^^ I rozpiską podobną tez.

Primo: fellblade na piechote, on i tak ginie a oszczędzasz 40 punktów

secundo - ogr nie ma LoSa nigdzie, jest MC wieć od ogór go nie ma, w ten sposób zniknął z mojej rozpy ; ) No ale ty grałeś na doomku w razorgorach wieć moze tak lubisz ; )

tertio: Ogry nie dość że schodzą z byle strzelania, są drogie, to mają frenzy i banalnie je raz i na stałe odgiąć. O braku reformu (który maja ogry zwykłe czy minoski) nie wspomne

quatro: Ass chce Potion of strenght. Albo chce miec wiećej niz 3 ataki, jedno z dwóch musisz wybrac ; )

natom,iast ciekawwa jest horda nighrunnerów, za to Ogry zamieniłbym na full gutterów, zamaist lordów dał może wiećej assów. i to chyab tyle z moich battlowych doświadczeń
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Dobrze Andrzej, ze przeprosiles bo Krusk ma nie na darmo ksywe jak ork barbarian.
deathstar massacre
Wklepales maske Andrzejowi, ze poslugujesz sie takim nickiem? Jesli nie to powinienes zmienic ksywe ;)
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

-Qc- pisze:ha powiem tak - gralem RatOgrami nawet kilka bitew ^^ I rozpiską podobną tez.

Primo: fellblade na piechote, on i tak ginie a oszczędzasz 40 punktów

secundo - ogr nie ma LoSa nigdzie, jest MC wieć od ogór go nie ma, w ten sposób zniknął z mojej rozpy ; ) No ale ty grałeś na doomku w razorgorach wieć moze tak lubisz ; )

tertio: Ogry nie dość że schodzą z byle strzelania, są drogie, to mają frenzy i banalnie je raz i na stałe odgiąć. O braku reformu (który maja ogry zwykłe czy minoski) nie wspomne

quatro: Ass chce Potion of strenght. Albo chce miec wiećej niz 3 ataki, jedno z dwóch musisz wybrac ; )

natom,iast ciekawwa jest horda nighrunnerów, za to Ogry zamieniłbym na full gutterów, zamaist lordów dał może wiećej assów. i to chyab tyle z moich battlowych doświadczeń
Primo - w sumie sam nie wiem po co dałem ten palakin, a zawsze biorę warlorda generała z fellbladem - takie moje zboczenie :mrgreen:

secundo - za siódmej edycji to tylko warlord na ogrze, i to z fellbladem, teraz ogr poszedł w odstawkę z uwagi na LoS, ale taki pancerniak może się sprawdzić

Tertio - prawda

Quatro - potion byłby OK, myślę, on ma zabijać uciążliwych bohaterów np. Herlaka Khorna

Za ogry wolałbym latarkę i plague monki, może jeden unit gutterów. Dawno nie grałem szczurami, gutterów nigdy w 8-mej nie brałem...

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Andrzej pisze:No i Bulli może mieć 9 ld od generała, rat ogr max 7.
Necromanter pisze:...i mają max 7 ld więc znów jesteśmy w tyle w stosunku do odpowiadających jednostek w innych armiach
W tej rozpie będą mogły mieć nawet 9LD.
Obrazek

ODPOWIEDZ