nowe modele i unity?
Moderator: #helion#
Re: nowe modele i unity?
Czy wcześniej na stronie GW hot pot też był w waszej sekcji rare?
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Stubborn chyba dla zwykłego bo przy Volkmarze nic nie ma napisanego tylko nazwy zasad specjalnych. A Flagellantów też teraz dopiero zauważyłem....ale jaja!!! Cieszyć się czy płakać i jak będą wyglądać w podręczniku (może znowu będą mieć T4?)Myth pisze:Altar Volkmara ma "tylko" stubborn, chyba już nie będzie aż tak wspaniały, jak porzednio
Jeśli wierzyć stronce GW, to flaggelanci będą w specialach, ciasno się tam robi.
EDIT: tylko jak zobaczyłem cenę w funtach pieszego BSB ze sztandarem gryfa, to padłem... Ja swojego kiedyś kupiłem za 30 zł, nówkę...
BSB to pikuś...'nowi' GM mają sycące ceny
Shadar --> nie, pojawił się wczoraj i nie ma jego statystyk.
EDIT
Z Volkmarem to już sam nie wiem w zasadzie....może ten cały Frenka dziś więcej napisze
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
No wiec tak... komentarz mojej zony: Od tych glupich wózków Wasi obywatele oszaleli i macie teraz flagusiów w specjalach. Moim zdaniem brdzo dobrze. Bo rakietnica i czołg dla mnie to był mus i na flagusiow brakowało mi pkt. czesto. Garczek ma wrócic do rozpisek i byc wlasnie wystawiany w Rarach, tak mi doniósł kumpel z Londynu dzis rano. Staty demigryfów sa naprawde niezle, boli ze siedza na nich zwykli jezdzcy, ale 9 atakow z WS4 i sila 5 robi wrazenie, plus minimum jeden stomp. Kawaleria ogrów ma wiecej atakow ale mniejszy WS i inicjatywe 2. wiec kosz moim zdaniem nie powinien byc wyzszy niz ich. czyli okolo 60pkt. Dla mnie ta jednostka naprawde jest fajna i pudełeczko jedno moze mi nie wystarczyc:) Zauwazyliscie ze te wózki magów sa o tyle dziwne ze niema ilosci zyc maga. A to by znaczyło ze nieda sie magów atakowac. No i na koniec Gryf, dopakowany :):) tylko nadal nie wiadomo jakiego bedzie mial AS..
Jak na razie hot pot opisany jest jako model alternatywny dla rakietnicy i moździerza.
Wcześniej w Imperium w dziale bitz, (almo modele archiwalne?) można było znaleźć i hot pota i oddział halfingów.
Nie spodziewam się tutaj rewelacji.
Wcześniej w Imperium w dziale bitz, (almo modele archiwalne?) można było znaleźć i hot pota i oddział halfingów.
Nie spodziewam się tutaj rewelacji.
3d6 ld na breaka i odrzucasz największąpuzonik pisze:ktoś ma pojęcie jak ma działać zasada Hold the line! na generale i kapitanie bo to chyba nowość?
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Jak to jest możliwe, że w zasadzie wiemy tak niewiele...czyżby ACTA miała z tym coś wspólnego???
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
zasada podobna do zabawek VC jezeli typ rare to akolita liczy sie jako obsluga jezeli mount to wiadomo trzeba bedzie obrac cel ataku przy btb, a co do flagusow to ja bym sie tam cieszyl na waszym miejscu i powoli zastanawial co sie stanie z greatswordami:)Zauwazyliscie ze te wózki magów sa o tyle dziwne ze niema ilosci zyc maga
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Frenka się znowu odezwał
- Runefang 75pkt
- Helm of the Ratslayer Fear dla dla wszystkich, Szczurki mają Terror i Hate
- jakaś zbroja dające 1+ AS (więc pewnie chodzi o Meteoric) i coś 6+ czegoś, ceny 40pkt
- Sztandar Gryfa wraca do ceny z 6ed czyli 50pkt
- Steelstandard też jest ale zmieniony, coś tam ignoruje i przerzut 1 na szarżę
- Runefang 75pkt
- Helm of the Ratslayer Fear dla dla wszystkich, Szczurki mają Terror i Hate
- jakaś zbroja dające 1+ AS (więc pewnie chodzi o Meteoric) i coś 6+ czegoś, ceny 40pkt
- Sztandar Gryfa wraca do ceny z 6ed czyli 50pkt
- Steelstandard też jest ale zmieniony, coś tam ignoruje i przerzut 1 na szarżę
Mourfangi na rydwanowych, te są 25mm krótsze
Szkoda tylko, że 3T, liczyłem po cichu na 4. Coś czuję, że wbrew pozorom będą "spływać" szybko jak rycerze. Ale pierdolnięcie mają całkiem przyjemne.PiotrB pisze:no demigryfy rządzą 3 A S5 + Ap (3W- wondy zawsze liczą się dołu). Stompa będą miały na pewno- a jeśli faktycznie będą miały +1as to naprawdę duży szacun...
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Plastikowe Giganty mają podstawki 50x75mm