Zakupiłem wczoraj zestaw BFSP za funtów 40 - ledwo zdążyłem przed zamknięciem a chciałem jakoś zaszaleć po zdaniu egzaminów z wynikami bardzo dobrymi

Zatem po zakupie otworzyłem w domu pudło - o to moje spostrzeżenia.
Pierwszą rzeczą jaka mnie uderzyła to fakt że nie wygląda to na tak dużo modeli. Ładne wypraski, dużo "zabawek", wszystko zgadza się z opisem.
Druga rzecz to lektury zawarte. Primo, mały podręcznik jest wspaniały, jest mały, poręczny i zawiera wszystko co potrzeba do gry. Głęboko zastanawiam się nad sprzedawaniem go znajomemu

Trzecia rzecz to same modele. Powiem tak: zanim kupiłem zestaw, myślałem że będą słabe detalowo i będzie z nimi dużo roboty...nie. Jest dużo detali, dużo dodatków i są plug and play. Wystarczy wyciąć z wyprasek i włożyć w podstawki - ja tak zrobiłem i zagrałem bitwę na 500 punktów.
Czwarta rzecz to armia - za 40 funtów mamy dwie armie na border patrol, podręcznik, kości, miarki,znaczniki, troche modeli ponad 500 pts, dodatki przeróżne i plug and play - czy to jest warte - tak.
Fakt że jest to armia klonów albo że są to całe modele...wspaniałe na początek albo do konwersji. Bo tanio dostajemy dwie armie z których można zrobić na przykład armię do Chaos Dwarfów (po konwersjach oczywiście). Czemu nie? Ja na pewno się będę nimi bawił

Kolejna rzecz to plug and play. Wyciąłem wszystko z podstawek i zrobiłem dwie armie na 500 pts i uczyłem kolegę grać. Pomijawszy fakt że przegrałem (panika łańcuszkowa u gobbasów po strzale thundersów), bardzo miły początek. Mogliby może dołożyć pełne zasady dla tych modeli a nie tylko podstawy ale i tak na początek było miło

Ja jestem bardzo zadowolony z całego zestawu - może tylko właśnie powinni dołożyć pełne zasady dla danych jednostek i zrobić rozpiski na 500 punktów - poza tym zestaw miodzio

Pozdrawiam
F