Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Cylindryk
Chuck Norris

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Cylindryk »

Gdzie mogę znaleźć taki zapis? Bo aż mnie zatkało, bo polecano mi ten banner na Knightach, którzy też przecież mają magiczną broń...

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Cylindryk pisze:Gdzie mogę znaleźć taki zapis? Bo aż mnie zatkało, bo polecano mi ten banner na Knightach, którzy też przecież mają magiczną broń...
RB strona 69, Flaming Attacks, ostatni akapit.

Nie wiem kto Ci tak mówił, na rycerzach ten banner działa tylko na konie, no chyba że kupisz im niemagiczne lance.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Możesz też dołączyć do rycerzy bohatera z halabardą - wtedy sztandar działa na heroska, który ściąga regenerację zanim uderzy reszta rycerzy.

Cylindryk
Chuck Norris

Waldi pisze:Możesz też dołączyć do rycerzy bohatera z halabardą - wtedy sztandar działa na heroska, który ściąga regenerację zanim uderzy reszta rycerzy.
Tak też czasami robię. :p
No nic, w sumie ta Abominacja i tak by zginęła.

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Post autor: sorinmarkov »

Ej, da się teraz pograć na lordzie na juggerku? Coby był twardy i potrafił kopnąć :)
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Ja go wystawiam zawsze w kawie. Niby nie ma look out sira, ale ja i tak zawsze to oblewam więc nie robi mi różnicy :D A rozdaje MR(1), całkiem fajnie bije i depta no i ma super model. Ale na turnieje są lepsze opcje.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Cylindryk
Chuck Norris

Takie pytanko: kupił już ktoś Hellcannona w Finecaście? Jak tak to podzieli się jakimś wrażeniem?
(Od razu mówię hejterom Finecasta dziękuję, ich opinia, jak to Finecast to gówno mnie niezbyt interesuje).

mitthraw
Warzywo

Post autor: mitthraw »

Kupiłem i żałuję, wygada jak by ktoś ją rozdeptał, wszystko pokrzywione. 150 zł wyrzucone w błoto.

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

mitthraw pisze:Kupiłem i żałuję, wygada jak by ktoś ją rozdeptał, wszystko pokrzywione. 150 zł wyrzucone w błoto.
Miałem takie samo wrażenie jak składałem moja metalową helę. Ale tam wystarczył młotek i imadło :D
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
Egrim
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Egrim »

Helena jest ladna, troche za lekka :) ale to wina metalowej Heli.
Lufa po zlozeniu odstawala na srodku, ale to finecast wiec wystarczylo palcami scisnac przy klejeniu i jest dobrze, na metalowej trzeba bylo pilowac i to sporo.
To prawda ze niektore elementy sa lekko wygiete ale po sklejeniu wiekszosc nie dociagniec znika a reszta jest ledwo zauwazalna albo nie ma znaczenia.
Zlozenie finecastowej bylo chyba ze 100 razy szybsze i prostsze od metalowej.

Tak wiec polecam

Tu pare zdjec 2 nie ukonczonych Hellcannonow, metalowy i finecastowy

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Grumsha
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Grumsha »

no więc tak zacznę od tego, że zaczynam zbierać armię chaosu i tu mam pare pytań odnośne zbierania armii:
1. czy muszę koniecznie wyznawać jednego boga czy mogę np: mieć armię poświeconą każdemu z czterech mrocznych bogów lub zrobić armię niepodzielnego chaosu bo w moim przypadku najbardziej podobają mi sie np: chaos warriorzy pomalowani na czarno :3
2. czy w swojej armii moge mieć jednostki z armii demonów? bo przecież podczas inwazji armie ludzi i demonów walczyly razem a w ab do WoCh sa tylko niektóre demoniczne jednostki a reszta jest w ab do demonów i czy mogę w swojej armii miec jednostki z ab od demonów?
3. jak armia chaosu sprawuje się w nowej ed.? bo przeglądalem forum i w sumie nie wiem czy niektóre tematy sa do ed.7 czy 8
4. jak w bitwach sprawują się klimatyczne rozpiski?
ps jeśli te tematy były już gdzieś poruszane na forum to z góry przepraszam jeśli przypomni mi sie coś jeszcze to uzupełnie liste o nowe pytania :)
Ostatnio zmieniony 7 kwie 2012, o 11:48 przez Grumsha, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

1. Możesz mieć mix bogów , a malować możesz jak chcesz
2.Nie możesz w armii wystawić jednostek z army booka demonów, to teraz dwie oddzielne armie
3.w 8ed armia jest całkiem niezła
4.Klimatyczne rozpiski nadają sie tylko do gry domowej i to przeciwko innym klimatycznym rozpiskom

Grumsha
Powergamer Rozpiskowy

ok zanotowałem :)
to w sumie troche lipa, że np: jak ma się armieę Khorna to nie można miecć Bloodletters of Khorne...;/ no ale trudno :< a od czego byście proponowali zbieranie armii? i czy armia oparta głownie o piechotę może coś powalczyć? czy najcześciej większość jednostek nie dochodzi do przeciwnika?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Jest taki dział "rozpiski". Zapraszam poczytaj najpierw troszkę.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Grumsha
Powergamer Rozpiskowy

ale mi nie chodzi o typową rozpiskę tylko jestem ciekaw jak sprawuje się armia oparta na piechocie...do tego zaczynam swoją przygode z wfb i nie bardzo rozumiem te wszystkie skróty i nazwy, które zawierają wasze rozpiski :/ bo nie znam jako tako mechaniki wfb wiec czytanie rozpisek nie wiele mi pomoże :)

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Jeśli byłbyś porąbanym klimaciarzem to mógłbyś zagrać tylko na Horsmenach w corach ale odradzam :).Podstawą tej armii sa chaos warriorzy.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Grumsha
Powergamer Rozpiskowy

hehe :D, aż tak porąbany to chyba nie jestem :) ale chciałym oprzeć swoją armie głównie na chaos warriorach i grasantach :P

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Warriorzy to podstawa.Generalnie nie gra sie na marudach bo pomimo tego ze sa niezli w walce to zbyt szybko giną i niepotrzebnie tracisz przez to punkty.Możesz spróbować wystawić jeden klocuszek 40 marudów,ale na pewno nie wiecej.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Grumsha
Powergamer Rozpiskowy

chciałbym mieć taki klocuszek xD...narazie stan mojej armii 12 chaos warriorów 1 demon prince 1 Khorne Exalted Hero i w drodze mam czepiona na jaggernaucie i Chaos Lord on Manticore :)

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

dokup napewno wiecj warriorów, i rycerzy chaosu, samymi bohaterami nie pograsz:P

ODPOWIEDZ