Shin Ryu Minis - Tichi-Huichi's Raiders
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Shin Ryu Minis - Tichi-Huichi's Raiders
Witam, przyszedł w końcu czas by pochwalić się swoimi figurkami
Na początek armia Krasnoludów którą zbieram od ok 2005 roku.
Jak widać poniżej, armia jest w już w całości pomalowana, jednak potrzebuje ona jeszcze wielu drobnych poprawek (np. brody Długobrodych czy sztandary tu i ówdzie). Problem jest jednak taki że w kolejce, czeka już sporych rozmiarów armia Zwierzoludzi, a i przy okazji zamarzył mi się regiment szkieletów do Psów Wojny (aktualnie jest "maziany") Tak więc poprawki zostały odłożone na bliżej nie określony czas . Tak czy siak najważniejsze że jest że nie wygląda to źle a na stole prezentuje się po prostu OK
Choć tego zbyt dobrze nie widać, jeden oddział Kuszników i Strażników oraz Żyrek mają malowanie kamuflażowe - to takie moje małe zboczenie militarne (ASG sie kłania ).
Za jakiś czas postaram się wrzucić fotki osobnych regimentów, a do tego czasu życzę miłego oglądania i komentowania
Na początek armia Krasnoludów którą zbieram od ok 2005 roku.
Jak widać poniżej, armia jest w już w całości pomalowana, jednak potrzebuje ona jeszcze wielu drobnych poprawek (np. brody Długobrodych czy sztandary tu i ówdzie). Problem jest jednak taki że w kolejce, czeka już sporych rozmiarów armia Zwierzoludzi, a i przy okazji zamarzył mi się regiment szkieletów do Psów Wojny (aktualnie jest "maziany") Tak więc poprawki zostały odłożone na bliżej nie określony czas . Tak czy siak najważniejsze że jest że nie wygląda to źle a na stole prezentuje się po prostu OK
Choć tego zbyt dobrze nie widać, jeden oddział Kuszników i Strażników oraz Żyrek mają malowanie kamuflażowe - to takie moje małe zboczenie militarne (ASG sie kłania ).
Za jakiś czas postaram się wrzucić fotki osobnych regimentów, a do tego czasu życzę miłego oglądania i komentowania
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2014, o 16:21 przez Shin Ryu, łącznie zmieniany 8 razy.
WOW
mam nadzieję, że chociaż w połowie moja armia będzie się prezentować tak okazale jak Twoja... brawo!
mam nadzieję, że chociaż w połowie moja armia będzie się prezentować tak okazale jak Twoja... brawo!
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ogry Golfaga rządzą .
Myślę, że jednolite ranty podstawek zunifikowałyby znacznie całą armię, która jest ekstra . Dużo fajnych modeli, chociaż ja przez moje skrzywienie jednak zacząłbym eliminować plastiki .
Myślę, że jednolite ranty podstawek zunifikowałyby znacznie całą armię, która jest ekstra . Dużo fajnych modeli, chociaż ja przez moje skrzywienie jednak zacząłbym eliminować plastiki .
Pieknie aż łezka się kreci w oku
spora kolekcja może kiedyś moja taka bedzie
wielkie brawa
ale jak koledzy jednolite podstawki nadadzą spójności armi i modeli
spora kolekcja może kiedyś moja taka bedzie
wielkie brawa
ale jak koledzy jednolite podstawki nadadzą spójności armi i modeli
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
Dzięki za miłe słowa
Faktycznie te podstawki w trzech kolorach trochę za bardzo "mieszają". Postaram się zrobić je wszystkie w tym sam klimacie
A i zapomniałem dodać że Golgfag wraz z muzykiem i sztandarowcem nie ja malowałem. Takie kupiłem na aukcji
Faktycznie te podstawki w trzech kolorach trochę za bardzo "mieszają". Postaram się zrobić je wszystkie w tym sam klimacie
A i zapomniałem dodać że Golgfag wraz z muzykiem i sztandarowcem nie ja malowałem. Takie kupiłem na aukcji
Podstawki do poprawy ale generalnie armia prezentuje się fanfastycznie Trochę tego masz więc zapraszam do Wawy na jakąś większą bitewkę z moim WoCh-em Ile punktów masz w tej armii?
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Do Wawy troszkę km mam i byłoby mi ciężko się wyrwać w te rejony, ale dzięki za zapro może kiedyś skorzystamKarlito pisze:Podstawki do poprawy ale generalnie armia prezentuje się fanfastycznie Trochę tego masz więc zapraszam do Wawy na jakąś większą bitewkę z moim WoCh-em Ile punktów masz w tej armii?
Kiedy ostatnio liczyłem (a było to jakies 2 lata temu), to było to ok 4000, a przez ten czas troszkę rzeczy doszło. Na dniach policzę
Sporo czasu minęło od mojej poprzedniej prezentacji i przez ten czas, udało mi się poprawić prawie wszystkie podstawki Przy okazji ogarnąłem regimencik szkieletorków, którzy będą robić za Przeklętą Kompanię
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ta armia to nie tylko figurki. To przede wszystkim multum pracy włożonej w jej wykonanie, przez co teraz wygląda bardzo epicko. Gratuluję wytrwałości!
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Te kości to trochę takie bladawe się mi wydają...ale w sumie to kości:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Stare, pierwsze fotki zrobiły na mnie największe wrażenie. Zdrowo i pozytywnie trzepnięty pasjonat <--bez obrazy oczywiście tutaj!
Wspaniała kolekcja, pełno staroci: Helga, Ironsfist, Kragg, Gotrek z Felixem, Bugman, White Dwarf stary, Runesmithów trochę, flame cannon... Nawet stare tarcze masz. I są też modele z nowszych edycji, a nawet innych producentów, jak np. Slayer z AoW.
A już najbardziej to mnie rozwalił żyrokopter w kamuflażu
Gratuluję zbiorów i wytrwałości!
---------------------------------------------------
Oddział szkieletów mógłby zyskać po zalaniu go lekkim washem (ogrynem, może gdzieniegdzie czernią i devlanem), żeby trochę wzbogacić kąciki i zakamarki. Rozumiem, że to szybkie i do grania, ale parę ruchów i może być jeszcze lepiej Za to movement traye już serio sugerowałbym zalepiać czymś, żeby tych szpar nie było widać i dopiero potem sypać dodatki na to. Brawa za konwersje i personalizację każdego modelu!
Wspaniała kolekcja, pełno staroci: Helga, Ironsfist, Kragg, Gotrek z Felixem, Bugman, White Dwarf stary, Runesmithów trochę, flame cannon... Nawet stare tarcze masz. I są też modele z nowszych edycji, a nawet innych producentów, jak np. Slayer z AoW.
A już najbardziej to mnie rozwalił żyrokopter w kamuflażu
Gratuluję zbiorów i wytrwałości!
---------------------------------------------------
Oddział szkieletów mógłby zyskać po zalaniu go lekkim washem (ogrynem, może gdzieniegdzie czernią i devlanem), żeby trochę wzbogacić kąciki i zakamarki. Rozumiem, że to szybkie i do grania, ale parę ruchów i może być jeszcze lepiej Za to movement traye już serio sugerowałbym zalepiać czymś, żeby tych szpar nie było widać i dopiero potem sypać dodatki na to. Brawa za konwersje i personalizację każdego modelu!
Nie ma co ukrywać, jestem zdrowo trzepniętySławol pisze:Stare, pierwsze fotki zrobiły na mnie największe wrażenie. Zdrowo i pozytywnie trzepnięty pasjonat <--bez obrazy oczywiście tutaj!
Staram się zebrać do kolekcji większość wzorów Krasnoludów od GWSławol pisze:Wspaniała kolekcja, pełno staroci: Helga, Ironsfist, Kragg, Gotrek z Felixem, Bugman, White Dwarf stary, Runesmithów trochę, flame cannon... Nawet stare tarcze masz. I są też modele z nowszych edycji, a nawet innych producentów, jak np. Slayer z AoW.
To chyba unikat jestSławol pisze:A już najbardziej to mnie rozwalił żyrokopter w kamuflażu
DziękiSławol pisze:Gratuluję zbiorów i wytrwałości!
Szkielety były spodkładowane na biało, potem użyłem czarnego washa i znowu dałem na biało. Nie wiem, po prostu chciałem żeby były bielutkie. Ale to przecież nie problem się z nimi pobawić i delikatnie je przemalowaćSławol pisze:Oddział szkieletów mógłby zyskać po zalaniu go lekkim washem (ogrynem, może gdzieniegdzie czernią i devlanem), żeby trochę wzbogacić kąciki i zakamarki. Rozumiem, że to szybkie i do grania, ale parę ruchów i może być jeszcze lepiej
To jeden z pierwszych trayów które robiłem i faktycznie zignorowałem te szpary w podstawieSławol pisze:Za to movement traye już serio sugerowałbym zalepiać czymś, żeby tych szpar nie było widać i dopiero potem sypać dodatki na to. Brawa za konwersje i personalizację każdego modelu!
Troszkę się ostatnio bawiłem i wyszło mi takie coś
Po zrobieniu zdjęć widać, że przydało by się jeszcze kilka rzeczy poprawić
Po zrobieniu zdjęć widać, że przydało by się jeszcze kilka rzeczy poprawić
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ork wygląda jak WiP. Za to niziołek już bardzo fajnie.
Oto lista tych wszystkich figsów które zamierzam pomalować w konkursie
Lordowie i Bohaterowie
Lord na gryfie
Mag na pegazie
Mag x7
Bohater na koniu
Paymaster z ochroniarzami
Podstawowe
Pikemen x 30 + FCG
Duellists x9 + Champion + Musician
Cavaliers x5 + FCG
Stradiots x5 + FCG
Podstawowe Sławne Regimenty
The Alcatani Fellowship x 24 + FCG
Marksmen of Miragliano x 12 + FCG
Specjalne
Paymaster's Bodyguard x30 + FCG
Norse Marauders x 20 + FCG
Rzadkie
Mercenary Elves x20 + FCG
Mercenary Cannon
Halfling Hotpot
Rzadkie Sławne Regimenty
Malakai Makaison's Goblin-hewer
Tichi Huichi's Raiders x5 + FCG
Na I etap malowania (Ciężki Sprzęt) wrzucam Goblin-hewer i armatę. W międzyczasie pikemen (jako malowanie na cały konkurs)
Lordowie i Bohaterowie
Lord na gryfie
Mag na pegazie
Mag x7
Bohater na koniu
Paymaster z ochroniarzami
Podstawowe
Pikemen x 30 + FCG
Duellists x9 + Champion + Musician
Cavaliers x5 + FCG
Stradiots x5 + FCG
Podstawowe Sławne Regimenty
The Alcatani Fellowship x 24 + FCG
Marksmen of Miragliano x 12 + FCG
Specjalne
Paymaster's Bodyguard x30 + FCG
Norse Marauders x 20 + FCG
Rzadkie
Mercenary Elves x20 + FCG
Mercenary Cannon
Halfling Hotpot
Rzadkie Sławne Regimenty
Malakai Makaison's Goblin-hewer
Tichi Huichi's Raiders x5 + FCG
Na I etap malowania (Ciężki Sprzęt) wrzucam Goblin-hewer i armatę. W międzyczasie pikemen (jako malowanie na cały konkurs)
Kawaleria dopiero za 2 miesiąceMapet pisze:Czekam na Tichi Huichi's Raiders x5 + FCG
Może mnie to zmobilizuje i też swoją piątkę pomaluje
"Maj - Szybkie uderzenie"
Oto i najemne działo. Więcej fotek na blogu.