Początkujący

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mazi88
Wałkarz

Początkujący

Post autor: Mazi88 »

Witam. Postanowiłem zacząć pobawić się w malowanie i modelowanie. W końcu trzeba pomalować te armie :). Znalazłem parę pędzelków, farbek. I tu moje pytanie. Co powinienem kupić na początek? Wiadomo, walizka gw swoją cena ma. Są jakieś fajne zestawy początkujące, z farbami, pędzlami etc.? Z góry dziękuję za okazaną pomoc.
May will be done!

dexterzg
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dexterzg »

http://www.mrocznyraj.pl/sklep/index.ph ... ts_id=4495 polecam ten zestaw, na początek idealny, do tego nożyk do usuwania linii podziałowych, jakiś pilniczek, podkład w sprayu i tyle wystarczy:)

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Zrób sobie liste farb. Kup te które potrzebujesz. Pędzle GW nie są najlepszym wyborem. Ja używam Italieri.. ale popytaj ludzi - np. C'tana czy innego kozaka jakie pędzle kupić.

Nie kupuj zestawów bo to nie ma sensu. Zestaw jest po to by sprzedać 80% jakiegoś shitu. Bo z wyżej zaprezentowanego zestawu używalne to jest tylko.... i tu pytanie... jaki schemat koloru będziesz miał w armi, chyba że masz dużo kasy i masz w doopie na co wydasz :P. Pierdołki takie jak piasek dostaniesz tanio na alledrogo albo idź do lokalnej piaskownicy i sobie wybierz słoik :P. Klej słynny PVA to ja kupuje wikol lub stolarski - też pewnie dostaniesz lepszej jakości i tani... a przy armii np. skaven 300+ modeli trochę Ci tego zejdzie.

Imho narzędzia GW nie są najlepszej jakości - ja używam Army Paintera i nie narzekam. Poszukaj alledrogo - w dziale z makietami.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
Mazi88
Wałkarz

Post autor: Mazi88 »

Dzieki wielkie za odpowiedzi. Gdzie najlepiej kupic farbki? Nie moge znalezc nigdzie pelnej palety kolorow farbek citadel, bo chyba z tej firmy kupie.
May will be done!

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Farbki z Citadel to jedynie jedna z wielu alternatyw. Od siebie polecam P3 - dostępne były na Cytadeli, teraz nie wiem czy są. No i najlepsze chyba "zamienniki" czyli Vallejo - naprawdę ekonomicznie wychodzą. Wprawdzie nie przepadam za ich konsystencją, ale w sumie to z czystym sercem mogę polecić.

Co do pędzelków to nieco inna inszość. Osobiście każdemu doradzam Windsor&Newton Series 7. To absolutnie najlepsze pędzle. Z ceną dorównującą jakości niestety. Jeśli boisz się, że po 1 pomalowanej figurce rzucisz to w kąt to skuś się na pędzle Kozłowskiego - też niezłe, ale to inna liga niż W&N. Cytadelki to takie średniaki. Nie najlepsze i nie najgorsze. Da radę nimi malować bez problemu.

Ave
Niedźwiedź

ODPOWIEDZ