Babickie Dożynki

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Master w Babicach

Post autor: QQrydza »

Cóż Jankiel mam nieco inne zdanie na ten temat po paru telefonach i rozmowach z chłopakami już w drodze powrotnej z Bazyliszka ; ) Babice to coś na co każdy chce jechać
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

-Qc- pisze:Cóż Jankiel mam nieco inne zdanie na ten temat po paru telefonach i rozmowach z chłopakami już w drodze powrotnej z Bazyliszka ; ) Babice to coś na co każdy chce jechać
Miło sie to czyta, ale uwiesz mi że takich zdecydowanych jak Ty/Wy jest mniej niż 10 teamów.
Pozniej jest kolejne jakies 5 teamow które mają chęc przyjechac, ale czekaja na dokładny ładny regulamin turnieju
I dalej mamy reszte wolnego miejsca gdzie ludzie wiedzą że spokojnie zdążą ze wszystkim nawet na 2 tygodnie przed turniejem.

Tak apropo terminu:
Słyszałem głosy o tym że termin jest dość słaby i może sie odbić na frekwencji.
Co o tym myślicie??
Bo nie ukrywam że wybierałem go ze względu właśnie na to że to początek majówki i:
- lepiej grac w figsy przed takowym weekendem niż po
- liga konczy sie dość szybko, wiec wszelakie głosowania na Mastery odbeda sie predzej przez co pierwszy Master bedzie miał sznse odbyć sie w czerwcu, a już na 100% bez spinek w Lipcu

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Dla mnie termin jest słaby, ja już majówkę mam ustawioną od jakiegoś miesiąca i nie spodziewałem się że w tym czasie wyskoczy master u Ciebie, a bardzo chciałem do Ciebie przyjechać...

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Termin mastera z tego co pamiętam był podany już dawno temu.

Tak sobie urlopy wszyscy poplanowaliśmy aby tam zawitać - jak teraz pozmieniacie to wyjdzie niezła kaszana :mrgreen:

PS. Kiedy ruszą zapisy ? :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Szaitis pisze:Dla mnie termin jest słaby, ja już majówkę mam ustawioną od jakiegoś miesiąca i nie spodziewałem się że w tym czasie wyskoczy master u Ciebie, a bardzo chciałem do Ciebie przyjechać...
Moja wypowiedz na LL z dnia 02.11.2011
Smiechu pisze: Ja pewnie bede na 99% robił przed majówką, co by gracze będąc na urlopach nie musieli myśleć o ostatnim masterze w sezonie.
Wypowiedz na LL z dnia 07.11.2011
Smiechu pisze:Master w Babicach (tymczasowa nazwa)
Termin: 28-29.04.2012
Format: 3-4x ETC

Data juz jest pewna. Teraz pozostaje nam najgorsze, czyli podzial obowiązków ;)
Już od prawie 4 miesiecy jest wiadome kiedy bedzie Master - słabe tłumaczenie za swoje nie dopatrzenie :wink:
Acz kolwiek nie ukrywam że jest mi szkoda tych osób które by chiały być, a jednak ich nie bedzie.
To bedzie pierwszy Master w tej okolicy wiec i mam nadzieje że będzie z POMPĄ na wypasie, a może być ciężko to osiągnać bez odpowiedniej ilości graczy - organizatorzy wiedzą o co chodzi.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

No masz całkowitą rację, wiedziałem że jakoś z końca kwietnia jest turniej ale nie przyszło mi do głowy że to akurat weekend majowy. No cóż, szkoda. Nie zdołałem tego ogarnąć przy planowaniu wypadu.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Co do zapisów to postramy sie szybkowrzucić regilamin z mailem na który można wysyłać rozpiski i z nr konta gdzie można zrobić przelew. Ja pisał Śmichu ale takie jest też zdanie moje i chłopaków z Ordinu - komfort gry do bardzo ważna sprawa tym bardziej przy teamówkach i na tym nam zależy. Na Bazylu było dużo miejsca i nie śmierdziało i nie było zaduchu jak to była w małych siasnych salach.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

The Gambles Barchetta zgłasza się!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Dmtrij pisze:The Gambles Barchetta zgłasza się!
Cwaniaczki z miodem w uszach. Kostki was za to skarca.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

jak robicie chłopaki z Imperium?? już praktycznie pewniakiem jest, że wychodzi na początku kwietnia, teoretycznie jest 3 tygodnie do zapoznania się z nowym Ab-kiem, czy dopuszczacie nowe czy raczej na starym??
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

SS Tychy zgłasza się

(wiem wiem przedpłaty forum itp itd, ale spoko jak tylko dorwie sie konto to kasa pójdzie ^^ Poza tym ściągam z Dymitra ^^ i tak już Ci nie będe Smiechu spamił w tym temacie ; ) )
Ostatnio zmieniony 28 lut 2012, o 10:17 przez QQrydza, łącznie zmieniany 2 razy.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

#helion# pisze:jak robicie chłopaki z Imperium?? już praktycznie pewniakiem jest, że wychodzi na początku kwietnia, teoretycznie jest 3 tygodnie do zapoznania się z nowym Ab-kiem, czy dopuszczacie nowe czy raczej na starym??
Masz to opisane w regulaminie LL.
Jezeli wyjdzie ponad 7 dni wczesniej to musem jest dopuszczenie. Oczywiscie postaram sie jakies wstepne ograniczenia dla nich zrobić, co by nie było potworków, ale napewno nie zetne ich w drastyczny sposób.

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Przyjadę z Leohem. Bedziemy w2 grali symultanę na 2 stołach, przy okazji ucząc się zasad 8 ed :)

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

Maciek Paraszczak pisze:Przyjadę z Leohem. Bedziemy w2 grali symultanę na 2 stołach, przy okazji ucząc się zasad 8 ed :)
to challenge :)
Szmaja z Leohem beda przepychali sie brzuchami, a my pojdziemy na Łomżę

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Termin jest słaby nie ze wzgledu na to, ze pojawił sie nagle, ale dlatego, ze to długi weekend, ktory czesc ludzi chce spedzic z rodziną w jakis fajny sposob. Ciezko zonie wytlumaczyc, ze nici z dluzszego wyjazdu, bo master. Dla mnie to moze byc przeszkodą. :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

bless pisze:Termin jest słaby nie ze wzgledu na to, ze pojawił sie nagle, ale dlatego, ze to długi weekend, ktory czesc ludzi chce spedzic z rodziną w jakis fajny sposob. Ciezko zonie wytlumaczyc, ze nici z dluzszego wyjazdu, bo master. Dla mnie to moze byc przeszkodą. :(
+1
Na długi weekend planuje się inne rzeczy już rok wcześniej ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

o joj jak bedzie w długi weekend to mnie na pewno nie bedzie:/
Obrazek

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Dajcie spokój. Żona? Życie? O czym wy mówicie?! Ech... niepoprawni.
Wrocław będzie. Jak na razie planowane są trzy składy, coby móc spokojnie ustawiać wynik turnieju ;)
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

nie dogodzisz kazdemu.

jednym pasuje rewelacyjnie bo moga sobie pozwolic na Mastera i nie stresowac sie o szybkie powroty do domu, a innym nie bo to dlugi weekend.

Czy wy myslicie ze ja tez nie chcilabym skozystac z tego jakze dlugie weekendu??
Chcialbym, ale bede sie uzerał z pijanymi battlowcami :wink:

A tak miedzy bogiem a prawda - juz od 2-3 lat nie bylo ladnej pogody w polsce na poczatku maja.
Moge sie mylic, ale nie przesune turnieju, bo tydzien wczesniej bedzie zbyt blisko BOB-a, a tydzien po majówce to juz niemal polowa maja i przez to bedzie znowu problem z ligą i spowoduje to ciasnote na przyszły sezon.

Decyzja zapadła, umowa podpisana.
Od 4 miesiecy było wiadomo ze to poczatek długiego weekendu i nie bylo zadnych zastrzezen - teraz nagle sie obudziliscie, bo w wiadomosciach w nowy rok pokazali wam jak przypada majówka i ze jak sie wezmie 3 dni wolnego to bedziecie mogli sobie siedziec jajkami do góry przez 9 dni.

To tak nie działa panowie - poza tym jak skrócicie majowke o 2 dni to wciaz macie tydzien wolnego.
Dla chcacego nic trudnego.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Śmiechu na taką majówkę to się wyjeżdża do ciepłych krajów. Wtedy pogoda jest ładna a dwa to bardzo dużo.
W ten weekend zapewne nie będę mógł się pojawić.

Nie wiem czemu tak bardzo boli Cie przesunięcie ligi o 2-3 tyg, przecież teraz nic od tego nie zależy. Kolejna liga może być czerwiec-czerwiec (a nawet czerwiec-lipiec). Aż w końcu dojdziemy do tego, że pierwszym masterem będzie DMP w sierpniu, co rozwiąże mnóstwo problemów ligi :)

pozdrawiam,
A.
Obrazek

ODPOWIEDZ