Zawsze chciałem grać imperium.Murmandamus pisze:No i bedzie fala neofitów z starą spiewką "zawsze chciałem grać imperium".

Moderator: #helion#
Zawsze chciałem grać imperium.Murmandamus pisze:No i bedzie fala neofitów z starą spiewką "zawsze chciałem grać imperium".
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
a po pół roku fala Imperium na Allegro...to była zawsze wymagająca ArmiaBizim pisze:Zawsze chciałem grać imperium.Murmandamus pisze:No i bedzie fala neofitów z starą spiewką "zawsze chciałem grać imperium".
od hurricanum już się odstosunkuj, mam pomysł na konwersję, wystarczy wyeliminować jeden poziom budy i będzie i zdolne do transportu i nawet sensowne...można jeszcze wyeliminować jeden z pierścieni przy tym czymś...Varinastari pisze:Nie chciałbym, by uznano wypowiedź mą za trolling, lecz powstrzymać się nie mogę. Obleśne macie te nowe figsy.
Najgorzej wygląda to całe Hurricanów/Dzida laserowa.
Ola! ST klony i muszkietery to przeważnie właśnie takie rękawy. Zważywszy iż nie ma zbyt wielu wzorów w pudełku (albo ja takiego zakupu wyselekcjonowanego dokonałem)...Stylistyka- ja naiwny myslalem , ze Imperium to odpowiednik XVIw europy, ale nie, to jest jakas cholerna nibylandia, gdzie planetaria i lasery sa 100000 razy skuteczniejsze od salwy 30 muszkieterow na pape, zginely tez moje kochane bufiaste rekawy, aktualnie zarezerwowane dla elit, podczas gdy plebs zasuwa w pidzamach i to na boso w dodatku.
a kto tego nie robi...ja mam ledwie 25 kusz i 10 swordsmanów (na 9k Imperium jakie posiadam) ze starych/nowych/aktualnych wzorów, reszta to 6 edycja lub Bretonia (jeden regon Halabard w kapeluszach blaszanych), GW u nas i tak nie weźmie się za scenę turniejową więc bez obaw można mieć modele innych firm...Martin von Carstein pisze:Ja osobiście aktualnie marzę o wejściu w erę wamsów i szustokorów i dlatego kupuję już inne figurki...
Słusznie, tutaj Europa niemalże Wschodnia jest. Za miedzą Czeczenia i Afganistan, nie ma bata GW na nas.a kto tego nie robi...ja mam ledwie 25 kusz i 10 swordsmanów (na 9k Imperium jakie posiadam) ze starych/nowych/aktualnych wzorów, reszta to 6 edycja lub Bretonia (jeden regon Halabard w kapeluszach blaszanych), GW u nas i tak nie weźmie się za scenę turniejową więc bez obaw można mieć modele innych firm...
Szczerze mówiąc to zdecydowanie wolę takie imperium od Rzymian czy Macedończyków robiących za GS ale jak widać kwestia gustu.Martin von Carstein pisze:
Szkoda iż niektórzy rycerze (mowa o muzyku) swą pięknością nie ustępują kurokotopsom...
Istotnie. Nie bronię nikomu lubić poskręcanych, wręcz zabawnych często figurek, sunących wielkimi krokami w kierunku High Fantasy... ale idzie "Hobbit", można było się tego spodziewać.Szczerze mówiąc to zdecydowanie wolę takie imperium od Rzymian czy Macedończyków robiących za GS ale jak widać kwestia gustu.
Bo oczywiście do walki z hordami wojowników chaosu bardziej pasuje armia Macedończyków niż high fantasy przerośnięte kurokotopsy.Martin von Carstein pisze:Istotnie. Nie bronię nikomu lubić poskręcanych, wręcz zabawnych często figurek, sunących wielkimi krokami w kierunku High Fantasy... ale idzie "Hobbit", można było się tego spodziewać.Szczerze mówiąc to zdecydowanie wolę takie imperium od Rzymian czy Macedończyków robiących za GS ale jak widać kwestia gustu.
Ja natomiast lubię, gdy jednostka ma jakiś sensowny wygląd. Może Pretorianie i Macedończycy (którym dałem spokój, WYSWIG) nie są GS, ale przynajmniej jakoś wyglądają (a przynajmniej trzymają się w granicach mej mrocznej wyobraźni)...