Rodem z FAQ do DEPage 58 – Beastmaster’s Scourge
Change the second paragraph to “The Beastmaster’s Scourge is
a special close combat weapon with the following profile:
Name Range Strength Special Rules
Beastmaster Combat As user Extra Attack;
Scourge Armour piercing”
Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
czyli nie jest xhw a i tak ma +1A i można nim machać z tarczą, w takim razie dzięki za info ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Paraszczak
- Falubaz
Czy można dorżnąć Elfa z Sacrifical Dagger po rzuceniu czaru Shadow/Death na 4 kościach (uzyskując tym samym 5-dice-roll)?
1. Nie wiem
2. tak i tak, jeśli jest ten sam troop type (dla przykładu palanquin i slann mają look outa od zwykłej piechoty, ale od moustrou infantry już nie).
2. tak i tak, jeśli jest ten sam troop type (dla przykładu palanquin i slann mają look outa od zwykłej piechoty, ale od moustrou infantry już nie).
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Tak, jest to uściślone.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Czy jeśli mam Banner of Hag Graef na Cold one Knightach to Cold One'y też podlegają jego działaniu ?
Jak wystawiacie swoich CoKów i w jakim złożeniu są najbardziej opłacalni ? Jak radzicie sobie z ustawianiem ich w szeregach ?
Jak wystawiacie swoich CoKów i w jakim złożeniu są najbardziej opłacalni ? Jak radzicie sobie z ustawianiem ich w szeregach ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
A 6 lepiej wystawiać w jednym, czy w dwóch szeregach ? I dlaczego akurat 6/12 ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Bo 6stki sa akuracik, oddział nie za duzy nie za mały,niedrogi punktowo,ładnie omiata wszystkie śmieci i wbija sie od boku . 12stki to oddział uderzeniowy,wytrzymały,trudno go wybić, bardzo mocno bije.Z tego co pamiętam to Jankiel czestko gra na 11/12 Coldów, moze powie cos wiecej na ten temat.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"