Rozpiski
Moderator: Kołata
Re: Rozpiski
Na takie pkt gracie pewnie bez lordów, to za dużego naporu magicznego nie masz co się obawiać. Bierzesz główkę, genia savaga i już masz 5 ws
podpis był nieregulaminowy
oddajcie podpis łobuzy
oddajcie podpis łobuzy
Po lekkim zawodzie jakim jest "wataha" NG z łukami i poisonem wracam do korzeni i moich pierwotnych rozpisek
1 Black Orc Warboss @ 260.0 Pts
General; Choppa; Heavy Armour
Talisman of Preservation [45.0]
Crown of Command [35.0]
Sword of Striking [15.0]
Charmed Shield [5.0]
1 Savage Orc Great Shaman @ 285.0 Pts
Frenzy; Magic Level 4; Big Waagh; Warpaint
Lucky Shrunken Head [50.0]
Obsidian Amulet [30.0]
1 Black Orc Big Boss @ 165.0 Pts
Battle Standard
Armour of Destiny [50.0]
1 Orc Shaman @ 95.0 Pts
Magic Level 1; Big Waagh
Dispel Scroll [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Orc Big Boss @ 123.0 Pts
Light Armour; Shield
Biting Blade [10.0]
Dragonhelm [10.0]
Luckstone [5.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 War Boar @ [0.0] Pts
1 Orc Big Boss @ 96.0 Pts
Light Armour
Gold Sigil Sword [15.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dragonbane Gem [5.0]
1 War Boar @ [0.0] Pts
30 Savage Orc Big 'Uns @ 376.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Warpaint; Standard; Musician
1 Savage Orc Boss @ [15.0] Pts
29 Orc Boyz @ 245.0 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Orc Boss @ [15.0] Pts
6 Trolls @ 210.0 Pts
1 Mangler Squig @ 65.0 Pts
1 Orc Boar Chariot @ 85.0 Pts
1 Goblin Rock Lobber @ 85.0 Pts
1 Doom Diver @ 80.0 Pts
1 Doom Diver @ 80.0 Pts
Total Army Cost: 2400.0
1 Black Orc Warboss @ 260.0 Pts
General; Choppa; Heavy Armour
Talisman of Preservation [45.0]
Crown of Command [35.0]
Sword of Striking [15.0]
Charmed Shield [5.0]
1 Savage Orc Great Shaman @ 285.0 Pts
Frenzy; Magic Level 4; Big Waagh; Warpaint
Lucky Shrunken Head [50.0]
Obsidian Amulet [30.0]
1 Black Orc Big Boss @ 165.0 Pts
Battle Standard
Armour of Destiny [50.0]
1 Orc Shaman @ 95.0 Pts
Magic Level 1; Big Waagh
Dispel Scroll [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Orc Big Boss @ 123.0 Pts
Light Armour; Shield
Biting Blade [10.0]
Dragonhelm [10.0]
Luckstone [5.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 War Boar @ [0.0] Pts
1 Orc Big Boss @ 96.0 Pts
Light Armour
Gold Sigil Sword [15.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dragonbane Gem [5.0]
1 War Boar @ [0.0] Pts
30 Savage Orc Big 'Uns @ 376.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Warpaint; Standard; Musician
1 Savage Orc Boss @ [15.0] Pts
29 Orc Boyz @ 245.0 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Orc Boss @ [15.0] Pts
6 Trolls @ 210.0 Pts
1 Goblin Rock Lobber @ 85.0 Pts
1 Doom Diver @ 80.0 Pts
1 Doom Diver @ 80.0 Pts
Total Army Cost: 2400.0
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Teraz pewnie powstanie mnóstwo rozpisek, na podstawie rozpy Blessa, ale imo ten klocek orków... . Daje on dużą stabilność i na pewno da się tym dużo ugrać, ale losowość w orkach jest wg. mnie zbyt piękna, żeby z niej zrezygnować . No, ale ja tylko gram towarzyskie bitewki, więc mogę sobie gadać.
Tez zaczynaja mnie wkurzac gobliny z poisonem... w 1 walce ladnie zdjely z czarem aboma skavenskiego ale potem mialy 4 animozje pod rzad w 2 walce na 2 shamanow 2 lvl nie dostalem poisona a z samym bannerem 60 goblinom nie udalo sie zestrzelic zwyklego hera.... no coz ale jak to napisal Sarkall losowosc w tej armii jest czescia klimatu Za to wczoraj swietnie spisala mi sie Stopa Gorka 3 tury udezala 8x w przeciwnika i raz we mnie
Pytanie do Blessa: Czemu uzywasz dzikow a nie wielkich pajakow na kowbojach? jak bym nie patrzyl to pajak lepszy a roznica w cenie nie taka duza.
Pytanie do Blessa: Czemu uzywasz dzikow a nie wielkich pajakow na kowbojach? jak bym nie patrzyl to pajak lepszy a roznica w cenie nie taka duza.
..."W świątyni dumania wolę jednak ambitniejsze dzieła. Właściwości żelu do golenia, skład proszku do prania, zalety odplamiacza. Słowem, a w zasadzie trzema: klasyka toaletowego gatunku"
Pająki są spoko i nic do nich nie mam, ale nie przesadzajmy, ze sa lepsze od orków. Ork to jednak lepszy WS, lepsza Liderka, lepszy T, łatwo dostepny dobry pancerz. Do tego pasuja do moich oddzialow (moga np. zrobic make way, jesli bede mial taka potrzebe) i przy tym, co oferuja, sa jednak tansi - za 100 pkt mam sensowengo kozaka. Za goblina na pająku musiałbym dopłacić jakieś 30-40pkt.Khay pisze: Pytanie do Blessa: Czemu uzywasz dzikow a nie wielkich pajakow na kowbojach? jak bym nie patrzyl to pajak lepszy a roznica w cenie nie taka duza.
to wsadzaj tam czarnucha i zaczynaj anime zawsze od nich.Khay pisze:4 animozje pod rzad
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
a co gdy zdasz nimi a jednostka obok rzuci 2 pały na animozje? Albo a) akceptujesz zielony temperament albo b) rozstawiasz się szeroko / pakujesz wszędzie czarnucha.loko pisze:to wsadzaj tam czarnucha i zaczynaj anime zawsze od nich.Khay pisze:4 animozje pod rzad
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Ja ostatnio gram na klocku czarnuchów, dzikusów i nocników z poisonami, stawiam czarnuchy po środku, i nic jeden oddział nie zablokuje drugiego, bo stoją za daleko Problem jest tylko że nie ma BSB przy dzikusach i jest wtedy większa szansa że zaszarżują niechcianie, ale coś za coś. W BO jest warboss gienio
oj wiem ,wiem... tak mnie tylko tkneło na małą prowokacje bo w booku stoi że jeśli jednostka obok nie zdawała jeszcze animozji to wtedy już nie musi. że niby skoro zdalismy to reszta złego nas nie dotyczy...
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Rozumiem że teraz każda rozpiska na klocku SO+OB to dla Ciebie ala Bless tak?Sarkall pisze:Teraz pewnie powstanie mnóstwo rozpisek, na podstawie rozpy Blessa, ale imo ten klocek orków... . Daje on dużą stabilność i na pewno da się tym dużo ugrać, ale losowość w orkach jest wg. mnie zbyt piękna, żeby z niej zrezygnować . No, ale ja tylko gram towarzyskie bitewki, więc mogę sobie gadać.
Jak byś nie zauważył jeśli wywalisz NG z rozpiski to za wiele możliwości nie pozostaje. Albo robisz "fluffy-łej" albo kierunek orki. W ostatniej bitwie szczęście mi się odwróciło i 2 animozje pod rząd kompletnie wyeliminowały moja fazę magii. Wstawiając do rozpiski BO z automatu zabieramy tyle punktów, że pozostałe rzeczy po prostu muszą mieć "pałera".
Niestety na kowboja na pająku już punktów zabrakło
Przetestuję to w sobotę na lizakach...
Katerek - a nie myślałes o tym, żeby tych orkasów wymienić na 50 NG z siatkami i FCG? Taka horda kosztuje 225pts i całkiem nieźle się bije. Tylko wtedy przydałby się chociaz 1NG szaman z sygnaturką.
taki klocek z dzidami i wąsko ustawiony nieźle mieli lajonów.
Myślałem o tym ale jak sam widzisz od razu z tym klockiem musi być mały szaman i nagle znów brakuje punktów...już testowałem taką ekipę teraz spróbuję orkówYahoo82 pisze:Katerek - a nie myślałes o tym, żeby tych orkasów wymienić na 50 NG z siatkami i FCG? Taka horda kosztuje 225pts i całkiem nieźle się bije. Tylko wtedy przydałby się chociaz 1NG szaman z sygnaturką.
No i po bitwie :
Lizaki : żaba (kasacja 6 i cały lore life, baner +1Ld), temple, saurusy, stegadon+engine, kowboj ze słomką, cała zgraja skinków i kameleonów, salamandry
Wynik 19:1 dla OnG ...z największych strat to że padł mi gienek. Z mega akcji to trolle 2 tury pod rząd zdały głupotę na swojej Ld. Żeby było zabawniej pierwszy raz zdały Ld by później na szarże rzucić 1 i 1 a potrzeba było na kościach mieć 3 rewelka
Ogólnie kowboje sprawdzili się super, zwłaszcza ten z mieczykiem do inicjatywy. Orki poza zabiciem kowboja i teleportem na bok templi nic w sumie ciekawego w bitwie nie pokazali. Trolle zjadły regiment saurusów po czym przyłączyły się do kanapki na templach. Dzikusy za to zatłukły w rundę stegadona i pokroiły templi z żabą ( do spółki z jednym kowbojem, orkami z lewego boku i trollami z prawego boku).
Po aktywacji kasacji 6 przez żabę magia orków to była żenada
Złożenie na SOGSh główka + 2 MR chyba wejdzie do kanonu zajebista sprawa.
Manglery niestety nie zdążyły na bitwę spadły z piarda stegadona.
Ogólnie jestem zadowolony ale w rewnżu przetestuję z jednostką NG bez łuków i małym szamanem, będzie trudniej bo już będzie złożenie bez stedzia i z eteryczną żabą.
Lizaki : żaba (kasacja 6 i cały lore life, baner +1Ld), temple, saurusy, stegadon+engine, kowboj ze słomką, cała zgraja skinków i kameleonów, salamandry
Wynik 19:1 dla OnG ...z największych strat to że padł mi gienek. Z mega akcji to trolle 2 tury pod rząd zdały głupotę na swojej Ld. Żeby było zabawniej pierwszy raz zdały Ld by później na szarże rzucić 1 i 1 a potrzeba było na kościach mieć 3 rewelka
Ogólnie kowboje sprawdzili się super, zwłaszcza ten z mieczykiem do inicjatywy. Orki poza zabiciem kowboja i teleportem na bok templi nic w sumie ciekawego w bitwie nie pokazali. Trolle zjadły regiment saurusów po czym przyłączyły się do kanapki na templach. Dzikusy za to zatłukły w rundę stegadona i pokroiły templi z żabą ( do spółki z jednym kowbojem, orkami z lewego boku i trollami z prawego boku).
Po aktywacji kasacji 6 przez żabę magia orków to była żenada
Złożenie na SOGSh główka + 2 MR chyba wejdzie do kanonu zajebista sprawa.
Manglery niestety nie zdążyły na bitwę spadły z piarda stegadona.
Ogólnie jestem zadowolony ale w rewnżu przetestuję z jednostką NG bez łuków i małym szamanem, będzie trudniej bo już będzie złożenie bez stedzia i z eteryczną żabą.
cholerne lenie a co tu taka cisza? 100 pkt dostalismy na snejki plany a nikt rozp nie wkleja??!! ja nie mam teraz ab wiec nie mam jak tworzyc , pozostaje mi kombinowanie jak w te 100 pkt zmiescic 130 na herda.
- GrimgorIronhide
- Masakrator
To w końcu te 100 pkt jest do max wartości oddziału czy naszego rostera ?loko pisze:cholerne lenie a co tu taka cisza? 100 pkt dostalismy na snejki plany a nikt rozp nie wkleja??!! ja nie mam teraz ab wiec nie mam jak tworzyc , pozostaje mi kombinowanie jak w te 100 pkt zmiescic 130 na herda.