sam wlasnie ich wybralem dlatego że jest to armia najszybsza do ogrania oraz jest pewność wydawania nowych codexow
dodatkowo tak jak napisali przedmowcy jest to sztandarowa armia w 40k wokol ktorej wszystko sie kreci (wystarczy spojrzec na gry, ksiazki, film

w 40k po 3 miechach wiekszosc przemalowuje zbroje figurkom, w WFB zmienia armie
mi sie 40k podoba, choc juz widze ze nie moge doprowadzic do sytuacji w ktorej sie 'przegram' czytaj po prostu mi sie znudzi

w kwestii co jest lepsze sie nie wypowiem bo VIII ed booka nawet nie przeczytalem, gdybym mial powiedziec co jest lepsze VII ed WFB czy V ed 40k napewno odpowiedzialbym VII ed WFB
co do ekipy i klimatu to jest troszke powazniej, wieksza srednia wieku, mniej totalnych debilizmow - co mi osobiscie odpowiada
jako ze jestem spaczony od malenkosci i w cos grac musze, a zycie pozwala mi teraz na max 1 system wybor padl na 40k, a co bedzie jak wyjdzie VI ed 40k tudziez IX WFB to kto wie, zycie pokaże

p.s.
a co do SMów to wystarczy sie pod nich turniejowo nastawiac, mi juz granie przeciwko roznym zakonom (najlepiej przeciw BA, nie wiem dlaczego) mniej wiecej wychodzi, gorzej jak trafiam na jakas egzotyke

pzdr