Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
to się ucz, a nie spamuj tutaj.
@Szwentas, HE mają średnich kowbojów. Ich użyteczność jest porównywalna do 5 DP.
@Szwentas, HE mają średnich kowbojów. Ich użyteczność jest porównywalna do 5 DP.
jak jest na orle to niestety KB na niego działają :/ jest to chyba w uściśleniach, a wynikało to z FAQ GW, gdzie było stwierdzenie, że jeśli dany model można zabić z KB bez mounta to na mouncie też można.
Szwentas to magik, on już nie takie rzeczy robił
Wciąż ginie w 2 tury CCdiuk pisze:6 Saveów na 4+ z rerollem, skoro pucha AoC + DS (2+)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Dawna sprawa z Vortexem zostałą uściślona chyba (nie wiem kiedy ale teraz sobie zacząłem czytać uściślenia)Przedmioty i efekty "at the beginning of magic phase" Przedmioty i efekty "at the beginning of magic phase" działają po wygenerowaniu kości, ale przed pierwszym czarem.
Czyli można zdecydować po rzucie przeciwnika.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
no nie na każdym turnieju - ja gdzieś słyszałem taką regułkę:
...Jeśli przeciwnik nie zapyta na początku fazy to można użyć w każdej chwili.Jeśli zapyta to trzeba się zadeklarować....
Wydaje mi się ,że na tą zasadę grałem częściej....ale nie dam sobie ręki uciąć
...Jeśli przeciwnik nie zapyta na początku fazy to można użyć w każdej chwili.Jeśli zapyta to trzeba się zadeklarować....
Wydaje mi się ,że na tą zasadę grałem częściej....ale nie dam sobie ręki uciąć
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Grałem ostatnio z kumplami, chciałem strzelić z RBTy do Skirmisha (konkretnie Skinków) i wyniknął mały problem. Czy taki strzał może zabić tylko 1 model, bo Skirmish nie ma szeregów w ogóle, czy też może zabić tyle modeli ile jest na linii, bo Skirmish nie ma szeregów tylko w Close Combacie?
Kto strzela do skirmisza pojedynczym boltem?
edit: Doczytałem i wg. erraty mają zero szeregów W COMBACIE, więc imo można z bolca zabić więcej niż jednego. Na tej samej podstawie skirmiszerzy sami strzelają tylko z 2 szeregów jak w normalnej formacji
edit: Doczytałem i wg. erraty mają zero szeregów W COMBACIE, więc imo można z bolca zabić więcej niż jednego. Na tej samej podstawie skirmiszerzy sami strzelają tylko z 2 szeregów jak w normalnej formacji
Super, to zupełnie zmienia moją opinie na temat przydatności bolców
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.