Chciałbym rozpocząc przygode z Wh Fantasy Battle.

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Re: Chciałbym rozpocząc przygode z Wh Fantasy Battle.

Post autor: Yudokuno »

plastikowe sklejaj klejem do plastiku (polecam klej Wamod z rurką-dozownikiem). Metalowe super glue
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Deska pisze:Malowanie figurek to tam najmniej ważne z czasem pomaluje najpierw kase wydam na armie potem farbki xD
A normalnym klejem takim np super glue czy coś w tym stylu skleje figurki? nic się nie stanie?

Ile mi mniej więcej clanratsów potrzebne do dobrego grania bd miał narazie 80 wystarczy ?
1. Jeśli chodzi o malowanie to nie odkładaj tego. Łatwiej malować na bieżąco niż zebrać armię na 2000 pkt i się załamać :)

3. 80 klanbraci to dobry start.

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Post autor: Gangrel »

3. 80 klanbraci to dobry start.
Start owszem ale nie ma co sie oszukiwac bedziesz potrzebowal co najmniej drugie tyle(na niewolnikow). Ale wszystko w swoim czasie-powoli do celu :)
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Co do kropelko podobnych klei jak najbardziej jest to stosowana powszechnie technika. Do modeli plastikowych kleje na bazie cyjanianu nadają się dobrze.

Awatar użytkownika
Gari
Warzywo

Post autor: Gari »

Deska wspomniałeś coś o Chopakach.Hmmmm....Tak zbieram tom armię.
Jestem niezmiernie zadowolony z klimatu Waaaagh!!!!! :D
Jednak są tesz minuzy.Prawdzife chopaki no cusz czensto dostaja po zielonych dupskach.
Zieloni to wyzwanie.
Modele som przepiengne,nuu trochen bajkowe.
Mimo isz czensto pochlipuje w rytm koztek na kturych wypadajom jedyngi na animosję to i tak nie zamienił bym tej hmmm kupy zielonych tfardzieli na żadna inna armia.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Gari, jeśli nie zaczniesz przykładać się do pisania, to ja zaczne Ci robić problemy za uciążliwość
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

To był post w stylu orkowym :D
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Post autor: woolfik »

A ja myślałem, że to było po "orkowemu" napisane.

EDIT: Zostałem uprzedzony :D

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

też odniosłem takie wrażenie :P

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Yudokuno nie załapała klimatu. :P

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Kobiety... :roll:
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Oj tam oj tam
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Wracając do tematu...

To zasugerował bym Desce inna armie. Coś mniej pokrętnego niż skaven.
Nie mówię że to zła armia... ale imho prowadzenie skavenów jest pełne losowych zdarzeń :)
Nie chcę wywołać jakiejś dyskusji na ten temat ale gram w WFB odf 96 roku... i dla mnie skaven to najbardziej pokrętna armia :) (to prywatna opinia)

Co do zakupów:
- IOB x2
- Batalion

+ reszta. To jest dobra baza początkowa. Co do ceny i kosztów (tanie, drogie hobby) to kwestia typowo osobista - wręcz indywidualna.

@Asassello - spojrz z innej perspektywy - nie patrz swoją sytuacją finansową :P weź pod uwagę że są ludzie co zarabiaja mniej od nas :)

@Yudokuno - Wamod - super klej +1

@Buła - ja tak zrobiłem i nie wiem kiedy pomaluję te 500+ modeli :P ale mam "diabełka stróża" co mnie mobilizuje.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

MomoTheKiller pisze:ja tak zrobiłem i nie wiem kiedy pomaluję te 500+ modeli :P ale mam "diabełka stróża" co mnie mobilizuje.
Momo, a co to jest 500 modeli?! Pikuś!

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Pan Pikuś! :lol2:

ODPOWIEDZ