A po co pisali by o dopałce jeśli zwykła szarża też jest na 2d6+6 ? Jak dla mnie sytuacja jest jasna ale poczekam aż kapitanowie reprezentacji wypowiedzą się co do ChD na euro a wtedy LS będzie zmuszona zająć się poważnie tematem...Raamiel pisze:Wiec jak jest z tą szarżą ID, w opisie nie pisze ze musi korzystać z dopałki. Wiec czy można nim zwyczajnie szarżować czy nie ? Możemy to w końcu ustalić ? A może jest w FAQ-u z FW ?
kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Mi tego nie musisz pisać jak wyszła książka byłem pierwszym który zadał na forum te pytanie. Dla mnie to też było nie racjonalne.
Z drugiej strony wybranie zwykłe szarży i spalenie to wówczas ruszasz sie tylko o D6 a w z dopalaczem dalej, czasami ma to strategiczne znaczenie....Wiec doszedłem do wniosku zę tak naprawdę ID ma dwa typy szarży i tyle. Też czekam na klaryfikację zasad a nie gdybanie i spam na forum.
Z drugiej strony wybranie zwykłe szarży i spalenie to wówczas ruszasz sie tylko o D6 a w z dopalaczem dalej, czasami ma to strategiczne znaczenie....Wiec doszedłem do wniosku zę tak naprawdę ID ma dwa typy szarży i tyle. Też czekam na klaryfikację zasad a nie gdybanie i spam na forum.
Doczytałem uważnie o ID i mamy możliwość zwykłego ruchu marszowego i zwykłej szarży więc nie dajcie sobie nic wmówić.
Boost to druga opcja z zaleta iż zasuwasz M+2D6 i wadą że zero wheela oraz dublet 1 nas załatwia
Tak mówią zasad.
Zresztą dzięki temu że do nich przysiadłem zważyłem mój błąd przy ostatniej bitwie bo będąc na przeciwko jednostki wroga wykonałem zwykłą szarżę i ja spaliłem a mogłem wykonać turbo boosta i dopaść wroga
Boost to druga opcja z zaleta iż zasuwasz M+2D6 i wadą że zero wheela oraz dublet 1 nas załatwia
Tak mówią zasad.
Zresztą dzięki temu że do nich przysiadłem zważyłem mój błąd przy ostatniej bitwie bo będąc na przeciwko jednostki wroga wykonałem zwykłą szarżę i ja spaliłem a mogłem wykonać turbo boosta i dopaść wroga
NIE mozna normalnie szarzowac.Raamiel pisze:Doczytałem uważnie o ID i mamy możliwość zwykłego ruchu marszowego i zwykłej szarży więc nie dajcie sobie nic wmówić.
Tak mówią zasad.
wg. lumbering & unstoppable mozna ruszyc sie normalnie lub uruchomic boiler.
Przy pierwszej opcji jest normalny move do 6"
przy drugiej sa 2 deklaracja szarzy lub jej brak a potem 2d6 + mv i jedzie do przodu.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Najlepiej będzie po prostu po bombardować trochę FW mailami by dali to w FAQ. Całkiem niedano np. zaktułalizowali FAQ do IA 11, młodzszego od thurhama .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Piechota - 20x20
K'daii - arachnarokowa
Iron Daemon - 60x100
K'daii - arachnarokowa
Iron Daemon - 60x100
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Jaki jest rozmiar podstawek Bull Centaurów? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Edit: Mowa oczywiście o tych z Legion of Azroth, czy jakoś tak
pozdrawiam
Furion
Edit: Mowa oczywiście o tych z Legion of Azroth, czy jakoś tak
pozdrawiam
Furion
-
- Powergamer Rozpiskowy
Drodzy koledzy , mam CHD na 1000 pts. ( taki mały posterunek ) Za bohatera obrałem sobie Deamonshmita. Doradźcie z jakimi artefaktami go wystawiać .
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nie jak demony - jak wampiry/TK. O ile przegrałeś, tyle ran bez sv ( żadnego ! ) otrzymujesz.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.