I co z tegoMajestic pisze:Wal to combo, jest nudne, głupie i szablonowe .
Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
Re: Ogrowe rozpiski
W sumie to nic, wrzucaj combo i patrz na smutnego 0 levelowego Slanna .
EDIT:
EDIT:
Majestic pisze:Dragonhide daje magiczne ataki?
Ni uja, AB mówi że to S3 breath weapon, ani słowa o magiczności.Xen pisze:Zionięcie ma magiczne
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
o.O brawo umiesz czytać to polecam topic po poznaniu w sędziówce, no offence ale ni ujuj mi tu, to grzeczne forum ogrowe
Shino pisze:Banner ogrowy i wyrmlance atakuja breathem z sila podana w opisie jest to magiczne. Bylo w faqu do rb1.Czy zianie z magicznych przedmiotów jest magiczne.
a.tak
b.nie
c.inaczej
doprecyzuj pytanie.
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Ale nasz banner nie jest bronią... A co jeśli sztandarowy trzyma w ustach ciekły azot i stąd breath weapon?
Co masz do UJ? Całkiem fajna uczelnia.
Co masz do UJ? Całkiem fajna uczelnia.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Hej, Myślę nad wystawieniem czegoś seksownego w rozpisce na 1400 punktów. Poza klocem ironów z bohaterami, bla, bla, bla, myślę nad Special/Rare. Trzy Mourny (czy tam cztery, musiałbym przeliczyć) i Ironblaster czy olać armatę, walnąć 2x3 Mournów i dawaj?
No ok, przechodzą przez większość kloców. Tylko czy jakiś kowboj mi ich nie złapie na całą grę? Bo wtedy to smuteczek.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Np taki typek z pedantem na flance ;>
Hmm, dzięki za rady ale zostanę przy stosiku Ironów, chyba mam za dużo autohitów i dział w mojej lokalnej mecie turniejowej .
EDIT: Albo pójdę z Dark elfami, gra ogrami jest nudna jak diabli .
EDIT: Albo pójdę z Dark elfami, gra ogrami jest nudna jak diabli .
Nudna? Ja przy ograch bawię się znakomicie, dużo lepiej niż przy moich pozostałych armiachMajestic pisze: Albo pójdę z Dark elfami, gra ogrami jest nudna jak diabli .
Wisła Kraków.
Witajcie Brzuchacze! Po kilku latach rozłąki planuję odbudować moje Ogrze Królestwo.
Nie przelewa mi się więc będę musiał składać modułami i na początek myślałem o czymś takim na 1000 punktów:
1 Bruiser @ 134.0 Pts
General; Brace of Ogre Pistols; Heavy Armour
Opal Amulet [15.0]
5 Ironguts @ 230.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Standard
2x3 Ogres @ 93.0 Pts
2ndWeapon
2x2 Mournfang Cavalry @ 140.0 Pts
Iron Fist; Heavy Armour
1 Ironblaster @ 170.0 Pts
Powinno śmigać, ale pytam bo nie mam żadnego doświadczenia z Ogrami w 8ed
Nie przelewa mi się więc będę musiał składać modułami i na początek myślałem o czymś takim na 1000 punktów:
1 Bruiser @ 134.0 Pts
General; Brace of Ogre Pistols; Heavy Armour
Opal Amulet [15.0]
5 Ironguts @ 230.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Standard
2x3 Ogres @ 93.0 Pts
2ndWeapon
2x2 Mournfang Cavalry @ 140.0 Pts
Iron Fist; Heavy Armour
1 Ironblaster @ 170.0 Pts
Powinno śmigać, ale pytam bo nie mam żadnego doświadczenia z Ogrami w 8ed
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Jednak pojawię się ogrami na turnieju. Wygląda to tak:
1: Slaughtermaster
- Crown
- ward +5
2: 8x Ironguts
- FCG
- Discipline
3: 5x Mournfang Cavalry
- Musician
- Standard
- Dragonhide
4: Kotek
5: Piesek
6: Krokodyl
7: Ironblaster.
IMO jest moc jak na 1400 punktów, trzeba tylko ograć .
1: Slaughtermaster
- Crown
- ward +5
2: 8x Ironguts
- FCG
- Discipline
3: 5x Mournfang Cavalry
- Musician
- Standard
- Dragonhide
4: Kotek
5: Piesek
6: Krokodyl
7: Ironblaster.
IMO jest moc jak na 1400 punktów, trzeba tylko ograć .
Spoko, chodziło mi generalnie zarys tego co zapodać na początek, teraz jest równiutko 1000 punktówAfro pisze:ja bym wyrzucił pistolety z bruisera i dorzucił mu za to jakiegoś charmed shielda na przykład, albo dragonhelm'a
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Kufel007 Połączyłbym kawalerię w jeden oddział, bo dwójki raczej niczego nie przepchną, co najwyżej nadgryzą, a 4 to już niezły power jak na takie punkty. Poza tym chyba za mało irongutsów IMO i generał nie będzie zbyt bezpieczny.
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.