Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Jak tak sobie czytam te zasady polhammera (uściślenia, euro itp) do battla to mi ręce opadają. Toż to juz jakaś groteska jest
Bo jakby się w końcu wszyscy którzy chcą grać w normalnego Warhammera postawili i nie jeździli na turnieje ze z dupy wziętymi zasadami i sami na siłę takich nie organizowali to może by się moda na srełro skończyła wreszcie i każdy by grał tym czym chce i zgodnie z zasadami.GromTG pisze:Jak tak sobie czytam te zasady polhammera (uściślenia, euro itp) do battla to mi ręce opadają. Toż to juz jakaś groteska jest
Tylko, że wtedy miałbyś na turniejach od góry do dołu jedną albo dwie najbardziej gięte armie z najbardziej giętymi buildami, jakie tylko da się osiągnąć. Dzięki EURO jest jakiś balans, nie mówiąc już o interpretacjach EURO, które narzucają sposób stosowania niejasnych zasad. Inaczej byłyby tylko spiny na turniejach o interpretacje zasad mające na celu doszukiwanie się różnych furtek.Remo pisze:Bo jakby się w końcu wszyscy którzy chcą grać w normalnego Warhammera postawili i nie jeździli na turnieje ze z dupy wziętymi zasadami i sami na siłę takich nie organizowali to może by się moda na srełro skończyła wreszcie i każdy by grał tym czym chce i zgodnie z zasadami.GromTG pisze:Jak tak sobie czytam te zasady polhammera (uściślenia, euro itp) do battla to mi ręce opadają. Toż to juz jakaś groteska jest
ehe... w innych krajach jakoś się da tylko PL jest jakoś gięta na scoreKlafuti pisze:Tylko, że wtedy miałbyś na turniejach od góry do dołu jedną albo dwie najbardziej gięte armie z najbardziej giętymi buildami, jakie tylko da się osiągnąć. Dzięki EURO jest jakiś balans, nie mówiąc już o interpretacjach EURO, które narzucają sposób stosowania niejasnych zasad. Inaczej byłyby tylko spiny na turniejach o interpretacje zasad mające na celu doszukiwanie się różnych furtek.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
No właśnie nie. W niedziele na BoBie Kudłaty oficjalnie powiedział że mam hate na gobliny. Nie należy siać defetyzmu tylko słuchać swojego człowieka w LSRobo pisze:Dobrze rozumiem, że jeśli pojadę na mastera to mogę natknąć się na łosia z armią zielonych, który będzie się ze mną kłócił że nie mam na niego hate? I to dlatego że jego jednostki nie mają zasady Greenskin? Dżisas...
Ja tu tylko sprzątam.
Co do poronionych pomysłów, to miałem sytuację, kiedy przeciwnik, przy moim +1 do zaczynania, rzucił "6" i kiedy ja rzuciłem tą swoją "6", stwierdził że przecież nie ma siódemek i poleciał szukać sędziego. Oczywiście z pełną świadomością że racji nie ma ale i nadzieją że sędzia (pracownik sklepu) da się wkręcić.
Kiedy indziej ten sam typ leciał do sędziego potwierdzić że nie mam hate'a na orki (kiedy wszyscy wiedzieli że mam) i w tej samej bitwie jeszcze wyskoczył mi z tekstem, że deklaracja cannonem na 8 a nie 10 cali przed Manglerem to overguess w cośtam za nim, niezbyt dżentelmeńskie zagranie itp. ale on w swej łaskawości to wpuścił...
Żałosne.
Kiedy indziej ten sam typ leciał do sędziego potwierdzić że nie mam hate'a na orki (kiedy wszyscy wiedzieli że mam) i w tej samej bitwie jeszcze wyskoczył mi z tekstem, że deklaracja cannonem na 8 a nie 10 cali przed Manglerem to overguess w cośtam za nim, niezbyt dżentelmeńskie zagranie itp. ale on w swej łaskawości to wpuścił...
Żałosne.
lol - pewnie najlepiej by bylo gdybys kartaczem strzelalże deklaracja cannonem na 8 a nie 10 cali przed Manglerem to overguess w cośtam za nim, niezbyt dżentelmeńskie zagranie itp. ale on w swej łaskawości to wpuścił...
ja zawsze celuje na 6 cali przed celem (przednia krawedz) a jesli jest na rydwanowej podstawce czy wiekszej to caluje na 10 cali od konca (tylna krawedz).
ale jeszcze nikt mi nie powiedzial, ze trafiajac na 6 artyleryjka to overguess a tym bardziej na 8.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
6 cali przed pojedynczym celem i wynik 8 i 10 na kostce idzie w piach :pja zawsze celuje na 6 cali przed celem
najlepiej jest strzelać z '10 na końcu podstawki' dzięki temu nigdy nie przestrzelisz.
pozdro poćwicz :p
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Afro... uciekaj mnie stad!
A tak serio, to ja roznie celuje, w zaleznosci oczywiscie od podstawki. Ale 6 przed to wcale nie taki zly pomysl... chociaz ja daje wiecej. Przewaznie 8 przed.
A omawiany koles chyba bral lekcje u Klopsa
A tak serio, to ja roznie celuje, w zaleznosci oczywiscie od podstawki. Ale 6 przed to wcale nie taki zly pomysl... chociaz ja daje wiecej. Przewaznie 8 przed.
A omawiany koles chyba bral lekcje u Klopsa
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
www.facebook.com/XIIIKohorta
Ja zazwyczaj w model pojedynczy celuję tak, aby 10 było na końcu podstawki. Czasami przez to nie doleci w model na małej podstawce, ale wolę taką opcje, niż przestrzelić rzucając najpierw 10. Jeżeli coś podejdzie na bliżej niż 6", to opłaca sie walnąć z kartacza, no chyba że to długa kreska czegoś, to lepiej normalnie.
W przypadku strzelania w coś niewidocznego (np. za górką) przez stojący na widoku oddział, trzeba zawsze deklarować tak, aby ostatni widoczny cel dostawał na 10.
W przypadku strzelania w coś niewidocznego (np. za górką) przez stojący na widoku oddział, trzeba zawsze deklarować tak, aby ostatni widoczny cel dostawał na 10.
dostales ironblastera i juz sadzisz, ze jestes krolem cannonow ale ty nic o zyciu nie wiesz.Afro pisze:6 cali przed pojedynczym celem i wynik 8 i 10 na kostce idzie w piach :pja zawsze celuje na 6 cali przed celem
najlepiej jest strzelać z '10 na końcu podstawki' dzięki temu nigdy nie przestrzelisz.
pozdro poćwicz :p
pozdro pocwicz, bo walujesz
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
2,5" czyli mniej więcej 64 mm. Mówimy oczywiście o podstawce.Megido pisze:Sorry, że pytam tutaj, ale odpowiedniejszego wątku nie znalazłem:
Jaka jest średnica kowadła?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Jak dokladnie dziala runa przeladowania? W podreczniku jest napisane co innego a w army buildzerze co innego.
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."