Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Nie wiem i mnie to nie interesuje. Kieruj to pytanie we właściwym miejscu czyli do członków LS tworzących uściślenia i tam spamuj. Tutaj koniec pierdół. Rozumiemy się ? Ze mną będziesz grał na polskie uściślenia czy ci się to podoba czy nie. Tak samo na każdym turnieju w Polsce. W domu z kumplami możesz sobie grać w co ci się żywnie podoba i nic nam do tego.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Szukasz dziury w całym. Masz maga z domeną, który zna wszystkie czary. Oznacza to, że mag B nie może znać czarów 2 i 5, bo zna je mag A.Cylindryk pisze:Na szczęście jest opcja gry bez uściśleń, wedle RB i FAQ-ów od GW.
Czyli wnioskując: wedle zasad GW można mieć 2xten sam czar dzięki Lore Masterowi, wedle Polhammera nie.
PS: Mógłbyś wyjaśnić, jakim cudem uściślenia przeczą RB?
Release the Przemcio!
-
- Masakrator
Hej!
Planuję w najbliższym czasie wrócić po długiej przerwie do battla.
Jak się zmienił nasz metagame?
Planuję w najbliższym czasie wrócić po długiej przerwie do battla.
Jak się zmienił nasz metagame?
Jak długiej przerwie? Grałeś już na ósmą edycję? Jeśli tak, to meta nie jest aż tak różna. Dalej gra się na dużych klockach elity z mocnym wsparciem magii (głownie osłabiającej, ale ostatnio jest też moda na pociski), ale doszło też trochę więcej śmietnika i coraz więcej jest rozpisek z dodatkiem małych oddziałów, do jakichś sytuacyjnych zadań, ale generalnie dalej przoduję spore kloce.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
- rudobrody79
- Falubaz
mam pytanko:
czy korona dowodzenia z RB jest dozwolona na lordzie wg nowych ograniczeń ?
przeciwnik z którym mam grać coś gdzieś słyszał ale nie jest pewien gdzie .....
dzięki
czy korona dowodzenia z RB jest dozwolona na lordzie wg nowych ograniczeń ?
przeciwnik z którym mam grać coś gdzieś słyszał ale nie jest pewien gdzie .....
dzięki
- rudobrody79
- Falubaz
ten kolega gra mrocznymi elfami, znalazłem, doczytałem i już wiem.
Grolshek dzięki za tak szybka odpowiedź
Grolshek dzięki za tak szybka odpowiedź
bardzo cie prosze.Cylindryk pisze:PS: Mógłbyś wyjaśnić, jakim cudem uściślenia przeczą RB?
Nie przecza.
Wyupujesz konkretny zar -> tak jak nekromanta z poprzednich vc- > 15 pkt za jeden z3 czarow. za 45 masz wszystkie trzy. nic nie losuje tylko wykupuje konkretny
loremaster -> znasz cala domene magii -> nie wykupujesz konretnego czaru bo znasz wszystkie -> nie mozesz czarow powtarzac.
Wszyscy szanujemy to, ze masz inne zdanie na ten temat. Po prostu to nikogo nie obchodzi.
Book w drugiej połowie roku, ale wychodzi helupa w fencascie na nowej wielkiej podstawce.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
jak będzie helenka w FAILcast'cie to metalowa pójdzie jeszcze bardziej do góry z ceną mimo iż teraz jest już dość droga :/
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
GW i tak już metalowej nie sprzedaje, a te na allegro raczej nie podrożeją.
jezeli helupa wejdzie na 10x15 to bedzie niewystawialna bo kazdy cannon zawsze bedzie ja trafial (poza missfire). zreszta i tak juz z niej rezygnuje, nie spisuje mi sie ;x
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Mam 2 pytania:
1. na jakiej podstawce wystawiać Exalteda na normalnym koniu (takim jak Kinghts mają)? Bo podobno ma podstawkę 50x50 i brak Look Outa...
2. Banshee może krzyczeć do Combatu, w którym nie bierze udziału? Grałem dzisiaj z takim Francuzem, w dwie tury 4ema baśkami mi całą armię położył, bo zakrzyczałmi Knightów i BSB z bronią magiczną. Tak samo Sorcerer Lorda. Przemieszczał się nimi dowolnie po oddziałach (w ramach swoich tur ruchu ofc), ale wydaje mi się to wielce podejrzane. No i to krzyczenie w CC...Potem się nimi ustawił w kreskę i rób Warkami co chcesz... Na podforum Wampów wyczytałem, że Basia może krzyczeć tylko do CC, w którym bierze udział i wtedy jest to traktowane jak Breath Weapon u smoka jak doleci do Combatu.
Z góry dzięki za odpowiedź.
1. na jakiej podstawce wystawiać Exalteda na normalnym koniu (takim jak Kinghts mają)? Bo podobno ma podstawkę 50x50 i brak Look Outa...
2. Banshee może krzyczeć do Combatu, w którym nie bierze udziału? Grałem dzisiaj z takim Francuzem, w dwie tury 4ema baśkami mi całą armię położył, bo zakrzyczałmi Knightów i BSB z bronią magiczną. Tak samo Sorcerer Lorda. Przemieszczał się nimi dowolnie po oddziałach (w ramach swoich tur ruchu ofc), ale wydaje mi się to wielce podejrzane. No i to krzyczenie w CC...Potem się nimi ustawił w kreskę i rób Warkami co chcesz... Na podforum Wampów wyczytałem, że Basia może krzyczeć tylko do CC, w którym bierze udział i wtedy jest to traktowane jak Breath Weapon u smoka jak doleci do Combatu.
Z góry dzięki za odpowiedź.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Na normalnym koniu ma podstawkę kawaleryjską. Na daemonic mouncie ma 50x50 ale look out ma, bo to dalej cavalary. Juggernaut na 50x50 nie am, bo jest monstrous cavalary itd.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać