Ulubiona planszówka
Ulubiona planszówka
Które planszówki najbardziej wam się podobają?
Moje ulubione to : Gra o tron + wszystkie dodatki , Twilight Empire (dodatek już idzie ), i jeszcze kilka przeze mnie lubianych tytułów :
Neuroshima Hex, Machina II, Jungle Speed (właściwie to jest karcianka ) i Wings of War
Moje ulubione to : Gra o tron + wszystkie dodatki , Twilight Empire (dodatek już idzie ), i jeszcze kilka przeze mnie lubianych tytułów :
Neuroshima Hex, Machina II, Jungle Speed (właściwie to jest karcianka ) i Wings of War
-
- Kretozord
Magia i miecz full rozbudowana no i nieśmiertelny monopol
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Gra o tron, Neuroshima Hex i Osdnicy z Catanu ale to wszystko oczywiście zaraz za Magią i Mieczem Tak w ogóle to szykuje się druga edycja MiMa, ciekawe czy będzie przynajmniej tak samo dobra...
No i witam wszyzstkich forumowiczów jako, że to mój pierwszy post tutaj
No i witam wszyzstkich forumowiczów jako, że to mój pierwszy post tutaj
-
- Kretozord
tak z ciekawości czego jesteś hrabią?
sorry za offtop musiałem
sorry za offtop musiałem
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
premiera Talismanu (znanego u nasz jako Magia i Miecz) bedzie w pazdzierniku. ja sprobuje swoje lepkie lapki polozyc na nim juz w czerwcu . trwaja rozmowy w/s polskiej wersji.
a poza tym polecam A Game of Thrones, Pirates Cove, Shadows over Camelot i Mystery of the Abbey
ze staroci warto zwrocic uwage na Excalibur.
a poza tym polecam A Game of Thrones, Pirates Cove, Shadows over Camelot i Mystery of the Abbey
ze staroci warto zwrocic uwage na Excalibur.
"I fart in your general direction"
MiM i to pierwowzór warhamca :p
moze sie myle i nawet bym się nie zdziwił ale gdzieś tak czytałem...
ogólnie gra wymiata
warto zagrać też w wojne o pierścień, ale ja grąłem w tą staaaarą z wydawnictwa Encore, gdzie są żetony, cudna gra
moze sie myle i nawet bym się nie zdziwił ale gdzieś tak czytałem...
ogólnie gra wymiata
warto zagrać też w wojne o pierścień, ale ja grąłem w tą staaaarą z wydawnictwa Encore, gdzie są żetony, cudna gra
Mam wysluzona Axis & Allies i jest naprawde fajna
za pradawnych lat z gier na licencji GW oprócz MiM była jeszcze Mumia (mam nadzieję, że nie przekręciłem nazwy) wykonanie świetnie (piramidka taka fajna) ale grywalność mniejsza niż przy MiM. dopiero kilka lat później pojawił się Warhammer RPG.
PS. pozwolę sobie wymienić kilka tytułów z tamtych lat ( w które grałem), kto je pamięta ma u mnie szacun (z ang. respect):
- Labirynt śmierci
- Gwiezdny kupiec
- Transsolar
- Obcy
- Ratuj swoje miasto
- Bitwa na polach Pelleanoru
- Władca pierścieni
- Wampir
PS. pozwolę sobie wymienić kilka tytułów z tamtych lat ( w które grałem), kto je pamięta ma u mnie szacun (z ang. respect):
- Labirynt śmierci
- Gwiezdny kupiec
- Transsolar
- Obcy
- Ratuj swoje miasto
- Bitwa na polach Pelleanoru
- Władca pierścieni
- Wampir
Moja lista:
-Gra o Tron
-Neuroshima Hex
-Shadow over Camelot.
-Gra o Tron
-Neuroshima Hex
-Shadow over Camelot.
Hehekto je pamięta ma u mnie szacun
Jakbym dobrze poszukał to znalazłbym Wampira, Władce Pierścieni (pierwsza wersja), Troll Football, Robin Hooda, Bitwe na Polach Pelleanoru, Mumie, jakieś tam starutkie bitwy z II wojny no i oczywiście MiM z wszystkimi dodatkami, nawet nieoficjalnymi jak wioska
Mały byłem, ale pamiętam jak się grało ze znajomymi w te klasyki.