Rozpiski
Moderator: JarekK
Re: Rozpiski
Właściwie, to chyba każdą magię już u nas wypróbowaliśmy i wiemy, co i jak. Skończyło się na tym, że znacząca większość gra na Tzeentchu. 

Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
ja nie gram na tęczy wcale, a jak widać wyniki jakieś tam mam. Duke gra na tęczy ale na małym magu (ma lorda do bicia zwykle)
ja grywam róznie, ostatniego mastera grałem Shadow + Nurgle
ja grywam róznie, ostatniego mastera grałem Shadow + Nurgle
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
ja nie robie wyników ale nie gram na tzeentchu, uwazam ze heaven ma wiecej do zaoferowania. chce grac heaven + maly tzeentch, lube heaven i 2 nurglowcow ;P bo z kowboja zrezygnuje. bsb wystarczy ;>
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
- swieta_barbara
- habydysz
Wczoraj sobie heavensa testowalem do duzego klepacza. Jest w porzadku, bardzo duzo pociskow. Tyle tylko, ze z puppetem to juz sie robi bardzo kosztowna zabawa, a jak z kostkami nie pojdzie to te czary sie nie przebijaja. Trzeba przyznac dukowi, ze jego ustawienie magow jest bardzo efektywne i nie kosztuje jakos duzo (chyba z 350 punktow w magach).
@Dymitr: ten kombos shadow + nurgle jest wypas, ale jak nie wyjdzie, to ta magia czesto sie nie splaca (masz 3 magow, duzo punktow). Na Bazylu te bitwy, gdzie kombos Ci wszedl wygrales maska, z Gasiorem za to kombos sie nie udal i obessales mache. Troche 0-1.
@Dymitr: ten kombos shadow + nurgle jest wypas, ale jak nie wyjdzie, to ta magia czesto sie nie splaca (masz 3 magow, duzo punktow). Na Bazylu te bitwy, gdzie kombos Ci wszedl wygrales maska, z Gasiorem za to kombos sie nie udal i obessales mache. Troche 0-1.
Maskę dostałem z zupełnie innych powodów.
Kombos DUŻY wchodzi średnio raz na 7 tur magii, co daje całkiem dobry wynik w skali turnieju.
Ale w tym zestawieniu jes więcej małych rzeczy, które można grać jak kostek jest za mało, lub coś pójdzie nie tak:
1. snajpy
2. Bagno+miasma (lub bez zalezy od celu)
Kombos DUŻY wchodzi średnio raz na 7 tur magii, co daje całkiem dobry wynik w skali turnieju.
Ale w tym zestawieniu jes więcej małych rzeczy, które można grać jak kostek jest za mało, lub coś pójdzie nie tak:
1. snajpy
2. Bagno+miasma (lub bez zalezy od celu)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- swieta_barbara
- habydysz
No spoko, tak tylko mowie.
dymitr czy twoja podnieta jest wskazówką o jaki lor chodzi?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- swieta_barbara
- habydysz
Potencja. I - tak. Podpowiem jeszcze - 6tka rzadzi :]
Właśnie się przesiadłeś? Wydawało mi się, że testowałeś go już przed stragegiem. Też już na nim grałem i tak sobie jest. Szóstka owszem świetna, jeszcze lepsza z shadowem, trójka jako bust też jest niczego sobie. Niestety pozostałe czary nie działają na 25% jednostek w grze, co trochę uprzykrza życie. Wydaje mi się też, że jakiś czas temu Jasiuu się jarał tym lorem. Osobiście wolę już pozostałe lory, poza death i fire.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
dokładnie. Trafisza na demony nie wiesz co robic z tym Lorem? o lol...
6. zamiata Bloodletterów i demonetki aż miło,
3. Boostuje Warriorów i rycków tak niebotycznie w CC że **uj ma jaja
1. ogranicza furie całkiem spoko
a czar który daje fear terror...bez BSB tez potrafi znacząco podnieść Twoją przeżywalność, to moim zdaniem największa zagdaka tego lora:)
Shadar, miedzy testowałem a przesiadam się jest pewna róznica:)
I zgadzam się z Kacprem - Heaven tez robi:)
6. zamiata Bloodletterów i demonetki aż miło,
3. Boostuje Warriorów i rycków tak niebotycznie w CC że **uj ma jaja
1. ogranicza furie całkiem spoko
a czar który daje fear terror...bez BSB tez potrafi znacząco podnieść Twoją przeżywalność, to moim zdaniem największa zagdaka tego lora:)
Shadar, miedzy testowałem a przesiadam się jest pewna róznica:)
I zgadzam się z Kacprem - Heaven tez robi:)
albo tak:
co myślicie?
co myślicie?
Kod: Zaznacz cały
1 Chaos Lord of Tzeentch @ 305.0 Pts
Mark of Tzeentch; General; Shield
Armour of Destiny [50.0]
Biting Blade [5.0]
1 Disc of Tzeentch @ [0.0] Pts
1 Chaos Lord of Tzeentch @ 280.0 Pts
Mark of Tzeentch; Chaos Armour; Shield
Talisman of Endurance [30.0]
1 Exalted Hero of Tzeentch @ 220.0 Pts
Mark of Tzeentch; Chaos Armour; Shield; Battle Standard
Talisman of Preservation [45.0]
Warrior Bane [5.0]
1 Exalted Hero of Tzeentch @ 185.0 Pts
Mark of Tzeentch; Shield
Armour of Morrslieb [35.0]
Dragonbane Gem [5.0]
1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 195.0 Pts
Mark of Tzeentch; Magic Level 2; Chaos Armour
Golden Eye of Tzeentch [25.0]
Dragonhelm [10.0]
24 Chaos Warriors of Tzeentch @ 442.0 Pts
Mark of Tzeentch; Option Qualifier; Chaos Armour; Shield; Standard;
Musician
Rapturous Standard [20.0]
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 81.0 Pts
Mark of Slaanesh; Musician
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 81.0 Pts
Mark of Slaanesh; Musician
1 Hellcannon @ 205.0 Pts
1 Hellcannon @ 205.0 Pts
1 Chaos Chariot of Khorne @ 150.0 Pts