Vanaheim 1600 10.03.2012
Re: Vanaheim 1600 10.03.2012
Tych nie znam, niech się Butan wypowie
Swoją drogą, fajnie jakby Arena też była na te zasady. Już zamówiłem Skarsnika
Swoją drogą, fajnie jakby Arena też była na te zasady. Już zamówiłem Skarsnika
Przy graniu na 2800 z drobnymi restrykcjami, spec herosi mogą być urozmaiceniem (oczywiscie na zasadach mlotkowego), a główne przegięcia i tak się wyciąga bez dodatku Speców :)
Jednak wpierw chciałbym ich przetestować na jakims lokalu.
Co do najblizeszego poswiatecznego nie wiem czy EURO nie bedzie lepszym wyborem. Tak na prawdę zależne jest od Ajwajheimu <- jak długo chce im się nas gościć :)
Jednak wpierw chciałbym ich przetestować na jakims lokalu.
Co do najblizeszego poswiatecznego nie wiem czy EURO nie bedzie lepszym wyborem. Tak na prawdę zależne jest od Ajwajheimu <- jak długo chce im się nas gościć :)
no to prawda - ostatnio trochę przegięli kończąc turniej o 1h wcześniej nie pozwalając dograć ostatnich bitew. Myślę ,że to była samowola Przemka - ale teraz zostanie przykładnie ukarany ....My wszystko widzimy i notujemy
-
- Falubaz
Która większość? Przepraszam ale bredzisz. Nie podawaaj przykładu z drużynówek, do tego nie wiadomo ile było Bretek a ile DE. I to raczej ty patrzysz na to źle - ograniczyli moją armię -> wielka tragedia. Obiektywnie patrząc Euro jest dobre - poza ograniczeniem maszyn i zbytnie ścięcie demonów. Reszta jest OKPiotrB pisze:Bretonnian pisze:
Nie ma restrykcji, bo sam AB ich dostarcza. Poza tym w tej armii nie ma czego ograniczać. A armię jeszcze wznowią nie bądź taki pewien. Oprócz limitu maszyn i kilku bubli w niektórych armiach (np.MoS w Demonach) -> Euro imo daje dobre ograniczenia (TAK uważam że ograniczenie pendantai i shadowa w DE są dobre)
Ale Ty chyba nie zrozumiałeś co ja napisałem . Większość armii ma zły paring z Bretonią a mimo to nie została w żaden sposób ograniczona. Dla przykładu DE na poprzednie Euro z pedantem na koniu i pełnym Shadowem grając z Bretką zdobywało średnio 6 pkt!!! Jakie wyniki będą teraz? Średnio 3 pkt??? I ty uważasz ,że to jest sprawiedliwe ,że DE mają kompletnie przemodelowaną armię a Ty nie masz żadnych zmian ??? Oczywiście pozwoli Ci to dużo łatwiej wygrywać z DE ale czy na pewno o to chodzi w "usprawnianiu" systemu???
Suchy ja tylko mówię ,że Euro nie jest dobrze zbilansowane i tyle. Większość cięć wynika z polityki a nie z faktycznych potrzeb , dlatego ja uważam Euro jako zło konieczne i gram tylko w ostateczności kiedy nie mam wyjścia - proste
-
- Falubaz
No to spójrz łagodniej pokombinuj nad rozpą, a co najważniejsze pograj nią. Wtedy z dużym prawdopodobieństwem zobaczysz że gra na euro nie jest wcale złem koniecznym,a wprowadza pewien balans przegięć Pozdro Szykuj rozpę na wtorek -> Ciekaw jestem cóż tam wykombinujesz
jak pisałem jestem za Euro,
ale 2800 też biere, ale pozwólcie ciut więcej proxów (takich normalnych )
a tak na marginesie to 2800 to maksymalna ilośc punktów jesli chodzi o format turniejowy? Coby się stało jakby podnieśc do 2999, oczywiscie bije do areny. Chyba tylko jeden problem wynika, może się to odbić na frekwencji a to jest spory problem, czy i tak mi się tylko to wydaje?
ale 2800 też biere, ale pozwólcie ciut więcej proxów (takich normalnych )
a tak na marginesie to 2800 to maksymalna ilośc punktów jesli chodzi o format turniejowy? Coby się stało jakby podnieśc do 2999, oczywiscie bije do areny. Chyba tylko jeden problem wynika, może się to odbić na frekwencji a to jest spory problem, czy i tak mi się tylko to wydaje?
bardziej niz format punktowy na frekwencji odbije się glosowanie na dmp ;D
poza tym imo format euro na najblizszym turneiju jest bardziej wskazany - z wiadomych wzgledów. Na arenowe wyskoki macie cały maj, czerwiec.
poza tym imo format euro na najblizszym turneiju jest bardziej wskazany - z wiadomych wzgledów. Na arenowe wyskoki macie cały maj, czerwiec.
xYz
Aby osiągnąć jakąś frekwencję, musi się wpierw turniej odbyć :) A jeszcze nie wiemy czy wystartujemy ze zgłoszeniem Areny/czy otrzymamy odpowiednią ilość głosów. Rozmawiałem z Krisem i doszliśmy do wniosku, że jak otrzymamy mniej niż 40 głosów to nie ma sensu turnieju organizować :DGremlin pisze:bardziej niz format punktowy na frekwencji odbije się glosowanie na dmp ;D
-
- Falubaz
Tylko proszę niech osoby które wypowiadają się za formatem były pewne że uda im się na turnieju pojawić. Inaczej ich posty są bez sensu
Wiesz Suchy, ja naprawdę lubie grać w battla. I zgłaszam się na turnieje nie dla jaj, tylko po to, żeby przyjść i zagrać.
Niestety, czasami zdarza się gorący okres w robocie który krzyżuje moje plany.
O pierwszeństwie kwestii życiowo - zawodowych nad ludkami chyba nikogo nie muszę przekonywać?
Ps. co do terminu turnieju w V, też wolałbym 21. 14 moge mieć problem z dotarciem
Niestety, czasami zdarza się gorący okres w robocie który krzyżuje moje plany.
O pierwszeństwie kwestii życiowo - zawodowych nad ludkami chyba nikogo nie muszę przekonywać?
Ps. co do terminu turnieju w V, też wolałbym 21. 14 moge mieć problem z dotarciem
Więc 2800 ze specjalami 21.04?
Wisła Kraków.